shopify site analytics
Peste in crusta de migdale - Edith's Kitchen
Print Friendly

peste-in-crusta-de-migdale

Imi place pestele, insa nu il mananc atat de des pe cat ar trebui. De cele mai multe ori il aleg

pe cel in varianta congelata pentru ca stiu ca a avut parte de o congelare rapida, chiar in ziua capturii.

In plus, il poti avea mereu la indemana pentru a pregati ceva rapid, gustos si de ce nu, sanatos, ca astazi.

Un sfat in ceea ce priveste alegerea pestelui congelat. Aveti grija la ingrediente!

Intotdeauna ctiti eticheta, produsul sa aiba doar peste si glazura (stratul protector de gheata care acopera fileurile), fara alte adaosuri.

Astazi am ales Cod Loins de la Edenia, file de cod, pentru a-l pregati la cuptor, in crusta aromata de migdale

 (loin fiind partea cea mai carnoasa din fileul de peste).

Ne trebuie:

2 cutii de Cod Loins Edenia (500 g file de peste)

7-8 linguri faina de migdale

3-4 lingurite de ceapa deshidratata

1 lingurita usturoi granule

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper

1 ou

2 linguri ulei

Cum se face:

Lasam pestele sa se dezghete la frigider, peste noapte. Tamponam fileurile cu servetele absorbante

pentru a indeparta eventuala apa ramasa.

ingrediente

Intr-un bol, amestecam: faina de migdale, ceapa deshidratata, usturoiul granule, sare si piper.

Batem oul separat in alt bol cu putina sare.

ingrediente-peste-pane

Dam fiecare bucata de peste prin faina de migdale, presam bine sa faca aderenta, apoi dam prin ou

si din nou prin amestecul de migdale.

Punem fileurile astfel pregatite in tava, pe hartie de copt, punem pe fiecare file cate o lingurita de ulei

peste-in-crusta-de-migdale-negatit

si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru  18-20 minute.

Servim cu orice garnitura preferam: legume asortate, broccoli, cartofi sau o salata.

Eu am ales ca garnitura fasole verde picanta, cu sos de soia, pregatita la cuptor (reteta: fasole verde la cuptor).

Bun, aromat, rapid si sanatos!

Enjoy!

peste-in-crusta-de-migdale-1

Mai multe idei de retete rapide si gustoase gasiti pe www.vitrinacuidei.ro 

Pentru ca sunt curioasa ce idei rapide si delicioase au, ii provoc sa gateasca ceva cu produsele Edenia pe

Sunny side up,  Sisters Kitchen,  Gateste usor, Mansarda cu Bunatati si  Skip to my Lou 🙂

Publicat in categoria PREPARATE DIVERSE, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

4 Comentarii:

  1. si eu folosesc des legume congelate si peste congelat, dar nu stiam ca-s asa de sanatoase si ca sunt congelste in ziua capturii (si banuiesc a recoltarii). Multumim pentru info 🙂
    Reteta e de milioane, musai o incerc!

    • Emma, asa este , si legumele sunt congelate la max 24 de ore dupa recoltare 🙂
      Ma bucur ca iti place pestele meu. Te astept cu impresii cand il incerci.

  2. Nicoleta Pavel says:

    Ne-a placut combinatia. Am facut ca garnitura chiar salata de fasole. Mai facem!! 🙂

Adauga comentariu