Tortul asta l-am facut de Sf Ioan, exact pe gustul meu, cu muulta nuca, ciocolata, frisca, mmm…
Abia acum reusesc sa il postez, m-am gandit ca poate vreti sa sarbatriti Valentine’s day (cei care il sarbatoriti) si va dau o idee.
Scuzati calitatea pozelor din timpul prepararii, majoritatea sunt facute seara, cu blitul din pacate.
In ceea ce priveste fotografia cu sectiunea, este facuta chiar cu musafirii de fata, asa ca o sa va rog sa o scuzati si pe aceea :))
Ne trebuie:
Blat:
100 g unt
150 g zahar
6 oua
150 g faina
100 g nuci macinate
1 pachet praf de copt
100 g ciocolata neagra
Crema:
120 g unt
7 lg zahar pudra
400 g frisca
250 g nuca macinata
vanilie burbon
Sirop:
4 lg zahar
200 ml apa
3-4 cuburi de ciocolata neagra
Glazura:
200 g ciocolata amaruie cu crema de cafea
100 ml smantana lichida pt frisca
50 g unt
(eu am folosit o forma de 22 cm diametru si a ieisit cam inalt, puteti folosi una mai mare si va iesi mai putin inalt)
Cum se face:
Blatul
Mixam putin untul cu zaharul apoi se adauga galbenusurile pe rand, mixandu-se continuu.
Se adauga nucile si faina amestecata cu praf de copt. Albusurile se bat spuma cuun praf de sare si se adauga peste compozitia de mai sus.
Topim ciocolata la bain-marie si o adaugam peste compozitie.
Punem compozitia intr-o tava cu peretii detasabili (de preferat – pentru a folosi inelul ulterior, la asamblarea tortului) cu hartie de copt pe fund si unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace cca 40 min la cuptorul bine incins (pana trece testul scobitorii).
Crema:
Crema este o inventie proprie, am vrut ceva cu nuca, cremos dar mai consistent totusi decat frisca.
Asa a rezultat crema asta tare buna.
Mixam bine untul (moale, la temeperatura camerei) cu zaharul pudra, vanilia.
Punem cate 1-2 linguri de frisca batuta peste amestecul de unt, mixand continuu.
Cand terminam toata frisca, adaugam si nucile macinate.
Siropul:
Punem intr-un ibric 4-5 lg de zahar la caramelizat, cand s-a topit complet (atentie sa nu se arda) adaugam 200 ml apa si lasam pe foc pana cand tot zaharul este topit.
Intre timp topim ciocolata in alt ibric (pe baie de aburi), si punem cate o lingura din amestecul de apa si zahar (neracit, dupa ce zaharul s-a topit)
si amestecam mereu pana se termina toata apa.
Puteti face si un sirop simplu din zahar ars cu apa, dar eu am vrut ceva ciocolatos.
Asamblare
Taiem blatul in 3 dupa ce s-a racit.
Punem inelul tavii de tort pe un platou, in interior punem una din feliile de blat, insiropam, punem un strat de crema, si continuam la fel si cu restul.
Deasupra punem o foaie de blat (de preferat cea de pe fund, ca sa fie dreapta). Dam la frigider pt 1-2 ore (eu am lasat peste noapte, asa fac de obicei cu toate torturile).
Glazura
Punem smantana lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!), apoi adaugam ciocolata rupta cubulete si untul.
Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia
Amestecam in ea din cand in cand pana se mai raceste.
(poze de la preparea glazurii puteti vedea la Tortul Amandina).
Punem fasii de hartie de copt sub tort, de jur imprejur (ca in foto) ca sa nu murdarim platoul cu glazura care va curge.
Turnam glazura peste tort, incet incepand din centru.
Glazura, ca sa ramana frumoasa, nu trebuie atinsa cu nimic dupa ce o puneti pe tort.
Nici macar cu alt strat de glazura.
Dupa ce glazuram intreg tortul, dam la frigider pentru minim 1 ora.
Apoi ornam. Eu am pus 2-3 lg de glazura intr-o punguta, am adaugat un cub de ciocolata neagra si am pus punguta in apa fierbinte pana s-a topit ciocolata.
Am omogenizat cu degetele prin punga, am facut la un colt al pungii o taietura mica si am “ornat” tortul 😛
Cam asta ar fi. Bun bun de tot.
Enjoy!
mmm..grozav tort..am sa-l fac pentru sora mea,de ziua ei..
Buna Edith!
