cheesecake cu capsuni 2 - Cheesecake cu capsuni

Asa cum v-am promis pe facebook, astazi avem reteta de cheesecake cu capsuni.

Un cheesecake fara coacere, delicios si racoros. Grabiti-va sa-l incercati, ultimele capsuni sunt acum pe piata.

Reteta este foarte asemanatoare cu cheesecake-ul cu afine, insa contine gelatina (pentru o tinuta frumoasa!).

Un alt desert la rece cu capsuni este tortul mousse cu jeleu de capsuni.

Stiu ca suntem in post, zilele urmatoare vin cu niste burgeri deliciosi de naut, stay tuned! 🙂

Ne trebuie:

Pentru blat:

 200g biscuiti digestivi

100 g unt topit

Pentru compozitie:

800 g crema de branza

200 ml frisca lichida

120 g zahar pudra

vanilie

8 foi de gelatina (14 g)

50 ml lapte

Pentru jeleu:

200 g capsuni

2 linguri zahar

4 foi de gelatina (7 g)

Pentru ornat:

10 capsuni de marime aproximativ egala

– cantitati pentru o forma de 21 cm –

Cum se face:

 Am folosit crema aceasta de branza de la Mega Image, varianta light. De altfel, eu am indulcit-o cu xylitol,

pentru un cheesecake mai light.

fresh cheese 1 - Cheesecake cu capsuni

Foile de gelatina arata asa (vi le-am mai aratat, insa pentru cei care nu le stiu, poate fi util).

Se gasesc in M. I si in toate hypermarketurile.

Blatul:

Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu untul topit. Vom obtine un aluat ca nisipul ud.

blat din biscuiti 1 - Cheesecake cu capsuni

Punem inelul tavii pe un platou, apoi punem biscuitii in interior, presand bine cu dosul unei linguri.

Punem blatul la frigider 5-10 minute, pana preparam umplutura.

Taiem capunile in jumatate si le punem de jur in prejur cu partea taiate bine lipita de inelul tavii.

Ca in foto.

blat din biscuiti in tava 1 - Cheesecake cu capsuni

Compozitia de branza:

Mixam crema de branza aflata la temperatura camerei cu zaharul si vanilia timp de cca 1 min. Adaugam treptat frisca lichida

in timp ce mixam la viteza redusa, marim viteza si mixam inca 2 minute.

Kitchen Assistant Electrolux 2 - Cheesecake cu capsuni

Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 3 minute, apoi le dizolvam in laptele pe care l-am incalzit pe foc

(Atentie!  Laptele sa nu fie clocotit si nu il fierbeti cat gelatina este inauntru, pentru ca isi va pierde proprietatile)

Punem treptat amestecul de lapte si gelatina peste crema de branza, in timp ce mixam la viteza medie.

Turnam incet compozitia in tava peste blat si capsunile asezate ca mai sus.

Dam cheesecake-ul la frigider pentru minim 5 ore.

Jeleul:

Punem capsunile cu zaharul pe foc, si lasam pe foc 2-3 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

Inlaturam de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi pasam totul cu blemderul de mana.

Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, apoi le dizolvam in capsunile calde.

Lasam amestecul sa se raceasca si il turnam peste cheesecake-ul care a stat cateva ore la frigider.

Dam din nou la frigider pentru minim 2 ore.

Inainte de a indeparta inelul, lasam la temperatura camerei cca 20 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit

dezlipim cu atentie cheesecake-ul de inelul tavii.

Feliem si servim cu muuulta pofta!

cheesecake cu capsuni 1 1 - Cheesecake cu capsuni

Enjoy!

felie cheesecake cu capsuni 1 - Cheesecake cu capsuni

Nota: Cheesecake-ul meu a avut cam 6,5 cm inaltime. Il puteti face si intr-o forma de 22-24 cm diametru, insa va iesi mai putin inalt.

In cazul asta, tineti cont de inaltimea capsunilor puse pe margine. Sa fie mai micute, pentru a nu iesi prin jeleul de deasupra.

**********************************************

Nu pot sa nu va spun si voua! Me haz a new kitchen toy! 

Kitchen Assistant Electrolux 1 1 - Cheesecake cu capsuni

Mi-am dorit dintotdeauna genul asta de mixer, pe care il pui la treaba in timp ce tu faci altceva 🙂

Si cum pretul la ‘binecunoscutulmixer’ era over the top, imi luasem gandul de la el.

Pana am gasit minunatia asta rosie Kitchen Assistent de la Electrolux (care se potriveste de minune in bucataria mea!)

muuult mai accesibila la pret, de care ma bucur de ceva vreme incoace.

Ceea ce va doresc si voua! 🙂