tarta cu rosii si pesto 1
Am facut tarta asta cand am facut pesto-ul de busuioc dar nu am apucat sa o postez.
In loc de pesto de busuioc puteti folosi frunze de busuioc strivite cu putin ulei de masline, 1-2 cuburi de spanac si cateva masline. Faceti o pasta.
Asa renuntati la parmezan si va fi de post.
Acelasi pesto il puteti face din patrunjel daca va place.
Ne trebuie:
un aluat foietaj (400-450g)
3-4 lg parmezan
2-3 rosii
Cum se face:
Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei.
IMG_0959_1a
Il intindem pe o hartie de copt in tava mare de la aragaz, ungem cu un strat subtire de pesto.
Presaram parmezanul deasupra
IMG_0970_1
si punem rosiile taiate felii subtiri.
Punem putin piper deasupra si dam la cuptorul bine incins pt cca 20 min.
IMG_0983_1
Enjoy!
tarta cu rosii si pesto