gulas 1 1 - GULAS

Am tot cautat o reteta de gulas care sa fie facut “ca la mama lui”.
Sunt atatea retete de gulas.. ba are si rosii sau bulion sau/si ardei, de nici nu stii care este varianta originala.
Cel care de la care am reteta asta, spunea ca este reteta bunicii lui si ca asa se face in Ungaria.
Eu l-am crezut si.. am incercat-o.
Delicios!
Ne trebuie:
carne de porc/vita
2 cepe mari
3 linguri de ulei
2 linguri de paprika
2 foi de dafin
apa
3 cartofi
sare, piper

Cum se face:
Taiati carnea cuburi potrivite, adaugati sare si caliti-o pana se rumeneste putin.
IMGP6753 1 - GULAS
Dam deoparte, in acelasi vas calim ceapa cateva minute, apoi adaugam carnea,
boiaua, frunzele de dafin si lasam sa se caleasca la foc f mic, amestecand din cand in cand.
IMGP6762 1 - GULAS
Adaugam apa si cartofii taiati cuburi mai mari
IMGP6770 1 - GULAS
si lasam sa fiarba acoperit, pana cartofii si carnea sunt facute.
Secretul este sa fie facuta la foc mic.
Eu nu am adaugat destula apa si nu a iesit prea zemos.
De obicei are mai multa zeama.
Se serveste fierbinte cu picaturi de smantana. Eu nu am pus smantana.
A fost delicios si asa, picant, exact pe gustul meu.

 

gulas 1 - GULAS