biscuiti cu ovaz si cocos - Biscuiti cu fulgi de ovaz si cocos

In meniul de astazi: biscuiti de post cu fulgi de ovaz si cocos. Buni, rapizi si aromati.

Am facut biscuiteii astia de doua ori pana acum. Prima data au iesit mai tari, nu au crescut si au avut mai multa aroma de cocos.

A doua oara nu au mai iesit asa aromati si au crescut usor, de unde am tras concluzia ca prima data am uitat sa

pun bicarbonatul de sodiu in compozitie. Cei din foto sunt din prima transa, cei fara bicarbonat.

Asa ca ramane la latitudinea voastra daca mai puneti bicarbonat sau nu.

Uleiul de cocos este important pentru o aroma mai buna. Recomand uleiul de cocos de calitate.

Insa daca nu aveti, puteti folosi si ulei de floarea soarelui, de samburi de struguri, etc.

Ne trebuie:

150 g fulgi de ovaz

140 g faina integrala

120 g nuca de cocos

1 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

100 g zahar

12 linguri de ulei de cocos topit (sau ulei de floarea soarelui)

14 linguri de apa

vanilie

2-3 linguri de picaturi de ciocolata neagra (optional)

– cantitati pentru cca 30 buc –

Cum se fac:

Amestecam intr-un bol incapator faina, fulgii de ovaz, nuca de cocos, zaharul, sarea si bicarbonatul.

Eu am folosit niste fulgi de ovaz care sunt usor maruntiti din fabrica.

Adaugam uleiul de cocos topit, vanilia si apa peste amestecul de mai sus si omogenizam bine.

In functie de fulgii de ovaz folositi, faina folosita sau lingura de ulei sau de apa in plus.

Trebuie sa obtinem o compozitie compacta ce poate fi modelata in bilute. Formam bilutele si le aplatizam usor in palma.

biscuiti in tava - Biscuiti cu fulgi de ovaz si cocos

Le punem in tava pe hartie de copt. Unele se vor crapa usor pe margini, cum se vede in poze.

Punem cate o picatura de ciocolata in mijlocul fiecarui biscuite, apasand usor. Nu este obligatoriu, insa combinatia este tare buna.

Puteti pune chiar 2-3 picaturi pe fiecare biscuite.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 minute.

Le luam din tava si le lasam sa se raceasca pe un gratar.

Pastram in cutii inchise. Biscuiteii sunt destul de tari, insa tinuti neacoperiti se vor intari si mai tare.

Noua ne-au placut mult.

Enjoy!

biscuiti cu ovaz si cocos 1 - Biscuiti cu fulgi de ovaz si cocos

Sursa