chocolate-chip-cookies

Stiti filmuletele alea cu mancare pe care le vezi pe facebook si zici ca intr-o zi o sa incerci si tu reteta?

Ei, asta este unul dintre acele filmulete incercate. Cu modificari insa.

In reteta originala zaharul era aproape dublu cantitativ si erau si umpluti cu nutella.

Doh! Intri in coma diabetica doar cand vezi reteta, pe bune! :)))

Cea mai simpla si rapida reteta de chocolate chip cookies, cu zahar brun, fragezi si deliciosi,

se pastreaza peste o saptamana in cutii inchise. Deliciosi! Must try!

Ne trebuie:

115 g unt topit

110 g zahar brun

1 ou

vanilie

200 g faina

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

125 g picaturi de ciocolata

– cantitati pentru cca 20 bucati –

Cum se fac:

Punem intr-un bol incapator untul topit, adaugam zaharul, omogenizam cu un tel si adaugam oul si vanilia. Omogenizam bine.

Adaugam peste unt ingredientele uscate amestecate in prealabil: faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Omogenizam bine compozitia  si la sfarsit adaugam picaturile de ciocolata. Amestecam.

Punem compozitia in tava, pe hartie de copt cu ajutorul unei cupe de inghetata (eu am folosit o cupa mai mica,

daca folositi o cupa normala, vor iesi ceva mai putine bucati). Daca vreti, ii puteti aplatiza usor, mie nu mi s-au aplatizat prea mult la copt.

Eu nu i-am aplatizat.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 10-12 minute. Nu ii coaceti mai mult, pentru ca se intaresc.

Vor fi usor moi cand ii scoateti din cuptor. Ii lasam 5 minute sa se raceasca in tava, apoi ii transferam pe un gratar.

Dupe 1-2 ore ii putem pune in cutii inchise.

Am facut si un filmulet in timpul prepararii.

Sper sa-i incercati si sa va placa si voua la fel de mult cum mi-au placut mie.

chocolate-chip-cookies-2

Enjoy!

chocolate-chip-cookies-1