Sper sa avem o vara cat mai lunga, iar vara ce este mai bun decat o inghetata aromata?
Aatazi avem o varianta exotica, cu nume de cocktail, inghetata pina colada, cu lapte de cocos si ananas.
Este o inghetata vegana, deci are avantajul ca poate fi consumata si in zilele de post.
Ne trebuie:
250 ml lapte de cocos
3 linguri de zahar (eu am folosit xylitol)
3 linguri ulei de cocos
1/4 lingurita turmeric (pentru culoare – optional)
4-5 picaturi esenta de ananas (optional, insa ii da gust f bun)
un praf de sare
– cantitati pentru aproximativ 4 portii –
Ca de fiecare data, am apelat la marca mea preferata de conserve.
Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase
Cum se face:
Punem laptele de cocos 30 minute la congelator (daca a fost tinut la frigider, treceti peste pasul asta).
Punem laptele de cocos in bolul unui mixer, impreuna cu sarea, zaharul si untul de cocos topit, vanilia, esenta de ananas.
Punem mixerul in functiune pentru 1-2 minute. Laptele de cocos va capata o textura spumoasa, aerata.
Pasam ananasul cu blenderul vertical, adaugam peste el turmericul si omogenizam bine.
In punem intr-o sita deasa si scurgem din excesul de lichid.
Amestecam compozitia de lapte de cocos cu ananasul pasat. Omogenizam bine.
Punem in caserola de plastic si dam la congelator pentru 3-4 ore.
Servim inghetata decorata cu bucati de ananas, fulgi de cocos si frunze de menta.
Bun, aromat si racoros.
Enjoy!
Nota: esenta de ananas ii da o aroma deosebita. O puteti gasi pe unele site-uri care comercializeaza condimente online.
Pentru ca stiu ca multi dintre voi ma vor intreba, am folosit acest lapte de cocos, de la Mega Image:
https://www.edithskitchen.ro/wp-content/uploads/2014/08/lapte-de-cocos.jpg
Multumesc, Edith! Chiar ma intrebam, “oare Edith ce lapte de cocos a folosit?” 🙂
Arata absolut incantator, ca de obicei! Abia astept sa o incerc in weekend!
Cu drag! Sper sa iti placa! 🙂