Biscuiti cu ciocolata si cafea, de post, usor de facut si deliciosi.
Un desert italian, cunoscut sub numele de Le castagnole di Ventimiglia, o reteta din anii 1800.
Reteta originala nu contine ulei, l-am adaugat eu.
Ne trebuie:
350 g faina
200 g zahar
30 g cacao
50 g ciocolata neagra
cca 200 ml cafea
un praf de sare
o lingurita cafea macinata
o lingurita cu varf praf de copt
5 linguri de ulei
esenta de cafea
– cantitati pentru cca 37 de biscuiti –
Cum se fac:
Turnam cafeaua fierbinte peste cicolata rupta in bucati mici si amestecam pana se topeste ciocolata.
Amestecam intr-un alt bol, faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, sarea, cafeaua macinata si omogenizam.
Apoi adaugam cei 200ml de cafea si uleiul si omogenizam bine.
Lasam sa se odihneasca 20 minute.
Formam bilute pe care le inmuiem in putina apa amestecata cu esenta de cafea, apoi le inmuiem in zahar, doar pe o parte.
Le punem in tava pe hartie de copt, cu spatiu intre ele.
Coacem la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 10-12 minute.
Ii lasam sa se raceasca putin in tava, apoi ii scoatem pe un gratar.
Bune, fragede si aromate.
Enjoy!