Asa face mama mereu vara fasolea verde si imi place la nebunie. Simplu si delicios.
Merge mancata ca atare sau ca garnitura la friptura, cu cartofi prajiti…
Oricum o mancati e delicioasa, va garantez.
De data asta am gasit fasole galbena fideluta nu din cea lata.
Ne trebuie:
1/2 kg de fasole verde (sau mai multa ca e buuuna)
4-5 linguri de ulei
usturoi
sare
piper (optional)
Cum se face:Fasolea se curata, se spala si se rup pastaile in 2 sau in 3, in functie de cat de lungi sunt
(sau le puteti lasa intregi).
Se calesc intr-o tigaie antiaderenta (de preferat) cu 4-5 linguri de ulei
(sau mai mult, dupa gust) acoperita cu capac sa se inabuse.
Amestecati des si puneti din cand in cand cate 1-2 linguri de apa pana cand fasolea este facuta.
Puneti sare, usturoiul pisat (facut sau nu mujdei) amestecati si… pofta buuuuuuuuuna.
Oricum o mancati e delicioasa, va garantez.
De data asta am gasit fasole galbena fideluta nu din cea lata.
Ne trebuie:
1/2 kg de fasole verde (sau mai multa ca e buuuna)
4-5 linguri de ulei
usturoi
sare
piper (optional)
Cum se face:Fasolea se curata, se spala si se rup pastaile in 2 sau in 3, in functie de cat de lungi sunt
(sau le puteti lasa intregi).
Se calesc intr-o tigaie antiaderenta (de preferat) cu 4-5 linguri de ulei
(sau mai mult, dupa gust) acoperita cu capac sa se inabuse.
Amestecati des si puneti din cand in cand cate 1-2 linguri de apa pana cand fasolea este facuta.
Puneti sare, usturoiul pisat (facut sau nu mujdei) amestecati si… pofta buuuuuuuuuna.
Ce header misto !!!! Super !!! Te pup !
Si mie imi place tare mult …imi aduce aminte cand eram mica si mancam la mamaia mea fasolea gatita in acest mod.O sa o fac si eu caci nu am mai mancat de mult timp.. 🙂
Merci, Ginuk! Pup!
sunt buune, Alexadra, nu? 🙂
La multi ani !
Multumesc, Irina!
Trebuie sa iti spun ca noua ne place la nebunie fasolea gatita in felul asta. Noi folosim fasole alba cu pastaia lata. Am adus din RO cu noi boabe si am cultivat aici. Sper ca pe saptamana viitoare sa avem destule pt fasole prajita cu usturoi.Te pup.
Da, si noua, Marcela! Tot din aia lata folosesc si eu dar acum am gasit din asta ingusta galbena. Pup!
fac,maine fac ca garnitura la friptura.
da am congelata din aceea lunga(imi place asa,n-o mai rup).si daca-i congelata,sa o fierb mai intai in putina apa,si apoi adsaug un pic de ulei?
pupici MARI.
Mari, eu am facut numai cu cruda, cu congelata nu am incercat.
Eu zic sa o oparesti putin in apa fierbinte cca 5-10 min si apoi o calesti in ulei.
Iese buuuna buna, o sa va placa sigur!
Pupici.
Buna,
Sper sa nu rizi ca pe pagina ta a aterizat un barbat…..
Ieri am cumparat niste fasole verde fideluta dar cum nevasta era cam suparata pe mine (fara motiv), nici nu s-a uitat la ea…
Primul impuls a fost sa o arunc la gunoi, dar apoi m-am gindit sa ma uit pe internet poate gasesc ceva ce as putea face si eu cu toate ca experienta mea in bucatarie se reduce la a face un ceai, cartofi prajiti, oua fierte si mamaligutza…
Deci cautind fasole verde cu Google, am aterizat pe pagina ta si trebuie sa iti marturisesc ca am fost surprins (in mod placut) de continut….
