Imi plac vinetele gatite in fel si chip, iar astazi avem o reteta de post, vinete crocante la cuptor. Ies delicioase, si se fac simplu, la cuptor.
Ne trebuie:
2 vinete medii
cca 250 g pesmet
cca 150 g parmezan (vegetal daca vreti sa fie de post)
4-5 linguri de drojdie inactiva
3-4 linguri de ulei
sare, piper
Cum se fac:
Taiem vinetele felii rotunde de cca 0,5 cm.
Punem intr-un vas uleiul, iar in altul amestecam pesmetul cu parmezanul, drojdia inactiva, sare si piper.
Dam feliile de vinete intai prin ulei, apoi prin amestecum de pesmet, presand bine, sa se acopere cu amestec.
Le punem in tava de la cuptor, pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit a 190°C pentru cca 30 minute.
La jumatatea timpului de coacere, le intoarcem pe cealalta parte, astfel se rumenesc frumos pe ambele parti
si devin crocante.
Delicioase.
Enjoy!