Cum se fac:
Curatam morcovii si ii punem la fiert in apa clocotita sarata, in care adaugam zahar, ierburile aromate (daca le avem)
facute buchet legat cu putina ata si o lingurita de unt. Se poate folosi o combinatie de ierburi sau numai un singur fel.
Eu neavand ierburile aromate verzi, am pus chimen si foi de dafin. Taiem o portocala in 8 si o adaugam in apa in care am pus morcovii
impreuna cu 5-6 catei de usturoi intregi.
Cand morcovii sunt fierti, ii scoatem pe un platou, indepartam ierburile si bucatile de portocala cu exceptia uneia pe care o taiem cubulete.
Amestecam cubuletele de portocala cu usturoiul stors din coaja si cu inca o lingurita de unt topit.
Turnam amestecul peste morcovi si… pofta mare.
Eu, tot la indicatia lui Jamie, am pus morcovii fierti si portocala intr-o tava cu hartie de copt, am turnat peste putin unt topit
si am dat pt cca 10-15 minute la cuptorul incins.
I-am scos si am pus peste ei amestecul de portocala cu usturoi. Mi-au placut, au o aroma interesanta, un gust nou pentru mine.
Merg ca garnitura la friptura sau chiar consumati ca atare.
Super reteta, Edith! Si super prezentare !!!
Multumesc, Sabina! 🙂
waw, ce frumos arata…dar mai ales ce combinatie buna…o garnitura excelenta..am sa incerc si eu..
ps. de fapt eu trecusem pe la tine sa-ti multumesc de vizita..dar mai ales sa-ti spun ca te asteapta o surpriza la mine …te astept
o zi buna in continuare
te pup 🙂
Merci, Mona! Si iti multumesc frumos pentru premiu! O draguta ca de obicei. Te pup.