Imi place pestele, insa nu il mananc atat de des pe cat ar trebui. De cele mai multe ori il aleg
pe cel in varianta congelata pentru ca stiu ca a avut parte de o congelare rapida, chiar in ziua capturii.
In plus, il poti avea mereu la indemana pentru a pregati ceva rapid, gustos si de ce nu, sanatos, ca astazi.
Un sfat in ceea ce priveste alegerea pestelui congelat. Aveti grija la ingrediente!
Intotdeauna ctiti eticheta, produsul sa aiba doar peste si glazura (stratul protector de gheata care acopera fileurile), fara alte adaosuri.
Astazi am ales Cod Loins de la Edenia, file de cod, pentru a-l pregati la cuptor, in crusta aromata de migdale
(loin fiind partea cea mai carnoasa din fileul de peste).
Ne trebuie:
2 cutii de Cod Loins Edenia (500 g file de peste)
7-8 linguri faina de migdale
3-4 lingurite de ceapa deshidratata
1 lingurita usturoi granule
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 ou
2 linguri ulei
Cum se face:
Lasam pestele sa se dezghete la frigider, peste noapte. Tamponam fileurile cu servetele absorbante
pentru a indeparta eventuala apa ramasa.
Intr-un bol, amestecam: faina de migdale, ceapa deshidratata, usturoiul granule, sare si piper.
Batem oul separat in alt bol cu putina sare.
Dam fiecare bucata de peste prin faina de migdale, presam bine sa faca aderenta, apoi dam prin ou
si din nou prin amestecul de migdale.
Punem fileurile astfel pregatite in tava, pe hartie de copt, punem pe fiecare file cate o lingurita de ulei
si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 18-20 minute.
Servim cu orice garnitura preferam: legume asortate, broccoli, cartofi sau o salata.
Eu am ales ca garnitura fasole verde picanta, cu sos de soia, pregatita la cuptor (reteta: fasole verde la cuptor).
Bun, aromat, rapid si sanatos!
Enjoy!
Mai multe idei de retete rapide si gustoase gasiti pe www.vitrinacuidei.ro
Pentru ca sunt curioasa ce idei rapide si delicioase au, ii provoc sa gateasca ceva cu produsele Edenia pe
Sunny side up, Sisters Kitchen, Gateste usor, Mansarda cu Bunatati si Skip to my Lou 🙂
si eu folosesc des legume congelate si peste congelat, dar nu stiam ca-s asa de sanatoase si ca sunt congelste in ziua capturii (si banuiesc a recoltarii). Multumim pentru info 🙂
Reteta e de milioane, musai o incerc!
Emma, asa este , si legumele sunt congelate la max 24 de ore dupa recoltare 🙂
Ma bucur ca iti place pestele meu. Te astept cu impresii cand il incerci.
Ne-a placut combinatia. Am facut ca garnitura chiar salata de fasole. Mai facem!! 🙂
Nicoleta, ma bucur a v-a placut 🙂