Varza de bruxelles la tigaie cu sos de soia, poate fi consumata ca atare, intr-o zi in care tineti post cu felii de paine prajita sau orez,
precum si ca garnitura langa o friptura. Va fi la fel de buna.
Gasiti pe blog multe alte idei de retete de post, atat dulci cat si sarate.
Ne trebuie:
varza de bruxelles
1 lingura ulei masline
1 lingurita ulei de susan (optional)
sos de soia
sos chilli/fulgi chilli (optional)
un catel de usturoi
piper
seminte de susan
Cum se face:
Taiem varzutele de bruxelles in jumatate, dupa ce am eliminat foaia exterioara si taiat putin din cotor.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si cel de susan si adaugam si varza.
La foc mediu, amestecam pe foc cateva minute, acoperite cu capacul, pana se rumenesc putin.
Adaugam sosul de soia, sosul de chilli, piper si usturoiul pisat si mai lasam pe foc inca 3-4 minute,
acoperita cu capac, amestecand des.
La sfarsit, dupa ce stingem focul, adaugam seminte de susan si fulgi de chilli (optional).
Le mancam ca atare, langa un bol de orez, daca tineti post (sau sunteti vegetarieni) sau ca garnitura.
Delicioase.
Enjoy!