Sunt o mare amatoare a mancarurilor coreene, asa ca astazi avem o reteta delicioasa de clatite cu legume,
de inspiratie coreeana (yachaejeon). Au avantajul ca sunt si de post (vegane).
Am vazut reteta la Maangchi, simpatica din Coreea pe care o urmaresc de multi ani,
de la care am incercat si reteta de kimchi. Musai sa le mancati cu sosul recomandat mai jos.
Mai am pe blog o reteta asemanatoare, dar doar cu dovlecei: clatite cu dovlecei.
Ne trebuie:
(600 g legume in total) eu am folosit:
2 morcovi mici
1 dovlecel mic
1 cartof mic
1 ceapa medie
1-2 fire de ceapa verde
sare, piper
120g faina
80 g apa
ulei pentru prajit
Pentru sos:
1 lingura sos soia
2 lingurite otet
1/2 lingurita zahar
1 lingurita chilli sos
1 lingura seminte de susan
– cantitati pentru 4-5 pancakes de cca 20 cm diametru –
Cum se fac:
Taiem toate legumele bucatele subtiri ca batul de chibrit iar ceapa solzi. In total legumele ar trebui sa aiba cca 600 g.
Morcovii, dovlecelul, cartoful.
Ceapa uscata si cea verde.
Punem toate legumele intr-un vas incapator, punem peste ele sare, piper, faina si apa si omogenizam bine.
Punem o tigaie antiaderenta pe foc, adaugam 1 lingura de ulei si punem din compozitia de legume.
Intindem un strat uniform in toata tigaia, nu prea gros, presam cu o lingura si lasam cca 3 minute,
la foc mic-mediu. Intoarcem pe cealalta parte si pe margine mai adaugam o lingurita de ulei in tigaie
si miscam clatita astfel incat uleiul sa se distribie uniform dedesubt.
Recomand sa le intoarceti cu o paleta mare, cu grija. Se pot rupe.
Coacem inca 3-4 minute.
Daca pe prima parte prajita nu s-a rumenit suficient, o mai puteti intoarce odata.
Pentru sos, amestecam toate ingredientele.
Taiem in 4 clatitele si le inmuiem cand mancam in amestecul cu sos de soia. De-li-cioa-se!
Enjoy!