dubu-kimchi

N-am mai postat de multicel o reteta asiatica, si cum ultima a fost reteta de kimchi din varza napa,

acum va arat si cum puteti folosi kimchi-ul intr-um mod absolut delicios (altfel decat consumat ca atare).

Comfort food, nu alta, o specialitate coreeana, dubu kimchi, carne de porc intr-un sos delicios, ceapa,

sos de soia, kimchi, totul servit cu tofu. Daca aveti kimchi-ul, se face repede.

Iar daca nu aveti kimchi-ul, il puteti comanda online ­čÖé┬áMerita incercat!

Ne trebuie:

cca 500 g carne de porc (piept sau ceafa de preferat)

Pentru marinata:

3 linguri sos de soia

1 lingura zahar

4 catei de usturoi

1 lingurita sos iute (sau fulgi de ardei)

———————-

1 ceapa

2 fire ceapa verde

1 ardei gras mic

 2 linguri ulei

sare, piper

250 g kimchi

300 g tofu

Cum se face:

Taiem carnea fasii subtiri (eu am avut-o semicongelata si am putut sa o tai usor). Taiatul fasiilor subtiri de carne

este important, astfel carnea se gateste repede.

carne-de-porc-taiata-fasii

Facem un amestec din sosul de soia, usturoiul pisat, sosul iute (sau fulgii de ardei) si zaharul peste care adaugam carnea.

O acoperim bine cu amestecul de sos de soia si o lasam la frigider acoperita, pana pregatim celelalte ingrediente.

carne-de-porc-marinata

Taiem kimchi in bucati potrivite. Tocam ceapa solzi, ceapa verde bucati de cca 1 -2 cm si ardeiul gras fasii.

Intr-o tigaie antiaderenta (sau wok) in 2 linguri de ulei calim carnea la foc mediu timp de 5 minute,

adaugam ceapa si adeiul si calim inca 3-4 minute, amestecand des.

legume-si-carne-in-tigaie

Adaugam si kimchi-ul si ceapa verde si mai lasam pe foc inca 3-5 minute, amestecand des.

Servim pe farfurie langa felii de tofu (pe care il desaram in prealabil 1-2 ore in apa rece),

presaram deasupra seminte de susan. Eu am folosit tofu cu ardei.

Bun de tot!

Enjoy!

dubu-kimchi-1

 Sursa de inspiratie