Mi-a placut foarte mult cum descrii mincarurile si acum cred ca gatitul nu mai pare o treaba chiar atit de complicata ci chiar interesanta…
Revenind la fasole, mi s-a parut prea complicat sa stau linga cratita si sa mestec mereu si sa mai adaug apa din cind in cind…. asa ca am ales o metoda mai simpla…
Dupa ce am curatat fasolea (care parea sa nu se mai termine) am pus-o intr-o oala sub presiune, am pus apa cam la jumatatea stratului de fasole si am turnat ceva ulei deasupra, direct din sticla…
Am dat foc, (nu la casa) iar cind au inceput sa iasa ceva aburi, am pus cronometrul de bucatarie la 30 de minute si am lasat-o sa fiarba…
a iesit f. buna….
cred ca o sa mai incerc vreo reteta usoara de pe pagina ta…
Ceea ce voiam sa iti spun este ca site-ul tau este minunat si cred ca si tu esti o fiinta minunata
Mi-a placut absolut tot…..
Felicitari!!!!!!
Corneliu, cum sa rad, nu esti primul barbat care “aterizeaza”, plus de asta ma bucur ca si voi trebuie sa ne rasfatati cu bunatati, nu numai noi 😛
Interesanta ideea ta cu oala minune, cred ca a iesit buna si asa. Eu prefer varianta calita, mi se pare mai gustoasa din cauza prajelii, dar in mod sigur si mai nesanatoasa 😀
Daca mai incerci sialte retete, te astept cu impresii! Sotia ta cu siguranta va fi taaare fericita 😉 (eu as fi)
Merci frumos pt cuvintele frumoase si te mai astept!
Pana atunci, spor la bucatarit! 🙂
Astazi incerc si eu fasolea verde cu usturoi! Mama mea face vara de multe ori fasole asa dar din cate imi amintesc pune prin ea si cartofi noi din aia mici. astazi incerc insa varianta ta. blogul tau este super, am invatat multe lucruri de aici. pup.
Oana, mie imi place tare mult asa, cu cartofi nu am mancat niciodata, dar trebuie sa fie buna si asa,.. cartofi prajiti cu usturoi.. 🙂
Merci frumos ca iti place blogul si ca ai invatat cate ceva. Si eu invat cu fiecare reteta 🙂
Te mai astept!
Aici am invatat si eu sa gatesc….
Adevarul este ca tot barbatii sunt cei mai buni bucatari
Mrs pt informatie.
Eu fasolea verde o fac putin altfel.Incercati si voi.
Fasolea verde o rup , o spal, o calesc in putin ulei de masline, pun usturoi, sare, piper si o jumate cana apa, las la inabusit vreo zece minute ( sa ramana usor crocanta).Cand e gata o las putin sa se raceasca, storc peste fasole o lamaie si coaja rasa de la o lamaie si o amestec cu salata verde cruda, spalata si rupta.Se serveste langa friptura sau ca atare, este delicoasa.
Pofta buna!
Hmmmm.deja mi poftă mă duc să fac si eu, mersi de ideeie…
mîmcàrica mea preferatà…de fiecare datà cînd vin în tarà mànînc fasolicà înabusità cu usturoi muuuuuuuuuult !!! ahhhhh…..aici la mine am congelatà dar am si magazine aràbesti ,irakiene,turcesti ce aduc marfà proaspàtà si au si fasolicà verde pàstài si fac din greu….vai ce pàpicà bunà…multi o fierb eu nu! asa o face mama mea asa o fac si eu ! 🙂
si eu am gatit azi fasole teci ; am spalat si am curatat fasolea ,am pus-o la fiert pe aburi cu 2-3 morcovi si niste catei de usturoi . dupa ce s-a fiert am adaugat un sos din patrujel , usturoi ,ulei de masline si putina lamaie. DELICIOASA!!!
suna bine si varianta ta 🙂
Soacra mea (si acum si eu) o opareste intai putin in apa cu sare, apoi o pune intr-o tava mare intr-un singur strat, o stropeste cu ulei, sare si piper si o da la cuptor. cand e aproape gata pune si usturoi maruntit (strivit, presat), amesteca bine si mai lasa doar cateva minute. In felul asta iese putin mai dietetica si nici nu trebuie pazita 🙂
Multumesc, Edith, pentru idee, cred ca o sa fac in seara asta daca mai gasesc prin congelator putina fasole.
Mmm, buna metoda, trebuie incercata! Multumesc. 🙂