Inca suntem pe mood-ul de vara, de vacanta, asa ca, eu una, incerc sa pregatesc mancaruri cat mai rapide. Astazi am facut orez rajit cu ou si mazare.
Imi place mult mancarea asiatica, sosul de soia dar si mazarea.
Pentru reteta asta recomand sa folositi orez basmati sau jasmine si sa-l fierbeti cu o zi inainte sau macar cu cateva ore bune,
sa aiba timp sa se raceasca bine.
Ne trebuie:
orez jasmin/basmati fiert cu o zi inainte cca 400 g (cantarit fiert)
3 oua mari prajite jumari
4 fire ceapa verde
2 catei usturoi
200 g mazare fina Edenia
3 linguri sos soia
fulgi chilli
1 lgt ulei susan la sfarsit
– cantitati pt cca 4 portii –
Cum se face:
Incingem 1 lingura de ulei si prajim ouale batute, amestecand cu spatula de lemn continuu pana se fac jumari rumenite. Scoatem pe o farfurie.
Calim partea alba de la ceapa verde tocata marunt in 1lingura ulei.
Adaugam mazarea, sosul de soia, usturoiul pisat si calim pe foc cca 2 min, amestecand des.
Adaugam apoi orezul fiert si ouale prajite si mai lasam pe foc inca 2-3 minute, amestecand continuu.
Stingem focul si adaugam uleiul de susan. Punem in boluri si presaram deasupra partea verde de la ceapa,
tocata marunt si fulgi de chilli (optional, mie imi place picant) si susan.
Eu am pus peste el si alge prajite (care imi plac tare mult).
Delicios.
Enjoy!