fasolecuusturoi1 - FASOLE VERDE CU USTUROI
Asa face mama mereu vara fasolea verde si imi place la nebunie. Simplu si delicios.
Merge mancata ca atare sau ca garnitura la friptura, cu cartofi prajiti…
Oricum o mancati e delicioasa, va garantez.
De data asta am gasit fasole galbena fideluta nu din cea lata.

Ne trebuie:
1/2 kg de fasole verde (sau mai multa ca e buuuna)
4-5 linguri de ulei
usturoi
sare
piper (optional)

Cum se face:
Fasolea se curata, se spala si se rup pastaile in 2 sau in 3, in functie de cat de lungi sunt
(sau le puteti lasa intregi).
Se calesc intr-o tigaie antiaderenta (de preferat) cu 4-5 linguri de ulei
(sau mai mult, dupa gust) acoperita cu capac sa se inabuse.
Amestecati des si puneti din cand in cand cate 1-2 linguri de apa pana cand fasolea este facuta.
Puneti sare, usturoiul pisat (facut sau nu mujdei) amestecati si… pofta buuuuuuuuuna.

fasolecuusturoi - FASOLE VERDE CU USTUROI