Biscuiti cu ciocolata si cafea - Biscuiti cu ciocolata si cafea

Biscuiti cu ciocolata si cafea, de post, usor de facut si deliciosi.

Un desert italian, cunoscut sub numele de Le castagnole di Ventimiglia, o reteta din anii 1800.

Reteta originala nu contine ulei, l-am adaugat eu.

Ne trebuie: 

350 g faina

200 g zahar

30 g cacao

50 g ciocolata neagra

cca 200 ml cafea

un praf de sare

o lingurita cafea macinata

o lingurita cu varf praf de copt

5 linguri de ulei

esenta de cafea

– cantitati pentru cca 37 de biscuiti – 

Cum se fac:

Turnam cafeaua fierbinte peste cicolata rupta in bucati mici si amestecam pana se topeste ciocolata.

Amestecam intr-un alt bol, faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, sarea, cafeaua macinata si omogenizam.

compozitie biscuiti cu ciocolata si cafea - Biscuiti cu ciocolata si cafea

Apoi adaugam cei 200ml de cafea si uleiul si omogenizam bine.

compozitie biscuiti cu ciocolata si cafea 1 - Biscuiti cu ciocolata si cafea

Lasam sa se odihneasca 20 minute.

Formam bilute pe care le inmuiem in putina apa amestecata cu esenta de cafea, apoi le inmuiem in zahar, doar pe o parte.

Le punem in tava pe hartie de copt, cu spatiu intre ele.

Biscuiti cu ciocolata si cafea in tava - Biscuiti cu ciocolata si cafea

Coacem la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 10-12 minute.

Ii lasam sa se raceasca putin in tava, apoi ii scoatem pe un gratar.

Biscuiti cu ciocolata si cafea 2 - Biscuiti cu ciocolata si cafea

Bune, fragede si aromate.

Enjoy!

Biscuiti cu ciocolata si cafea 1 - Biscuiti cu ciocolata si cafea