Am 26 ani, intru la tine pe blog in fiecare zi, dar e prima data cand iti scriu. De vreo luna caut o reteta de tort pentru ziua tatalui meu care e la 2 zile dupa Valentine’s day. Imi doream ceva cu nuca si ciocolata, iar reteta asta e perfecta. Am cateva intrebari..daca nu te superi. 🙂 Initial vroiam sa fac tortul ganache, tot de aici de la tine pentru ca l-am mai facut si ne-a placut mult crema. Asa dupa aprecierea ta…crema de la tortul cu nuca cam cum este in comparatie cu crema ganache?.. mai gretoasa, mai consistenta,mai dulce,etc..
A doua intrebare e.. cam ce diametru are forma ta de tort? Ca mi se pare destul de inalt si eu as vrea sa-l fac putin mai scund si pe o suprafata mai mare 🙂
Si o ultima nedumerire.. Nu mi-am dat seama cum sa procedez cu glazura sa fie frumoasa si pe margini. Ca ai scris ca nu e voie sa o atingem cu nimic. Si daca o intind cu cutitul ce se intampla?
Mersi frumos anticipat pentru raspuns! 🙂
Catalina
Catalina, in primul rand, nu ma supar, iar acum s-o luam in ordine.
Crema asta nu este gretoasa si nici foarte dulce (daca o vrei mai dulce sau mai putin dulce scazi cant. de zahar). Poti face si crema ganache si sa pui putina nuca in ea dc vrei.. nu am facut dar nu are cum sa nu iasa.
Merci ca mi-ai atras atentia,o sa scriu si in reteta, tava de tort a avut diametrul de 22 cm. Daca faci in una mai mare iese perfect, mie mi-a iesit cam inalt..
Glazura frumoasa pe margini nu mi-a iesit nici mie (dupa cum se vede…). Din pacate nu detin acest secret 😛
Eu cand am spus sa nu atingem glazura, m-am referit la partea de sus, sa iasa “oglinda” aceea frumoasa. Pe parti o sa se scurga ea, si tu mai torni pe unde e nevoie si te poti ajuta cu cutitul. Poate tie iti iese mai frumoasa 🙂 Eu mai mult de atat nu am avut ce sa ii fac 😀
Spor!
Maaama ce bine arata! Excelent tortul si ingredientele, trebuie incercat obligatoriu..:)
Ma omori. Am intrat sa vad cum e reteta de salata de morcovi cu iaurt ca sunt la cura si ce-mi vad ochisorii: tortul tau mare cat toata pagina 🙁
Arata super! :*
Doamne! Asta chiar doare…:-)
E bestial…oare merge facut cu zahar diet?????
Zi-mi ca da pleaseeeee :-)))
Super aspectuos tortuletul tau!!! Imi place tare mult cum arata.
felicitari si un sfarsit de sapt cat mai frumos.
Pupici
Superb arata! Si crema de nuci mi se pare geniala!
Piersi, Bianca, Diana, multumesc frumos!
Ma bucur ca va place. A fost taare bun.
Buna Edith,s urmaresc de mult blogul tau si m-am inspirat de multe ori, te felicit pentru retetele pe care le ai. Te rog expilica-mi si mie cum se toarna pe tort glazura oglinda. Eu o fac din ciocolata, frisca si margarina, tortul amandina pe care l-am facut a fost patrat iar glazura nu a ramas oglinda. ms. anticipat. Gabi.
you read my mind 🙂
de cand am tot cautat o reteta cu multa nuca si multa ciocolataaa….;)
am sal incerc cat de curand
ildi
Gabi, mai mult decat am scris in reteta nu fac, am explicat acolo.
Cu margarina nu am facut niciodata si nu pot spune cum arata aceea.
Ildi, sper sa-ti placa, te astept cu impresii 🙂
ce frumos l-ai decorat!mor de invidie !cred ca e o nebunie!
Ioana, scuze, mi-a scapat comentariul tau.
Nuuuu, din pacate nu e de dieta, dar daca il faci si papi o feliuta nu te ingrasi, promiiit :))
Pansy, haha ce haioasa esti!
