pesto
Nu sunt un mare fan al busuiocului. Imi place, insa in cantitati mici, pus pentru o usoara aroma.
Il mai folosesc si ca decor, am plantat in balcon insa busuioc romanesc. Ca sa nu il las sa se usuce tot, am cules un pumn de frunze
si am facut un sos pesto pe care l-am folosit la o tarta cu rosii si pesto.
Ne trebuie:
o mana de frunze de busuioc
1 catel de usturoi
2 lg de seminte de pin (am folosit alune)
3 lg ulei de masline
3 lg parmezan ras
1 lg zeama de lamaie
sare, piper
2 cuburi de spanac tocat congelat (optional)
IMG_0554
Cum se face:
Rapid. Punem toate ingredientele in robot si mixam.
IMG_0565
Se poate pastra la frigider, pentru cateva zile. Recomand sa il puneti in recipient inchis dupa ce il faceti pentru ca se oxideaza relativ repede si isi pierde culoarea verde frumoasa.
Eu am folosit si 2 cuburi de spanac congelat pentru un verde mai intens. Nu e obligatoriu.
Sosul pesto poate fi folosit la paste, lasagna, tarte, placinte, sandwitch-uri, bruschete, dressing pentru salate (amestecat cu otet si ulei), turnat peste legume sau carne prajita etc.

pesto 1