Asa cum v-am promis pe facebook, astazi avem reteta de cheesecake cu capsuni.
Un cheesecake fara coacere, delicios si racoros. Grabiti-va sa-l incercati, ultimele capsuni sunt acum pe piata.
Reteta este foarte asemanatoare cu cheesecake-ul cu afine, insa contine gelatina (pentru o tinuta frumoasa!).
Un alt desert la rece cu capsuni este tortul mousse cu jeleu de capsuni.
Stiu ca suntem in post, zilele urmatoare vin cu niste burgeri deliciosi de naut, stay tuned! 🙂
Ne trebuie:
Pentru blat:
200g biscuiti digestivi
100 g unt topit
Pentru compozitie:
800 g crema de branza
200 ml frisca lichida
120 g zahar pudra
vanilie
8 foi de gelatina (14 g)
50 ml lapte
Pentru jeleu:
200 g capsuni
2 linguri zahar
4 foi de gelatina (7 g)
Pentru ornat:
10 capsuni de marime aproximativ egala
– cantitati pentru o forma de 21 cm –
Cum se face:
Am folosit crema aceasta de branza de la Mega Image, varianta light. De altfel, eu am indulcit-o cu xylitol,
pentru un cheesecake mai light.
Foile de gelatina arata asa (vi le-am mai aratat, insa pentru cei care nu le stiu, poate fi util).
Se gasesc in M. I si in toate hypermarketurile.
Blatul:
Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu untul topit. Vom obtine un aluat ca nisipul ud.
Punem inelul tavii pe un platou, apoi punem biscuitii in interior, presand bine cu dosul unei linguri.
Punem blatul la frigider 5-10 minute, pana preparam umplutura.
Taiem capunile in jumatate si le punem de jur in prejur cu partea taiate bine lipita de inelul tavii.
Ca in foto.
Compozitia de branza:
Mixam crema de branza aflata la temperatura camerei cu zaharul si vanilia timp de cca 1 min. Adaugam treptat frisca lichida
in timp ce mixam la viteza redusa, marim viteza si mixam inca 2 minute.
Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 3 minute, apoi le dizolvam in laptele pe care l-am incalzit pe foc
(Atentie! Laptele sa nu fie clocotit si nu il fierbeti cat gelatina este inauntru, pentru ca isi va pierde proprietatile)
Punem treptat amestecul de lapte si gelatina peste crema de branza, in timp ce mixam la viteza medie.
Turnam incet compozitia in tava peste blat si capsunile asezate ca mai sus.
Dam cheesecake-ul la frigider pentru minim 5 ore.
Jeleul:
Punem capsunile cu zaharul pe foc, si lasam pe foc 2-3 minute din momentul in care incepe sa fiarba.
Inlaturam de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi pasam totul cu blemderul de mana.
Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, apoi le dizolvam in capsunile calde.
Lasam amestecul sa se raceasca si il turnam peste cheesecake-ul care a stat cateva ore la frigider.
Dam din nou la frigider pentru minim 2 ore.
Inainte de a indeparta inelul, lasam la temperatura camerei cca 20 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit
dezlipim cu atentie cheesecake-ul de inelul tavii.
Feliem si servim cu muuulta pofta!
Enjoy!
Nota: Cheesecake-ul meu a avut cam 6,5 cm inaltime. Il puteti face si intr-o forma de 22-24 cm diametru, insa va iesi mai putin inalt.
In cazul asta, tineti cont de inaltimea capsunilor puse pe margine. Sa fie mai micute, pentru a nu iesi prin jeleul de deasupra.
**********************************************
Nu pot sa nu va spun si voua! Me haz a new kitchen toy! ♥
Mi-am dorit dintotdeauna genul asta de mixer, pe care il pui la treaba in timp ce tu faci altceva 🙂
Si cum pretul la ‘binecunoscutulmixer’ era over the top, imi luasem gandul de la el.
Pana am gasit minunatia asta rosie Kitchen Assistent de la Electrolux (care se potriveste de minune in bucataria mea!)
muuult mai accesibila la pret, de care ma bucur de ceva vreme incoace.
Ceea ce va doresc si voua! 🙂
Arata tare bine cheesecake -ul tau! Iar robotul… Pfff, si eu visez la unul asemanator 🙂
Multumesc!
Si eu am visat muulti ani. Insa pe asta chiar nu-l puteam rata 🙂
cat a costat?
Este in jur de 1000 lei.
Arata senzational! Imi place noua ta jucarie!
Multumesc, Cristina! 🙂
Arata super delicios cheesecake-ul! 🙂
buna, Edith. ai idee de ce oare este aceasta diferenta gigantica de pret intre jucaria ta si celebrul kitchen aid?
