pasc
Am facut pasca acum ca muream de poooftaaa si oricum de Paste
merg la ai mei si o sa cam… somez Photobucket
Pasca fara aluat este o solutie mereu la indemana, mai ales pentru cei care nu iubesc sau nu doresc sa faca aluatul.
Ne trebuie:
800 gr branza de vaci
5 linguri faina
1 plic de praf budinca de vanilie nepreparata
o lingurita de praf de copt stins cu lamaie
200ml smantana grasa, 25%
5 oua
12 linguri zahar
coaja de lamaie, zahar vanilat(cam 5 pliculete)
100 gr stafide (eu am pus 120g)
Cum se face:
Se amesteca: branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,
praful de budinca (ne preparata),ย smantana, faina, galbenusurile de ou, albusurile batute spuma
si la sfarsit se adauga stafidele.

Daca branza este ceva mai moale, puteti pune 2 plicuri de praf de budinca.

Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se baga coace laย cuptorul preincalzit la 160-170 grade
pentru cca 60-70 de minute in functie de aragaz.
O sa fie la mijloc putin mai moale, dar nu va speriati, nu e cruda si cand se raceste se intareste uniform.
O lasati la racit in tava si o taiati cand e rece.
si o feliuta:

Este delicioasaaaa, aromata si pliiina numai de branzica!