In meniul de astazi: biscuiti de post cu fulgi de ovaz si cocos. Buni, rapizi si aromati.
Am facut biscuiteii astia de doua ori pana acum. Prima data au iesit mai tari, nu au crescut si au avut mai multa aroma de cocos.
A doua oara nu au mai iesit asa aromati si au crescut usor, de unde am tras concluzia ca prima data am uitat sa
pun bicarbonatul de sodiu in compozitie. Cei din foto sunt din prima transa, cei fara bicarbonat.
Asa ca ramane la latitudinea voastra daca mai puneti bicarbonat sau nu.
Uleiul de cocos este important pentru o aroma mai buna. Recomand uleiul de cocos de calitate.
Insa daca nu aveti, puteti folosi si ulei de floarea soarelui, de samburi de struguri, etc.
Ne trebuie:
150 g fulgi de ovaz
140 g faina integrala
120 g nuca de cocos
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
100 g zahar
12 linguri de ulei de cocos topit (sau ulei de floarea soarelui)
14 linguri de apa
vanilie
2-3 linguri de picaturi de ciocolata neagra (optional)
– cantitati pentru cca 30 buc –
Cum se fac:
Amestecam intr-un bol incapator faina, fulgii de ovaz, nuca de cocos, zaharul, sarea si bicarbonatul.
Eu am folosit niste fulgi de ovaz care sunt usor maruntiti din fabrica.
Adaugam uleiul de cocos topit, vanilia si apa peste amestecul de mai sus si omogenizam bine.
In functie de fulgii de ovaz folositi, faina folosita sau lingura de ulei sau de apa in plus.
Trebuie sa obtinem o compozitie compacta ce poate fi modelata in bilute. Formam bilutele si le aplatizam usor in palma.
Le punem in tava pe hartie de copt. Unele se vor crapa usor pe margini, cum se vede in poze.
Punem cate o picatura de ciocolata in mijlocul fiecarui biscuite, apasand usor. Nu este obligatoriu, insa combinatia este tare buna.
Puteti pune chiar 2-3 picaturi pe fiecare biscuite.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 minute.
Le luam din tava si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Pastram in cutii inchise. Biscuiteii sunt destul de tari, insa tinuti neacoperiti se vor intari si mai tare.
Noua ne-au placut mult.
Enjoy!
I-am facut aseara. N-au iesit grozavi, dar a fost vina mea. Am pus unt topit in loc de ulei (asta n-a fost rau deloc), dar am scapat cam mult bicarbonat, ceea ce le-a stricat gustul. Ii mai incerc si altadata, dar fara bicarbonat.
Cred ca untul le-a dat un gust bun, dar cu siguranta bicarbonatul mult le-a sctricat gustul. Incearca sa pui macar 1/2 lingurita data viitoare 🙂
Divini! I.am facut in dupa-masa asta. Am pus zahar brun, merisoare si nuca. Numai buni pentru micul dejun (si nu numai). 🙂 Multumim pentru reteta! 🙂
Cu placere! Ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Unde ai pus nuca?
Nuca am pus.o in aluat, bineinteles taiata marunt si coapta inainte. Dar am pus si cate o bucata mai mare deasupra. 😀
Pot presupune ca ai inlocuit nuca de cocos 🙂 Buna idee!
:)) daca iti spun ca am folosit si nuca de cocos si nuca normala, ma crezi? :)) mie.mi plac biscuitii mai mari, cum au americanii chocolate chips.urile. Am facut aluatul putin mai molcut si am pus si nuca taiata marunt pe langa ingredientele enumerate de tine. Si tot in aluat am pus si merisoarele, sa se simta :)) deci, am modificat reteta pe ici colo, in punctele mai putin esentiale (cum ar spune Caragiale). :p
Am inteleees. Incercam sa inteleg cum si ce ai schimbat. Daca ai facut compozitia mai moale ti-au iesit bine 🙂
I am făcut azi!!! Sunt atât de buuuuuuni!!!! Mulțumesc pt rețetele rapide si gustoase!
Ramona, ma bucur tare ca ti-au placut ;)]
Te mai astept!
Biscuiții sunt delicioși, numai ca se simte bicarbonatul data viitoare voi pune doar jumătate de linguriță. Va mulțumesc pentru aceste rețete minunate și rapide🤗
Chiar sunt curioasa cum ies cu jumatate de cantitate.
Poate vii sa ne spui, te rog 🙂
Foarte bine au iesit, multumim! Am adaptat reteta sa fie fara gluten (cu faina de lupin si faina de orez), cantitatile le-am pus la ochi, si tot au iesit (chiar eram sceptica, pt ca nu am respectat exact cantitatile). Deliciosi!
Nicole, ma bucur tare ca ti-au placut si au iesit buni chiar si cu modificari 🙂