Stiti filmuletele alea cu mancare pe care le vezi pe facebook si zici ca intr-o zi o sa incerci si tu reteta?
Ei, asta este unul dintre acele filmulete incercate. Cu modificari insa.
In reteta originala zaharul era aproape dublu cantitativ si erau si umpluti cu nutella.
Doh! Intri in coma diabetica doar cand vezi reteta, pe bune! :)))
Cea mai simpla si rapida reteta de chocolate chip cookies, cu zahar brun, fragezi si deliciosi,
se pastreaza peste o saptamana in cutii inchise. Deliciosi! Must try!
Ne trebuie:
115 g unt topit
110 g zahar brun
1 ou
vanilie
200 g faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
125 g picaturi de ciocolata
– cantitati pentru cca 20 bucati –
Cum se fac:
Punem intr-un bol incapator untul topit, adaugam zaharul, omogenizam cu un tel si adaugam oul si vanilia. Omogenizam bine.
Adaugam peste unt ingredientele uscate amestecate in prealabil: faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Omogenizam bine compozitia si la sfarsit adaugam picaturile de ciocolata. Amestecam.
Punem compozitia in tava, pe hartie de copt cu ajutorul unei cupe de inghetata (eu am folosit o cupa mai mica,
daca folositi o cupa normala, vor iesi ceva mai putine bucati). Daca vreti, ii puteti aplatiza usor, mie nu mi s-au aplatizat prea mult la copt.
Eu nu i-am aplatizat.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 10-12 minute. Nu ii coaceti mai mult, pentru ca se intaresc.
Vor fi usor moi cand ii scoateti din cuptor. Ii lasam 5 minute sa se raceasca in tava, apoi ii transferam pe un gratar.
Dupe 1-2 ore ii putem pune in cutii inchise.
Am facut si un filmulet in timpul prepararii.
Sper sa-i incercati si sa va placa si voua la fel de mult cum mi-au placut mie.
Enjoy!
Imi plac maxim filmuletele taleee! Iar pozele sunt de poveste, ca de obicei. Sigur ii incerc weekendul asta, ca arata ataaat de bine! 🙂
Rebeca, multumesc, ma bucur ca-ti plac!
te astept sa-mi spui cum ti-au placut 😉
I-am facut aseara si s-au topit toti pana astazi la pranz :)) Mai fac portie dubla in seara asta.
Multumesc pentru inca o reteta fe-no-me-na-la! 🙂
Dana, ma bucur tare ca i-ai incercat si ti-au placut 🙂 Asa e, se duc imediat!
De unde pot sa cumpar chocolate chips?
Lexi, picaturile de ciocolata le gasesti cam in orice hypermarket, pe langa ornamentele de zahar. Are in Mega Image, Carrefour, Lidl si sigur si in altele 🙂
grrrr, cum arata 🙂
oare ies ok dc ii fac fara bicarbonatul de sodiu ?
PS: ai cumva o reteta pe blog de un tort cu blat insiropat, si cu crema de ciocolata ?
Nu stiu cum ies fara bicarbonat, poti incerca 🙂
Torturi cu ciocolata ar fi asa: https://www.edithskitchen.ro/tort-cu-ciocolata/
https://www.edithskitchen.ro/tort-cu-ciocolata-si-mascarpone/
https://www.edithskitchen.ro/tort-cu-rom-si-cacao/
Primele doua nu sunt insiropate, poti insiropa tu blatul. Ultimul este, dar e low carb, adica fara faina de grau 🙂
dupa (doar) 2 luni si jumatate i-am incercat, in sfarsit !!!! :)))))
au iesit dementiali si sunt f usor de facut! abia astept cafeaua de maine dimineata 😀
au iesit niste giant chocolate chip cookies, s-au aplatizat mult la copt 🙂
PS: nu am pus bicarbonat de sodiu…
Ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut 🙂
Au fost fragezi si fara bicarbonat? Sau mai tari?
Foarte foarte bune. Le-am facut de 5 sau 6 ori pana acum,au iesit de vis. Usor de facut si delicioase. Pentru varianta fara gluten, am inlocuit faina cu faina de hrisca sau faina de orez, rezultatul a fost curcubeu pe cerul gurii…:)
Mutumesc.
Maya, si eu de vreo 4 cred.. Ma bucur ca ti-au placut. Voi posta curand si varianta de cookies cu cacao si rom. Yum! 🙂
Multumesc ca ne-ai spus si varianta fara gluten. Cum este faina de hrisca? Nu are gustul specific de hrisca? Eu inca nu am incercat-o…
Edith, mie nu imi place hrisca fiarta, dar faina de hrisca am folosit de mai multe ori, chiar si la reteteta de prajitura cu fulgi de ovaz si portocale 🙂 Sigur ca are un gust deosebit dar nu este atat de deranjant. Acum stii cum e depinde de fiecare……incearca reteta cu faina de hrisca sunt tare curioasa sa aflu parerea ta.
Mie mi-au placut ambele variante la fel de mult.
Am inteles.. Multumesc, o sa incerc candva! Nu am intoleranta la gluten, dar na, mai diversificam… 🙂
Pot folosi zahar alb ?
sigur
Ge-ni-ali! Au iesit o minunatie. Am avut nevoie de cantitate mare, asa ca am…cvadruplat gramajele 😀 Nu am avut insa atat de multe picaturi de ciocolata deoarece nu am fost inspirata sa cumpar din prima cate erau necesare, asa ca ulterior nu am mai gasit. Mi-am descarcat insa energia temeinic pe 2 tablete de cioco neagra 70% cu sucitorul, pe toate partile si laturile si a mers :)) Sunt deliciosi si au mers foarte bine cu un pahar de lapte rece langa. Periculosi de gustosi. Multumim de reteta!
Daaa, si noua ne plac mult si se fac asa repede. Ma bucur ca ti-au placut! 🙂
La noi au devenit traditie deja. Duminica seara facem biscuiti. Anul acesta au plecat si sub forma de martisoare la colegii de clasa ai fetitei mele. Au avut un succes enorm. Au fost cele mai bune martisoare ! ☺
Simona, ma bucur tare ca v-au placut. Asa este, un martisor dulce va fi intotdeauna apreciat 😉
Te mai astept! 🙂
Este o reteta excelenta! Usor de facut si foarte fragezi si gustosi. Am decis sa ii facem pentru cununia civila, pe caldurile astea orice ciocolata see topeste…
Din nou multumesc pentru reteta si keep it up! 👍
Ma bucur ca v-au placut 🙂
Va mai astept!
Exceptionali de buni si usor de facut! Multumim!
Monica, ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Cea mai grozava reteta de cookies.
Gustosi si se fac super rapid. M-am bucurat ca nu ai mult zahar
Andreea, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!