3 oua
o ceapa
1 catel de usturoi
sare, ulei
eu am pus si putin sos chilli
(ingredientele sunt pentru 2 portii)
Cum se face:
Se curata cartofii si se taie cubulete mici (cam ca la salata de boeuf).
![TORTILLA CON PATATAS IMGP7307 1 - TORTILLA CON PATATAS](https://www.edithskitchen.ro/wp-content/uploads/2008/01/IMGP7307-1.jpg)
Intre timp batem ouale intr-un castron.
Cand cartofii sunt gata se scurge uleiul si se toarna peste ouale batute pasand usor cu furculita pentru a mai marunti putin cartofii.
Ungem o alta tigaie (eu am folosit una de 26 cm diametru – daca este mai mica tigaia va iesi mai groasa) cu putin ulei si cand uleiul s-a incins turnam amestecul.
Cu o spatula ridicam imediat marginile tortillei de jur imprejur pentru a forma o “tarta”
Se lasa la foc mic. Cand este gata pe o parte se rastoarna pe un fund sau un capac.
si imediat se intoarce in tigaie cu partea nefacuta (daca ai dexteritate la clatite iti va reusi si asta :P)
Se mai lasa pana se face si pe cealalta parte si se rastoarna pe farfurie.
Puteti rade deasupra cat este calda cascaval (noi nu am mai avut rabdare:P).
Ia ceva mai mult timp decat o omleta clasica dar… merita!
O portie si pt voi:
multumim mult! am avut maaaare nevoie de reteta asta:D
Bianca, ma bucur ca ti-a fost de folos!
Te mai astept!
BUNA draga mea, imi plac retele tale desi unele sunt putin modificate dar ai nevoie de mula imaginatie sa le reusesti asa cum o faci tu, in legatura cu reteta de tortilla cu cartofi, si eu sunt tot in spania si o fac de ani buni asa ca , daca imi permiti cartofii ii taii in 2 dupa care ii feliezi cat mai subtiri. Maruntesti o ceapa pe care o amesteci cu cartofii si ii prajesti in mult ulei, de preferat puneti capacul ca sa iasa cat mai moi. optional se adauga kaizer. intr-un bol se bat 5 oua si se adauga cartofii impreuna cu ceapa. atentie uleiul se scurge in totalitate. la foc lent se adauga amestecul dupa care se pune o farfurie deasupra tigaii si se intoarce. Tortilla este traditionala in spania, trebuie sa ramana groasa dar foarte moale la mijloc. se aseaza pe o farfurie cu foi se salata verde si pofta buna. Mersi ptr ca m-ai ascultat si sper ca am fost de ajutor. te-am pupat. claudia
Claudia, deci diferenta dintre reteta ta si a mea este ca tu ai taiat cartofii felii? Ca in rest imi pare la fel..
Sper sa gasesti retete pe placul tau!
buna, da ai dreptate edith, diferenta este ca eu tai cartofii felii si ii prajesc impreuna cu ceapa, si ca nu mai pun usturoi, incercam sa fiu de ajutor :)) sa stii ca am gasit foarte multe retete pe placul meu si al familiei, te admir ptr ceea ce faci. daca se pot face cerinte cu meniuri sau retete m-as bucura sa stiu. De foarte mult timp caut reteta ptr foccacia umpluta. este o reteta din italia, numai ca mie nu imi iese painea deloc, imi iese o uscatura, nu imi creste drojdia, desi este drojdie romaneasca, poate o fi trecuta cred eu. daca vreodata ai timp as fi incantata, si inca un lucru, de ceva timp am inceput sa fac shaworma dar parca nu este cum trebuie sa fie, maioneza o fac eu cu usturoi, batuta la mixer. Orice as face nu are gustul din romania. este aproape dar parca vreau mai mult. Daca vreodata iti faci timp eu astept cu nerabdare. mersi frumos ptr retetele tale si imi cer scuze daca te-am deranjat in vre-un fel cu comentariile mele. tine-o tot asa si felicitari ptr site. Multe imbratisari si pe curand. claudia
Da, nu stiu ce sa zic de usturoi. Eu asa am lat reteta de la prietena mea si o fi.. cate bordee atatea obicee 🙂
Din pacate nu am o reteta de foccacia umpluta, ma incumet mai greu la aluaturi dar uite, o poti incerca cu incredere pe cea de aici – si eu “i-am pus gand rau”: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21204/Focaccia-umpluta-a-la-maya/
Sa-mi spui cum ti-a placut.
