Am tot cautat o reteta de gulas care sa fie facut “ca la mama lui”.
Sunt atatea retete de gulas.. ba are si rosii sau bulion sau/si ardei, de nici nu stii care este varianta originala.
Cel care de la care am reteta asta, spunea ca este reteta bunicii lui si ca asa se face in Ungaria.
Eu l-am crezut si.. am incercat-o.
Delicios!
Ne trebuie:
carne de porc/vita
2 cepe mari
3 linguri de ulei
2 linguri de paprika
2 foi de dafin
apa
3 cartofi
sare, piper

Cum se face:
Taiati carnea cuburi potrivite, adaugati sare si caliti-o pana se rumeneste putin.
Dam deoparte, in acelasi vas calim ceapa cateva minute, apoi adaugam carnea,
boiaua, frunzele de dafin si lasam sa se caleasca la foc f mic, amestecand din cand in cand.
Adaugam apa si cartofii taiati cuburi mai mari
si lasam sa fiarba acoperit, pana cartofii si carnea sunt facute.
Secretul este sa fie facuta la foc mic.
Eu nu am adaugat destula apa si nu a iesit prea zemos.
De obicei are mai multa zeama.
Se serveste fierbinte cu picaturi de smantana. Eu nu am pus smantana.
A fost delicios si asa, picant, exact pe gustul meu.