Chiftelute de broccoli cu mozzarella, delicioase, cu putine ingrediente, si se fac foarte usor.
Le putem manca fie ca atare fie langa o salata, acum ca este cald afara si nu mai aprindem cuptorul.
Am folosit broccoli congelat, de la Edenia, insa puteti folosi si broccoli proaspat.
Eu prefer legumele congelate pentru ca le pot avea mereu la indemana, in congelator.
Ne trebuie:
750 g broccoli congelat Edenia
1 ou
10 lg pesmet + inca 10 linguri (cca)
150 g mozzarella rasa
sare, piper
– cantitati pt cca 17 bucati –
Cum se fac:
Fierbem broccoli la abur 15-20 min.
Il faramitam cu furculita, si il lasam sa se raceasca. Adaugam apoi oul, pesmetul, mozzarella rasa, sare si piper
si omogenizam bine.
Asa arata compozitia inainte si dupa ce am adaugat celelalte ingrediente peste broccoli.
Formam chiftelele (eu am folosit o cupa de inghetata pentru a le face egale), le aplatizam
si le dam prin pesmet.
Mi-au iesit 17 bucati, in functie de cat de mari le faceti, poate diferi numarul lor.
Le prajim in putin ulei pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe prosop de hartie.
Le putem manca cu sos de iaurt cu verdeata si usturoi si/sau ketchup. Sau ca atare pentru ca sunt delicioase.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!