Inca o reteta de biscuiti (vor mai veni cateva) deliciosi, care nu se fac greu deloc
si care la gust mi-au adus aminte de copilarie. Genul asta de biscuiti cu lamaie il facea si mama cand eram mica.
Pot fi facuti cu portocala sau lime in loc de lamaie si deja avem cu totul alt gust 🙂
Ne trebuie:
125 g unt
100 ml ulei
2 oua
150 g zahar
550 g faina
2 lingurite praf de copt
coaja de la o lamaie
2 lingurite zeama de lamaie
3 lingurite mac
un praf de sare
– cantitati pt cca 65 bucati –
Cum se fac:
Amestecam faina cu sarea si praful de copt intr-un bol si il dam deoparte.
Mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul cca 2 minute,
apoi adaugam pe rand toate celelalte ingrediente. Eu am pus si 1/2 lingurita de turmeric, pentru culoare.
Trebuie sa obtinem un aluat care nu se va lipi de degete. Daca mai este nevoie mai adaugati faina,
cate o lingura si omogenizati bine.
Formam bilute din aluat si le punem in tava pe hartie de copt. Le presam cu furculita (sau cu mana)
pana devin de cca 1 cm grosime.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 12-14 minute.
Le lasam sa se raceasca in tava 1-2 minute apoi le transferam pe un gratar pana la racirea completa.
Se pastreaza descoperiti sau in cutii inchise. Sunt buni oricum.
Fragezi, buni si aromati!
Enjoy!
Multumesc Brigytte pentru reteta! :*
Arata incredibil de bine! Abia astept sa vad ce mai urmeaza :), te pup!
Pup Anca, ma bucur ca iti plac 🙂
Doua dintre retetele ce vor veni sunt printre preferatii mei – all times 🙂
Arata tare bine, cred ca sunt si f gustosi. I-am trecut pe lista 🙂
Amalia, sper sa-ti placa. Te astept cu impresii 🙂
Pfoaaaaaaaaaaaaaaaai , ce bine arataaaaaaaaaaaaaaaaaaaa … i-am pastrat in caietel 🙂
Diana, ma bucur ca iti plac, sper sa ii si incerci 🙂
Super deliciosi. Faina si cutiuta de prezentare. Seara frumoasa!
Multumesc Rocsy! Ma bucur ca iti plac, poate ii incerci 🙂
Super buni!
Crezi ca merge sa folosesc faina integrala în loc de faina alba?
Lorena, nu stiu cum vor iesi. Poti incerca sa faci doar 1/2 de cantiate. Sau sa pui jumatate faina alba si jumatate integrala.
Sa imi spui si mie cum au iesit 🙂
cand folosesti faina integrala se schimba si cantitatile de lichid folosite, faina integrala absoarbe mai multa apa. incearca-i mai intai cu faina normala, sa vezi cam ce consistenta are aluatul, o sa iti fie mai usor sa modifici reteta dupa aceea 🙂
tare frumosi ti-au iesit 🙂 si cat sunt de buuuni!
de pozele tale, ma repet, sunt indragostita! 😀
te pup!
Asteptam cu drag inca o reteta de biscuiti de la tine…..dupa minunati din 4 dec cu gem de zmeura si cacao.Felicitari pt blog esti o inspiratie pt mine.intrebare la acesti biscuiti macul l-ai macinat?
Oana, scuze, mi-a scapat comentariul tau.
Nu, macul l-am pus ca atare. Nu cred ca macina cineva semintele de mac 🙂
Vor mai veni cateva retete de biscuiti in zilele urmatoare. Stai pe aproape 🙂
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca ti-au placut biscuitii cu gem de zmeura.
merci EDITH! Asa ziceam si eu cand eram acasa zona Munteniei , macul nu se macina dar cand ama ajuns in Banat am trait vice-versa toti macinau macul!Esti fff meseriasa abia astept sa ii incerc pe cei cu caise!
Tocmai I-am scos din cuptor, arata bestial si miroase in tocata casa a lamaie 😉 asta dupa ce I-am facut si pe cei cu cacao si gem de zmeura. Dar nu au crescut deloc:(
Nu ti-au crescut? de ce oare? Ai pus praf de copt, da?
Sper ca ti-au placut 🙂
Am facut aceasta reteta minunata aseara pentru prima oara cu intentia de a duce biscuitii prietenilor care m-au invitat azi la ceai. Dupa ce i-am lasat sa se raceasca, abia am rabdare sa astept avand in vedere ce bine miroseau, nu imi mai venea sa ma opresc din mancat. Sunt deliciosi si chiar voi mai face astazi ca sa imi iau si la birou. Din pacate, stiam ca am turmeric, dar nu am gasit, asa ca la urmatoarea transa vreau neaparat sa pun sa vad cum sunt.
