inghetata-cu-nutella-3

Nu sunt o mare amatoare de inghetata. Prefer sorbetul. Daca nu e sorbet, este inghetata cu ciocolata.

Asa ca astazi m-am conformat si am facut cea mai buna inghetata ever: inghetata cu nutella! Nu ma credeti pe cuvant, incercati-o si vorbim dupa 🙂

Fara masina de inghetata, este o inghetata rapida, cu numai doua ingrediente: smantana (pentru frisca) si nutella.

Desigur, eu am pus si putina vanilie si un pumn de nuci (la care nu va sfatuiesc sa renuntati, ii da o savoare deosebita).

Ne trebuie:

400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)

4 linguri cu varf nutella

vanilie

un pumn de nuci

un praf de sare

– cantitati pentru cca 3 portii –

Cum se face:

Punem in bolul mixerului frisca lichida rece, nutella (aflata la temp. camerei), vanilia si sarea.

Mixam 1-2 minute pana creste usor volumul si devine cremoasa.

Atentie! Nu mixati excesiv daca folositi smantana pentru frisca pentru ca se va taia.

Eu am patit asta, ca deh, de cand am mixer care face totul singur, nu stau mereu cu ochii pe el.

La mine doar a inceput usor, asa ca nu s-a simtit si a fost delicioasa.

La sfarsit incorporam nucile tocate cu cutitul.

Turnam compozitia intr-o caserola sau tava de chec si lasam la congelator pentru minim 4 ore.

Scoateti tava din congelator cu cca 15 minute inainte de servire.

Servim cu extra nuca tocata deasupra si pentru doritori, ciocolata/nutella topita deasupra (desi, va asigur, nu mai este nevoie!).

inghetata-cu-nutella-1

Savurati cu moderatie (daca puteti :))))

inghetata-cu-nutella

Enjoy!

inghetata-cu-nutella-2

Nota: Eu am impartit smantana in 2 parti, o parte am mixat-o cu nutella si o parte simpla, apoi am amestecat usor,

tocmai pentru a obtine si portiuni albe in compozitie – cum se vede si in imagini).

Daca preferati o inghetata mai ciocolatoasa, puteti pune 1-2 linguri de nutella in plus.