Este foarte cald zilele astea, asa ca inghetatele sunt binevenite. Cand sunt pregatite in casa, sunt si mai bune
(si mult mai sanatoase!). Astazi avem o inghetata cremoasa, de sezon, inghetata cu caise.
Asa cum v-am obisnuit, nici pentru aceasta inghetata nu avem nevoie de masina de inghetata.
Gasiti pe blog si reteta de sorbet de caise, foarte aromat si cu mult mai putine calorii.
Ne trebuie:
200 g crema de branza
200 ml smantana pentru frisca
10-12 caise bine coapte
10-12 linguri de zahar
vanilie
un praf de sare
1/3 lingurita turmeric (pentru culoare – optional)
– cantitati pentru cca 4 portii –
Cum se face:
Punem crema de branza impreuna cu smantana, vanilie, turmeric (daca folositi) si praful de sare in bolul unui mixer
si mixam cca 2 minute.
Taiem caisele cubulete potrivite si le punem pe foc impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba cca 20-25 minute,
amestecand din cand in cand. Le lasam sa se racoreasca.
Amestecam compozitia de crema de branza si frisca cu caisele. Omogenizam bine.
Punem in caserola de plastic (sau tava mica de chec cum am facut eu), si congelam minim 4-5 ore.
Nota: cand congelati intr-un recipient fara capac, neaparat il depozitati la congelator intr-o punga de tip zip lock
sau o punga pe care o innodati, pentru a nu veni in contact cu eventuale mirosuri din congelator.
Servim ornata cu fructe, menta sau ce va place.
Buna de tot si aromata.
Enjoy!
O reteta dulce oferita de MyMan.ro, magazinul de cadouri pentru barbati.
ce inseamna ‘ smantana pentru frisca’? nu din aceea lichida, nu? eu locuiesc in Bulgaria, astia nu decat smantana la cutie: Danone si Meggle. Oare merge?
Diana, da, este lichida smantana pentru frisca, insa este naturala, din smantana, nu este vegetala ca Meggle (cel putin la noi, Creme Patisserie de la Megle este vegetala).
Dorna nu exista? Exact asa scrie pe cutie: smantana pentru frisca. Artata asa la noi: http://www.carrefour-online.ro/-/media/Images/Products/2/3/9/N1_5941192108202.png?w=460&h=460&q=90&bc=white
Daca nu gasesti decat frisca vegetala, este ok si aceea, nu e nicio problema. Eu nu prea o folosesc.
Nu, nu este nici Dorna( ei nu prea folosesc smantana). Insa nu e vegetala, e smantana normala, merge si cu mamaliga si branza:) O fi ok ? Vaiiiii ce pofta imi estee de inghetata ta, sunt si insarcinata:)
deci e smantana fermentata? 🙂 O poti folosi si pe aceea..
Daca iti place inghetata, sa incerci si pe cea cu nutella. https://www.edithskitchen.ro/inghetata-cu-nutella/ Insa acolo trebuie musai din cea pt frisca. Chiar si vegetala ca Meggle.
Ce cremă de brânză recomanzi pentru această rețetă? Mulțumesc
de preferat Phyladelphia, sau ceva de calitate asemanatoare 🙂