Caroline, ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut!
Mie mi s-au parut mai buni a doua, a treia zi… 🙂 Turmericul le da culoare, atata tot 🙂
am facut acesti biscuti dar cu portocala au fost bestiali… multumesc
Cornelia, ma bucur ca ti-au placut 🙂
waw, cum arataaaaa:) trebuie neaparat sa le fac si eu fetitelor mele.
Sper sa fie pe gustul fetitelor tale 🙂
Deliciosi, eleganti si foarte gustosi. Minunata ideea cu turmenicul. Multumesc. I-am facut de Craciun si au fost apreciati in mod deosebit. Astazi am incercat biscuitii cu gem de zmeura si cacao, ne-au placut dar ma asteptam la ceva mai ciocolatos.
Maya, ma bucur ca ti-au placut. 🙂 Eu folosesc turmeric pentru a da culoare deserturilor de ceva vreme si sunt foarte incantanta, mai ales ca este si foarte sanatos 🙂
In ceea ce priveste biscuitii cu zmeura si cacao, aui fost foarte ciocolatosi pt gustul meu. Ai avut o cacao mai deschisa la culoare? Au iesit inchisi la culoare ca ai mei?
Am avut o cacao aproape neagra, sunt chiar foarte buni dupa ce au stat doua zile in cutie. Sunt minunati, dupa cateva zile, imi plac tare mult. S-au inmuiat un pic si sunt exact asa cum imi imaginam ca vor fi. Sunt fan declarat ciocolata asa ca ii voi face de multe ori de acum incolo. Multumesc inca o data si felicitari pentru site, retetele tale sunt minunate. Astept cu interes noutati si..idei unde mai folosesti tu turmenicul, caci imi place din ce in ce mai mult.
Ma bucur ca au fost pe placul tau 🙂
Poti vedea in ce retete am folosit pana acum turmericul: https://www.edithskitchen.ro/?s=turmeric
Multumesc. O seara minunata sa ai. Maine fac saratele. 🙂
Sper sa-ti placa! Te mai astept! 🙂
I-am facut–i-am si papat. taaare-s buni si aromati. Mirosul mi-a amintit de orele petrecute in laboratorul scolii de patiserie…
Daca as mai putea face si niste foto la fel ca ale tale, cred ca as fi satisfacuta 100%
Olga, ma bucur tare ca ti-au placut biscuiteii 🙂
In ceea ce priveste fotografiile, cu exercitiu si perseverenta poti ajunge sa faci fotografii chiar mai frumoase decat mine. 😉
Bună, dacă folosesc sirop de artar, ulei de cocos și semințe de chia în locul celor folosite de tine,crezi ca ies?vreau sa adaptez puțin ptr fetiță mea de doi ani…Mulțumesc!
Alexandra, nu stiu sa-ti spun ce va iesi… Incearca 1/2 sau 1/4 din cantitate sa nu strici ingredientele..
Asa ceva nu ar merge pt ea? https://www.edithskitchen.ro/biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-cocos/
sau https://www.edithskitchen.ro/biscuiti-cu-ovaz-si-banane/
f buni :*
Foarte buni biscuiți! Mulțumim pentru reteta! Felicitări!
Georgia, ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut 🙂
Minunați! În seara asta am adaptat rețeta și am făcut și o porție cu portocala și ciocolata mărunțită, tocmai potriviți pentru Crăciun 😊
Alina, mmm, buna ideea cu portocala si ciocolata, de incercat 🙂
Buna, aluatul pentru biscuitii cu lamaie si mac se poate păstra la congelator, pentru a fi folosit ulterior?
Cosmina, nu am incercat, deci nu stiu sa-ti spun. Insa, avand in vedere ca au praf de copt, as tinde sa spun ca nu. Nu stiu cum se va comporta aluatul dupa congelare.
Poti incerca sa-i congelezi pe astia in schimb, eventual deja facuti bilute, si congelati pe o tava, sa nu se lipeasca intre ei, apoi pusi intr-o punga: https://www.edithskitchen.ro/chocolate-chip-cookies/
Sau aluatul asta ca atare, si apoi decongelat la frigider, peste noapte: https://www.edithskitchen.ro/fursecuri-cu-ciocolata/
Eu nu am facut aluat pe care sa-l congelez si sa-l refolosesc, dar cred ca astea doua retete nu au de ce sa nu mearga.
Sa-mi spui cum ai facut 🙂