Reteta by Jamie Oliver
Ne trebuie:
morcovi (de preferat mai subtiri ca sa-i lasam intregi)
1 lgt de zahar
2-3 lgt de unt ierburi aromate: patrunjel, rozmarin, cimbru chimen
(eu nu am avut ierburile aromate verzi asa ca am pus chimen si foi de dafin)
1 portocala
5-6 catei de usturoi

Cum se fac:

Curatam morcovii si ii punem la fiert in apa clocotita sarata, in care adaugam zahar, ierburile aromate (daca le avem)

facute buchet legat cu putina ata si o lingurita de unt. Se poate folosi o combinatie de ierburi sau numai un singur fel.

Eu neavand ierburile aromate verzi, am pus chimen si foi de dafin. Taiem o portocala in 8 si o adaugam in apa in care am pus morcovii

impreuna cu 5-6 catei de usturoi intregi.

Cand morcovii sunt fierti, ii scoatem pe un platou, indepartam ierburile si bucatile de portocala cu exceptia uneia pe care o taiem cubulete.

Amestecam cubuletele de portocala cu usturoiul stors din coaja si cu inca o lingurita de unt topit.

Turnam amestecul peste morcovi si… pofta mare.

Eu, tot la indicatia lui Jamie, am pus morcovii fierti si portocala intr-o tava cu hartie de copt, am turnat peste putin unt topit

si am dat pt cca 10-15 minute la cuptorul incins.

I-am scos si am pus peste ei amestecul de portocala cu usturoi. Mi-au placut, au o aroma interesanta, un gust nou pentru mine.

Merg ca garnitura la friptura sau chiar consumati ca atare.