N-am idee, dar pe mine ma bucura enorm. Pe celalalt nu as fi dat niciodata atat 🙂
Mi se pare ca face acelasi lucru, arata bine si asta…
De-un mare efect! O să încerc și eu, dar o sa pun alte fructe. Crezi ca merge și cu vișine? Acuș-acuș apar 😉
Sigur, insa va trebui sa maresti usor cantitatea de zahar din jeleu (daca nu cumva preferi dulciurile acrisoare) 🙂
Se poate folosi si gelatina la plic? Nu am gasit foi de gelatina .
Sigur, insa sa folosesti putin lapte sa o dizolvi, nu 500 ml cat scrie pe plic (multe persoane fac asa si nu le ies retetele 🙂
Iti recomand insa sa iti cumperi foi de gelatina. Sunt mulkt mai usor de folosit, in plus nu au mirosul acela neplacut al gelatinei.
Superbe toate : cheesecake-ul ,fotografia si mixerul…<3
Multumesc <3
Ce bine arata cheesecake-ul!
Multumesc! 🙂
Arata de vis! Sunt fan declarat atat al capsunilor cat si al branzeturilor, iar cheesecake-ul asta e nemaipomenit! <3
Multumesc, ma bucur ca iti place! 🙂
Vai,cât de apetisant arată acest cheesecake! E de vis! Eu nu mă încumet deloc să îmi încerc norocul în a prepara un cheesecake, deși este pe departe prăjitura mea preferată.
Simina, de ce? Ca nu se face greu de loc 🙂
Curaj, incearca unul. Aaaa, pe asta? 🙂
Tortul meu la frigi! Astept entuziasmata rezultatul maine 😀 … fingers crosssed. Multumesc pentru reteta!
Pana acum toate retetele pe care le-am facut de la tine au iesit bune-bune!
Monika, te astept sa-mi spui cum a fost 🙂
Ma bucur tare-tare ca ti-a placut ce ai incercat de la mine.
Felicitari pentru minunatia de tort, pentru felul cum il prezinti si pentru robotelul fantastic! E superb, de calitate si de mare angajament 🙂
Multumesc frumos, Simona! 🙂
Vai de mine si de mine! Asta da perfectiune! Edith, se poate sa stiu de unde anume l-ai luat. Si eu visez de multa vreme la KitchenAid, dar nu ma indur sa dau atatia bani. Si tare mult as vrea varianta pe rosu, arata extraordinar! Inca ceva, carligul e de plastic? Sa il stapanesti sanatoasa!
Ioana, multumesc frumos! 🙂
Il gasesti aici: http://www.pentruacasa.com/electrocasnice-mici/mixere/mixer-electrolux-assistent-kitchen-machine-ekm4000-rosu-1000-w_4804/
Toate accesoriile sunt metalice 🙂
Draga Edith ce forma de tort folosesti de arata atat de perfect 🙂
O forma de tort cu peretii detasabili, normala, nu are nimic deosebit 🙂 Cred ca este luata din Ikea..
pare foarte bun…incerc si eu in weekend 🙂
Buna draga Edith,,, ca de obicei urmaresc cu grag blogul tau, si experimentez ceea ce ma insipira.De nenumarate ori am facut cheescake,, doar ca baza de biscuit este destul de tare la final…tie ti se intampla???
Scuza mi greselile-:)))
Doiny, incearca sa pui 2 -3 lg de lapte in compozitia de biscuiti cu unt 🙂
Te mai astept cu drag!
Demulta vreme am vrut sa il prepar si in sfarsit am reusit. Este MIRIFIC, DELICIOS!!!
Eu l-am lasat peste noapte la frigider, dar nu m-am putut abtine sa nu gust din el dupa ce a stat aproximativ 6 ore, inainte sa il pun peste noapte, dar a 2-a zis a fost mult mai bun decat dupa cele 6 ore si crusta din biscuiti nu a mai fost tare, s-a inmuiat.
Si… eu am folosit chiar branza de vaca care am blendarit-o foarte bine pana s-a format o pasta foarte fina.
Felicitari!
Alina, ma bucur tare ca ti-a placut! 🙂
Te mai astept!
Se poate face jeleul și cu dulceață?
sigur, adaugi gelatina in dulceata, sau ca aici: https://www.edithskitchen.ro/cheesecake-cu-gem-de-capsuni/
Buna Edith,
as vrea sa incerc si eu aceasta reteta , insa am o forma cu diametrul de 26cm. Imi poti spune te rog, ar trebui sa dublez cantitatile? sau cde proportii sa folosesc?
ce diametru are forma pe carde ai folosit-o tu?
Merci frumos!
Ana, scrie in reteta eu am folosit o forma de 21 cm diametru…
Poti incerca asa: Blat: 280 g biscuitim 140 g unt, Compozitie: 1 kg crema de branza, 300 ml frisca lichida, 180 g zahar pudra, 10 foi gelatina (20 g), 50 ml lapte; Jeleu: 300 g capsuni, 3 lg zahar, 5 foi gelatina (1 g), pt ornat pe lateral: 13-14 capsuni. Sper sa fie ok 🙂