Multumesc, da, a fost tare bun! 🙂
Secretul glazurii perfecte sta in “sigilarea” initiala a tortului, inainte de stratul final. Crumb-coating in engleza. Cu o crema de unt (care poate fi pur si simplu unt frecat cu zahar pudra, sau, pentru un plus de aroma, cu vanilie sau putina ciocolata topita, sau ce se mai potriveste, stie fiecare) se unge tortul deasupra si pe lateral, dandu-i o forma cat mai apropiata de un cilindru perfect. Stratul de crema de unt trebuie sa fie foarte subtire. Tortul merge apoi la frigider pana cand untul s-a intarit bine si apoi glazura se asaza perfect pe el. Daca tortul sta pe un suport/platou atunci cand este glazurat, lateralele se pot acoperi prin inclinarea tortului (cu tot cu platou) intr-o directie sau alta, in functie de cum cade glazura de pe partea superioara. Sper ca m-am facut inteleasa 🙂 E mai simplu de facut decat de explicat 🙂
Mona
Multumim pt precizari, Mona.
O sa incerc si asa, partea cu inclinatul tortului mi se pare mai grea 🙂
Arata pur si simplu genial !! O sa-l incerc si eu. Pupici,esti minunata ca intotdeauna. :*:*:*
Ana, merci, pup! 🙂
This is exactly the sort of cake that I would enjoy, yum!!!
It also looks gorgeous, beautiful baking 🙂
wow, what a beautiful top of this cake! I love this!
Mandy, thanks, it is one of my favorite too 🙂
Thanks for visiting!
Paula, thanks a lot!
Thanks for visiting! 🙂
FELICITARI!!!!!!ARATA FF BN! ANCA
Buna Edith! Vreau sa-ti spun ca am facut tortul, a iesit excelent!!! Am schimbat crema, am facut crema ganache in care am pus multa nuca. Nici nu iti poti imagina ce delicios a iesit. Merita sa incerci si tu.Desi cred ca orice combinatie cu nuca in crema iese foarte buna.Data viitoare o sa fac crema aceasta, doar ca acum am vrut sa merg la sigur cu crema ganache. Glazura mi-a iesit perfect deasupra, iar in lateral, am incercat sa fac cum a explicat cineva mai sus, cu inclinarea torului, dar nu am reusit 🙂 Am intins cu cutitul si a fost ok. Si l-am ornat exact ca tine si a iesit super. Sunt foarte multumita si eu si toti cei care au mancat din tort. Il recomand cu caldura!
Multumesc Edith!
Catalina.
Anca, multumesc, e si ff bun, poate il incerci 😉
Catalina, ma bucur tare ca ti-a placut. Asa e,cu crema ganache nu ai cum sa dai gres, iar cu nuca e minunata! 🙂
Imi pare rau ca nu ai reusit cu glazura pe parti.. eu am mai incercat sa inclin tortul,dar mi-e teama sa il inclin prea tare, sa nu risc sa il adum de pe masa :))
Poate incerci si crema asta, noua ne-a placut 🙂
Te mai astept cu drag!
Imi plac la nebunie prajiturile cu nuca. O sa-ti incerc reteta cu siguranta. Btw, ai un blog superb!
Merci frumos! Sper sa iti placa daca il incerci 🙂
Buna! Doar ce am dat de reteta ta, si doream sa te intreb ce anume e smantana lichida pentru frisca? sau daca nu gasesc smantana lichida, ce sa folosesc in locul ei?
Draga anonima, poti folosi frisca lichida la glazura. Iese la fel 🙂
Sper sa iti placa, te astept cu impresii!
Ok… deci… l-am facut 🙂 (eu te intrebasem de smantana pt frisca 🙂 )… in primul rand, am folosit o forma putin mai mare, cca 24cm, si a iesit mult mai jos, nici nu s-a umplut, dar gustos. Siropul a fost cam putin, ceea ce se poate fixa, insa nu am mai avut rabdare:). L-as dubla pe data viitoare si l-as lasa doar din zahar ars. E mai usor de aruncat decat sa te il incepi de la inceput:). Cu crema am avut un mic incident, unde pe cand am inceput sa adaug frisca batuta, mi s-a topit si incepea sa fie lichida in combinatia cu untul, asa ca m-am grabit sa o pun mai repede pe cea ramasa, si am aruncat repede nuca. Am salvat-o, nu stiu daca asa ar fi trebuit sa iasa, din poza mi se pare putin mai .. pufoasa sa zic asa. A iesit bine pe cand am pus-o intre foi, si arata bine, doar atata ca mi-ar place sa stiu de ce s-a subtiat asa tare la inceput. Glazura a fost foarte simplu de aplicat, nu mi-a venit sa cred, am putut misca cratita din care curgea unde doream, si s-a acoperit frumos si uniform fara nicio problema. La gust e bun, ma bucur ca nu e foarte dulce. In blat am folosit ciocolata de lapte normala, nu neagra. La glazura am folosit neagra. O intrebare – cata vanilie se pune in crema??
