Un muschiulet fraged, aromat si picant care se face foarte usor.
De multa vreme voiam sa incerc varianta asta de muschi in crusta de condimente, insa abia acum i-a venit randul.
Ne trebuie:
350-400 g muschiulet porc
1 lgt seminte de mustar galben
1 lgt seminte de mustar brun
1 lgt seminte de marar
1 lgt piper verde
1 lgt piper negru
1 lgt praf de usturoi
1/2 lgt sare
2 lg ulei
Semintele de mustar brun si semintele de marar le-am luat de pe site-ul Quatre Epices. Gasiti aici o sumedenie de condimente, eu de unele nici nu am auzit.
Ce m-a incantat foarte tare, este sistemul zip-lock de inchidere a pungutelor cu condimente, care le inchide ermetic, scutindu-ma astfel de a mai prinde pungutele cu agrafe de birou.
Cum se face:
Spalam muschiuletul si il taiem in doua (era prea lung si nu incapea in tigaie).
Punem toate condimentele si sarea in mojar si le zdrobim putin pentru a-si elibera aroma. Puteti folosi orice amestec de condimente va place.
Punem condimentele in strat subtire pe o farfurie intinsa si tavalim muschiuletul prin ele pana se acopera de o crusta uniforma.
Daca aveti timp, infasurati muschiul astfel acoperit de condimente intr-o folie de plastic si dati la frigider pt 1-2-3 ore. Eu asa am facut.
Este bun si daca il preparati imediat.
Punem sa se incinga 1-2 lg de ulei intr-o tigaie antiaderenta si prajim muschiul pe toate 4 partile cate 1-2 minute pt a-l “sigila” in felul asta sucul sa ramana in carne.
Intoarceti bucata de carne cu un cleste, nu o intepati cu furculita, sa nu iasa sucurile din interior.
Punem muschiul int-o tava (pe hartie de copt am pus eu, sa nu mai murdaresc tava) si punem la cuptorul bine incins pt 20-30 minute.
Il lasam 2-3 minute sa se racoreasca si il taiem felii.
Noi l-am mancat cu un sos la punga de la Ikea (uh, stiu, nu e bun, dar a fost gustos :D, promit sa nu se mai repete :P).
Il puteti servi simplu sau cu orice alt sos.
Bun, fraged si aromat.
Enjoy!
Buna Edith,
Arata foarte bine muschiuletul. E de vita (in titlu) sau de porc (in reteta) ?
Tu cu ce sos l-ai combina (altul decat cel la punga) ?
Roxana
Roxana, am modificat titlul, de porc este, dar poti face si cu muschi de vitel..
Un sos care cred ca ar merge ar fi din legume (ceapa, praz, morcov, ardei, sare, piper) tocate marunt, calite f putin intr-o lg de ulei, pui apoi puntina apa si le fierbi 5 minute cu capac. Adaugi si putin bulion dc vrei, vin rosu, mai lasi 5 minute si la sfarsit le pasezi cu blenderul.
Mai poti lua supa de legume/pui/vita – cuburi – se gasesc fara monoglutamat in magazinele cu produse bio. Pui la fiert in putina apa 2-3 cuburi, adaugi 2 lg de amidon, fierbi putin pana se ingroasa. La sfarsit poti adauga smantana lichida pt gatit.
Spor! 🙂
Foarte apetisant si frumos, pus pe lista…
Si merci de link-ul cu magazinul de condimente, foarte bun si variat – exact cum cautam.
Ce faine sunt condimentele! M-am dus repede la site-ul indicat de tine si am vazut o multime de minunatii. Pacat ca au transportul atat de scump! 🙁
acuma eu nu vreau sa fiu carcotasa, da’asta nu-i muschiulet,pare a fi muschi file.si spun asta pentru ca eu as injumatati timpul de stat la cuptor,pentru ca ,carnea sa ramana rozalie,fie ca e un muschi sau altul.sper sa nu te supere comentariul meu,care il fac cu mare drag pentru tine,adica fata rautate, pentru pricepera ta extraodinara.
te pup!
Pansy, ce am avut eu era un muschiulet si nu un muschi, era f subtire..
(poti vedea aici o comapratie intre cele doua tipuri de muschi – eu l-am avut pe cel mic, a avut 350 g bucata… http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/19936/Muschi-de-porc-a-la-Jamie/)
Mie nu imi place carnea in sange, cui ii place, il poate lasa 10 minute cum zici tu, insa nu stiu cat o sa fie de facut.
Si nu ma supara comentariile tale, m-am obisnuit sa imi critici aprope fiecare reteta 😀
Lena, ma bucur ca iti place reteta si ma bucur ca ti-a fost de folos linkul 🙂
Diana, asa este, transportul este cam scump, este prin TNT…
Dar dc iei mai multe produse odata, se merita zic eu.
Foarte apetisanta e fripturica asta!! Pupici
What a beautiful dish!
Minunat a iesit! 🙂
L-am mancat si noi tot cu sos de la Ikea (aveam ratacita punguta prin dulap, am luat-o cu gandul ca o voi folosi la ceva.. si uite ca am gasit la ce sa o folosesc). Ne-a placut mult aroma picanta, eu nu am avut seminte de mustar negre si seminte de marar, dar a iesit bun oricum
Si.. sunt de acord cu tine, ce ai folosit tu este toata ziua muschiulet si nu muschi (se vede cu ochiul liber cat este de micut – daca compari lungimea dintilor furculitei cu diametrul feliei de carne 🙂
Elena, scuze, mi-a scapat comentariul tau 🙁
ma bucur tare ca l-ai incercat si ti-a placut 🙂
Nu ai pus nici un fel de lichid in tava de copt?
Nu am pus niciun fel de lichid in tava.. Am scris ca l-am copt pe hartie de copt. Daca pui lichid, condimentele din crusta de la baza vor “pleca” in lichid, nu mai raman pe carne.. Dar sigur ca poti pune si putina apa in tava.
Cat de apetisant.Bravo!
Buna ziua
Imi puteti recomanda alt amestec de condimente pentru crusta ?
Multumesc
Poti pune orice iti place. Piper, ierburi aromate uscate: cimbru, organo, busuioc, rozmarin, in functie de ce iti place. Numai sa nu le amesteci 🙂
Credeti ca aceasta reteta s-ar preta si ptr un cotlet de porc pe care vreau sa-l servesc a doua zi la un picnic?
Cred ca ar merge si cu cotlet. Scuze, nu am fost pe net ziele astea, cred ca raspunsul meu a venit prea tarziu…
Buna! pentru 10 persoane cam cite gr/kg trebue sa aiba carnita ? Mersi anticipat
Viorica, din pacate nu stiu. Nu am gatit pentru atatea persoane..
Buna!Se pune si ulei pe muschiulet inainte de a fi dat prin condimente ? Multumesc!
Sigur, il poti unge cu putin ulei. Eu nu l-am uns…