Am descoperit cel mai gustos mod de a pregati fasole verde la cuptor (pentru mine cel putin),
asa cum va spuneam la reteta de peste in crusta de migdale. Un fel de fasole verde in stil asiatic,
ce poate fi picant sau nu (dupa preferinte), cu migdale crocante deasupra sau fara. Decizia voastra.
Si pentru ca suntem in post, este o minunata ocazie de a ne imbogati repertoriul de retete de post.
Ne trebuie:
450 g fasole verde congelata
5-6 linguri de sos de soia
2-3 linguri de ulei
1 lingurita de zahar
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi chilli (optional)
3 lingurite migdale tocate (optional)
-cantitati pentru 2-3 portii –
Cum se face:
Facem un amestec din: sos de soia, ulei, zahar, usturoiul granulat si amestecam pana zaharul se dizolva.
Punem fasolea verde (nedecongelata) intr-un bol incapator si turnam deasupra sosul.
Amestecam bine (cu mana!) pentru a acoperi toata fasolea in sos si punem intr-o tava, intr-un strat subtire (nu o suprapuneti preamult),
presaram deasupra migdalele (eu am pus si la cuptor si dupa preparare, in farfurie).
Dam la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 20-25 minute (in functie de cat de gatita o preferati). In 20 de minute iese mai “al dente”.
Savuram cu pofta, ca atare, ca mancare de post sau ca garnitura.
Enjoy!