Imi place varza si in varianta murata si cea dulce. Iar cand mai are si carnita,
mmm… e cea mai buna. Astazi avem varza cu pui la cuptor.
Reteta poate fi consumata si in Dieta Dukan
Ne trebuie:
1 varza medie (cruda, nu murata)
cca 6 pulpe de pui (eu am folosit dezosate)
o conserva de rosii (sau cca 6 rosii)
150-200 ml suc de rosii
1 ardei iute
1/2 ardei gras rosu
2 cepe
sare, piper
Am folosit conserva de rosii de la Sun Food. Sanatoase si fara conservanti.
Cum se face:
“Prajim” carnea de pui intr-o tigaie/cratita antiaderenta, acoperita cu capac, dar fara ulei, pt cca 15 minute.
Punem apoi ceapa, ardeiul si ardeiul iute tocate solzi si 2-3 lg de apa daca este nevoie.
Lasam acoperit pe foc inca 10 minute, amestecand din cand in cand.
Daca nu sunteti la dieta, puteti face toata operatiunea de mai sus, adaugand 3-4 lg de ulei. Iese muult mai gustoasa.
Intre timp tocam marunt varza si o frecam intr-un castron cu sare, pentru a-i mai reduce din volum.
Mutam carnea si legumele intr-un vas care merge la cuptor, adaugam varza, sucul de rosii si conserva de rosii,
punem piper din belsug, omogenizam amestecul si mai lasam pe foc inca 5-10 minute.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40 minute.
Delicios! Enjoy!
Si mie imi place, dar iarna o prefer pe cea murata;)
ce idee buna mi-ai dat. Chiar nu mai stiam ce sa fac de mancare. Nu am pus niciodata ceapa si ardei in varza, chiar sunt curioasa. 🙂
Mie imi place cu varza dulce.. Mare pofta mi-ai facut.
Arata delicios!!! O voi incercat (ca tot trebuie sa gatesc iaaaar!!!!!) si-ti voi comunica rezultatul, bine-nteles :). Conservele acestea Sun Food de gasesc in supermarketuri? Am intrebat la Metro si angajata de acolo se uita cam ciudat la mine…
A…si-mi place oala/vasul acela cu capac!
Diana, eu le iau direct de la ei, se pot cumpara si de pe site. Ii poti intreba pe pagina de facebook a lor. Cred ca se gasesc prin Real sau Cora, din cate retin eu.
Asta e pagina lor: https://www.facebook.com/conserveSunFood?fref=ts
de unde ati achizitonat vasul?:)
de la kitchen shop 🙂
mine o incerc. Ma duc sa imi iau varza si pui. Merciiii! :))
Grozavie..Ce ai preparat tu este fix pe gustul meu!Apreciez si faptul c nu ai prajit carnea in ulei! Bravo!
am “executat” deja de 2 ori aceasta reteta 😛
dar cu mici modificari 😀
pt ca nu aveam ardei am pus boia si pudra de ardei iute, nu am avut nici rosii in connserva si am pus mai mult suc de rosii si am mai adaugat in plus praz si sos de soia, a iesit demential de bun 🙂
a doua oara am facut cu carne de gasca si tot bun a fost.
multu pt reteta :*
ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Me encanta esta receta luce muy bonita y exquisita,abrazos y abrazos.
Gracias Rosita 🙂
Maine o prestez! ♥
super, pofta mare! 🙂
Aseara am facut-o in 2 vase si mai avem putin din unul. S-a mancat repejor ca a iesit super delicioasa. Azi o sa testez mancarica de pipote 😀
Alexandra, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Sper sa-ti placa si tocanita cu pipote!
Te mai astept!
Buna Edith,
Am facut si eu astazi reteta aceasta si inca una – cea de Bors de cartofi si sunt de-a dreptul extraordinare… Nu m-as mai fi oprit din mancat daca era dupa mine. Am mai pus ochii pe niste retete de la tine – cea de salata de ardei copti, cea de ketchup de casa si cred ca si cea de vegeta o voi incerca, mai ales ca-mi place sa pregatesc conserve pentru iarna. Din mancarea de varza a mancat inclusiv bunica mea care este super pretentioasa la mancare, asa ca o sa mai revin pentru retete. Si am facut rapid si Apa cu portocale dupa reteta ta, dar cu putina miere in loc de zahar si a iesit si aceasta super buna. Felicitari pentru inspiratie!
Buna Oana. Ma bucur tare ca ti-a placut ce aiincercat de la mine.
Te astept si pe viitor cu impresii cand mai incerci ceva 🙂
Buna tare!!!!…
Pulpele de pui se taie bucatele mai mici inainte sa le prajim? Multumesc!
Nu e obligatoriu, dar le poti taia in 2, 4. Cum preferi 🙂