Te mai astept si cu alte comentarii si sugestii, si nu m-ai deranjat :).
mersi edith, s-a mai apropiat de ceea ce cautam eu, a fost cea mai reusita de pana acum, inca ceva daca se poate sa imi dai niste idei de retete ptr picnic, ne-am saturat de snitele , sandwichiuri, si tortilla de cartofi, cred ca am sa incerc pateurile tale dar trebuie carata multa bere pe langa ele, :))) astept cu nerabdare un raspuns cu poza cu tot 😛 pupicei si mersi
cred ca am uitat sa ma semnez mai sus, sunt claudia, 😛 idei sau o sectiune ptr picnic plz, sunt in criza de idei si sambata parca m-as lauda putin. ;P te-am pupicit si ma bucur ca nu am deranjat. claudia
Claudia, cum a ramas cu focaccia? Ai intercat-o?
Eu la picnic nu prea merg, cel mult la iarba verde si un gratar (ca e atat de gustos cel in aer liber la carbuni…).
Deci alte idei decat de ai vazut pe blog din pacate nu am sa-ti dau.
La sectiunea aperitive sunt destule preparate care s-ar preta la un picnic: carnaciorii in foietaj, briosele dn foietaj, checurile aperitiv, cu ciuperci… Cred ca merg si salate daca le pui in casolete individuale, cate una pt fiecare. Sper sa-ti fi fost de folos. Te mai uiti pe blog si vezi ce-ti mai face cu ochiul 🙂
Te astept sa-mi spui ce ai dacut pt sambata!
buna edith sunt claudia, uite am facut niste chiftelute, mici de tot si rotunde , crochete am auzit pe cineva ca le numea dar eu le spun chiftele, si sandwichiuri cu tortilla asa cum stiam eu sa o fac, salata orientala si inca o salata de cartofi cu porumb , morcov fiert si ton din conserva cu ulei, acum am pateurile tale in cuptor, am trecut pe la magazinul de romani ca aici sunt multi care au produse romanesti si mi-am cumparat branza si carnati, de moment mai am vreo 15 min pana sa pot gusta pateurile si ce iti pot spune este ca te iubesc fata. arata exact ca ale tale asa ce s-au umflat, aveam o reteta asemanatoare de la mama numai ca erau taiate pe lung si le numeam saratele, dar pateurile tale parca arata mai bine si se umfla vazand cu ochii, au miros de m-au dat pe spate, am desfacut berea si abia le astept, pana maine poate le mancam naibii si sa vezi ce stau toata noaptea la copt, bine ca nu am facut decat vreo 20 dintr-o biluta care am rupt din aluat. Ma duc sa il ascund ca sa nu mai vada nimeni ca mai am , sunt sigura ca pana maine ma pacalesc si le coc pe toate, aoleu ce imi faci tu mie, am sa cocolesc toata noaptea, ca acum trebuie sa plec la munca si scap, dar deseara am pus-o. ce ma fac eu? super deseara iti scriu si iti spun si gustul, cu toate ca il stii, wow miroase de mori, te pupicesc si iti spun dupa ce le halim cum au fost, mersi inca o data si acum inchid si calculatorul asea ca sa nu ma mai tenteze nici o reteta, in curand am sa incerc si tiramisu , ca al meu a fost de ras. te pupicesc si mersi inca o data. pe deseara, claudia
Claudia, fata, reusesti sa ma binedispui de fiecare data cand imi scrii. :))
Ai fost o harnicuta, stiam eu ca te descurci pana la urma 🙂
Ai sa vezi ca sunt la fel de bune pateurile pe cat de bine miros! Si merg biine cu bere (mai ales cele cu carnacior).
Servici usor si ne “auzim”!
au fost extraordinare pateurile, au avut succes, dar am o problema parca ale tale sunt mai umflate, sa fi fost cauza cuptorul? dupa ce s-au racit s-au desumflat. eu am cuptor electric, sau poate le-am scos cam devreme desi nu cred ptr ca se uscau de tot , le-am lasat cam 15-20 min. sa vedem ce fac eu sambata viitoare , de data asta chiar am ramas fara idei, am 5 zile la dispozitie sa ma gandesc, oricum tortilla asta se face la fiecare picnic aici, e o traditie, acum si pateurile tale :)) , ma bucur ca reusesc sa te binedispun de fiecare data, ma duc la plimbarica prin retete sa ma inspir putin. te-am pupat claudia
Claudia, ma bucur ca ti-au placut pateurile 🙂 Chiar nu stiu de ce nu ti-au crescut foarte mult. Poate a doua oara sa nu se mai lase..
Si eu le-am facut o singura data si mi-au iesit cum le-ai vazut 🙂
Sper sa mai gasesti ceva sa te inspiri si pt sambetele viitoare!
Edithhhh, vreau sa fac si eu reteta doar ca as vrea s-o fac la cuptor si cartofii as vrea sa-i fierb nu sa-i prajesc. Crezi ca as rata intru totul reteta daca as proceda astfel? As vrea sa fac o varianta mai sanatoasa… mersi!
Anca, poti incerca. Nu va avea aceeasi savoare, dar sunt sigura ca va fi buna 🙂
te astept sa-mi spui.