Imi plac tare mult vinetele, dar facute prajite cu usturoi… as manca intr-una
(norocul meu e ca nu fac prea des, pentru ca intr-adevar ies putin cam uleioase…).
Desi am crezut ca toata lumea stie modul asta minunat de a face vinetele,
am descoperit ca mai sunt si persoane care nu au mancat niciodata.
Pentru acele persoane scriu procedeul care este foarte simplu.
Este o reteta ideala acum ca se apropie postul. 

Ne trebuie:
vinete
ulei
usturoi
sarecantitatile variaza in functie de preferinte
Va sfatuiesc sa nu faceti din mai putin de 2 vinete ca or sa fie prea putine…Cum se fac:
Taiem vinetele (curatate de coaja) in felii groase cam de 1 cm,

le saram si le punem la scurs pt cca o ora.

Le stergem de apa pe care o lasa, le dam prin faina

si le prajim in ulei foarte bine incins, altfel riscam sa “inghita” si mai mult ulei.
Puteti sari peste datul feliilor prin faina (mie imi plac asa ca parca nu absorb
asa mult ulei si fac o crusta foarte subtire usor crocanta).

Le prajim pe ambele parti,
apoi le scoatem pe hartie absorbanta sa se elimine surplusul de ulei.
Intre timp facem mujdeiul de usturoi.
Pisam usturoiul si il amestecam cu putina sare (nu multa pt ca mai au si vinetele sare) si apa.
Turnam mujdeiul peste vinete si mancaaaaaaaam…
O bunatate!