inghetata-de-caise-2

Este foarte cald zilele astea, asa ca inghetatele sunt binevenite. Cand sunt pregatite in casa, sunt si mai bune

(si mult mai sanatoase!). Astazi avem o inghetata cremoasa, de sezon, inghetata cu caise.

Asa cum v-am obisnuit, nici pentru aceasta inghetata nu avem nevoie de masina de inghetata.

Gasiti pe blog si reteta de sorbet de caise, foarte aromat si cu mult mai putine calorii.

Ne trebuie:

200 g crema de branza

200 ml smantana pentru frisca

10-12 caise bine coapte

10-12 linguri de zahar

vanilie

un praf de sare

1/3 lingurita turmeric (pentru culoare – optional)

– cantitati pentru cca 4 portii –

Cum se face:

Punem crema de branza impreuna cu smantana, vanilie, turmeric (daca folositi) si praful de sare in bolul unui mixer

si mixam cca 2 minute.

mixer-cu-crema-de-branza

Taiem caisele cubulete potrivite si le punem pe foc impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba cca 20-25 minute,

amestecand din cand in cand. Le lasam sa se racoreasca.

caise-fierte

Amestecam compozitia de crema de branza si frisca cu caisele. Omogenizam bine.

Punem in caserola de plastic (sau tava mica de chec cum am facut eu), si congelam minim 4-5 ore.

Nota: cand congelati intr-un recipient fara capac, neaparat il depozitati la congelator intr-o punga de tip zip lock

sau o punga pe care o innodati, pentru a nu veni in contact cu eventuale mirosuri din congelator.

Servim ornata cu fructe, menta sau ce va place.

Buna de tot si aromata.

inghetata-de-caise-1

Enjoy!

inghetata-de-caise

O reteta dulce oferita de MyMan.ro, magazinul de cadouri pentru barbati.