muschi in crusta de condimente

Un muschiulet fraged, aromat si picant care se face foarte usor.

De multa vreme voiam sa incerc varianta asta de muschi in crusta de condimente, insa abia acum i-a venit randul.

Ne trebuie:

350-400 g muschiulet porc

1 lgt seminte de mustar galben

1 lgt seminte de mustar brun

1 lgt seminte de marar

1 lgt piper verde

1 lgt piper negru

1 lgt praf de usturoi

1/2 lgt sare

2 lg ulei

Semintele de mustar brun si semintele de marar le-am luat de pe site-ul Quatre Epices. Gasiti aici o sumedenie de condimente, eu de unele nici nu am auzit.

Ce m-a incantat foarte tare, este sistemul zip-lock de inchidere a pungutelor cu condimente, care le inchide ermetic, scutindu-ma astfel de a mai prinde pungutele cu agrafe de birou.

condimente

Cum se face:

Spalam muschiuletul si il taiem in doua (era prea lung si nu incapea in tigaie).

Punem toate condimentele si sarea in mojar si le zdrobim putin pentru a-si elibera aroma. Puteti folosi orice amestec de condimente va place.

Punem condimentele in strat subtire pe o farfurie intinsa si tavalim muschiuletul prin ele pana se acopera de o crusta uniforma.

Daca aveti timp, infasurati muschiul astfel acoperit de condimente intr-o folie de plastic si dati la frigider pt 1-2-3 ore. Eu asa am facut.

Este bun si daca il preparati imediat.

muschi negatit

Punem sa se incinga 1-2 lg de ulei intr-o tigaie antiaderenta si prajim muschiul pe toate 4 partile cate 1-2 minute pt a-l “sigila” in felul asta sucul sa ramana in carne.

Intoarceti bucata de carne cu un cleste, nu o intepati cu furculita, sa nu iasa sucurile din interior.

Punem muschiul int-o tava (pe hartie de copt am pus eu, sa nu mai murdaresc tava) si punem la cuptorul bine incins pt 20-30 minute.

Il lasam 2-3 minute sa se racoreasca si il taiem felii.

Noi l-am mancat cu un sos la punga de la Ikea (uh, stiu, nu e bun, dar a fost gustos :D, promit sa nu se mai repete :P).

Il puteti servi simplu sau cu orice alt sos.

Bun, fraged si aromat.

Enjoy!

muschi in crusta de condimente 1