Pui cu legume in stil asiatic – un fel de mancare versatil si rapid, lejer, mai de vara, asa.
Are avantajul ca puteti folosi orice legume aveti la indemana,
eu astazi am folosit Amestec wok de la Edenia, pe care il puteti avea mereu la indemana, in congelator.
Ne trebuie:
cca 400 g piept de pui
4-5 lg sos de soia
2 catei mari de usturoi
1 ceapa
3-4 linguri de ulei
450 g Amestec wok Edenia
1 catel de usturoi
4-5 lg sos teriyaki (sau seet chilli)
Cum se face:
Taiem pieptul de pui bucati mici (bite-size), il punem intr-o caserola care are capac, turnam peste ele sosul de soia si usturoiul pisat.
Omogenizam bine, acoperim cu capacul si lasam la marinat in frigider minim 30 min (eu le-am lasat peste noapte).
Dupa ce s-a marinat puiul, il calim intr-un wok sau tigaie antiaderenta, in 1-2 linguri de ulei, la foc iute,
amestecand des pt cca 10 min sau pana se rumenesc
Scoatem carnea din wok, stergem wokul, adaugam 1-2 linguri de ulei si calim ceapa taiata solzi, amestecand des, pt cca 2-3 minute.
Adaugam legumele din punga cu amestec wok, 2 linguri de sos de soia si le sotam cca 5-6 minute, la foc iute, amestecand des.
Adaugam apoi carnea prajita anterior, sosul teriyaki si ustutoiul pisat.
Amestecam sa se imbine aromele timp de 2-3 minute.
In farfurie am pus deasupra ceapa verde taiata marunt si susan usor prajit.
(Eu prajesc cateva linguri de susan intr-o tigaie antiaderenta si il tin intr-o cutie acoperita cu capac.
Ori de cate ori mananc un fel asiatic, pun deasupra pentru ca imi place aroma pe care o adauga mancarurilor).
Mancam puiul cu legume in stil asiatic cu orez fiert.
Enjoy!
Multumesc pentru reteta , a iesit foarte gustos!
ma bucur ca ti-a placut 😉
Mulțumesc pentru rețetă, a iesit foarte bun, aromat si gustos preparatul! Recomand cu încredere!
Andra, ma bucur ca ti-a placut. 🙂
Te mai astept!