Multumesc mult pentru reteta, o recomand tuturor!
Oana, ma bucur ca ti-a placut!
Hai sa o luam pe rand.
Cu tava de 24 de cm cred ca a iesit exactr cat trebuie. Ti s-a parut prea putin inalt?
Siropul. Tu zici ca ti-ar fi placut mai mult. Este o chestie de gusturi. Personal nu imi plac torturile imbibate in sirop. Data viitoare stii sa pui mai mult 🙂
In legatura cu crema. Chiar nu stiu ce s-a intamplat acolo la tine 🙁 De ce s-a lichefiat.. Ai pus cate o lingura? Sau ai pus cantitate mare deodata? Eu nu am patit asa, nu era normal…
Consistenta cremei mele a fost destul de.. compacta sa ii zic asa, nu pufoasa ca un mousse, pt ca are si unt si nuca pe langa frica. Oricum bine ca ai dres-o cand ai pus nucile.
Vanilia se pune in general dupa gust si in functie de ce tip de vanilie ai. Daca ai pastai pui 1 pastaie de ex, daca ai esenta naturala concentrata pui in jur de 1 lgt, pliculete dezahar vanilat – cam 2, iar daca ai esenta d-asta chimica din comert, 2-3 lgt cred… dupa gust.
Buna din nou… e dimineata si nu m-am rabdat sa nu-l gust din nou sa vad cum e dupa o noapte in frigider 🙂 … E foarte bun, gustul e mai puternic/aromat. Blatul nu vreau sa fie foarte imbibat, dar nu vreau sa se simta – oh, aici este sirop, aici nu… de acord ca e vorba de gust personal :). Crema se pare ca am salvat-o destul de bine… arata si gusta normal, o incorporasem pe rand cate o lingura, de aia m-am mirat… pusesem esenta de vanilie, lichida, ma gandeam poate de la ea?? apoi m-am gandit ca la noi e cam cald si poate untul fusese prea moale, desi in combinatie cu zaharul pudra arata bine… deci inca nu pot sa-mi dau seama, poate data viitoare as pune frisca mai repede, pentru ca era pe cea mai mica viteza la mixer, dar totusi se incorpora repejor.
Morala e ca e foarte bun si ca il voi repeta in vreo 2 saptamani pentru ziua baietelului meu (motiv pentru care l-am incercat in prealabil).
Multumesc din nou!
arata superb tortul tau! Mi-ai facut pofta!:)) Pupici
Pentru ca mi-ai facut pofta l-am executat, cu ocazia zilei de nastere a bunicului meu….A iesit foarte bine si e delicios! Multumesc! (l-am pus si pe blogul meu)
Alinutzika ma bucur ca l-ai incercat si ti-a placut. Fug sa-l vad. Sa-ti traiasca bunicul! 🙂
forte bun tortul a reusit din prima multumesc pt reteta ps.am cautat o reteta de sugarveil,nu am gasit nicaieri poate ai tu si vrei sa postezi si pt noi?? multumesc anticipat gardenia
Gardenia, ma bucur ca ti-a placut tortul 🙂
Din pacate nu stiu ce este sugarveil si nici nu stiu reteta 🙁
Delicios! L-am facut de Craciun si a placut tuturor. Data viitoare insa voi adauga un pic mai multa esenta de rom+vanilie si voi folosi nucile coapte/caramelizate.
Multumesc frumos!
Draga mea, ma bucur ca ti-a placut.
Desigur, poate fi adaptat dupa gustul fiecaruia 🙂
Te mai astep!
Buna, Edith!
Tortul arata foarte bine, cu siguranta este si foarte gustos. As vrea sa-l incerc de ziua mea, dar am o intrebare: cum ai mutat tortul pe platoul de prezentare? Multumesc!
Draga anonima, tortul se asambleaza pe platou, ca orice alt tort, nu este nevoie sa il muti 🙂
Ce se vede in pozele din timpul prepararii (si care poate te-a derutat pe tine), sunt niste fasii de hartie pt copt puse intre blat si platou, pentru a nu murdati platoul de glazura.
Draga Edith as dori sa fac azi acest tort ca de mult il am in plan si as vrea sa stiu daca am aprobarea ta sa il decorez la fel si sa mentionez linkul tau cu reteta camd am sa pun poza pe facebook la pagina mea ,cu multumiri Gabriela.
O zi minunata iti doresc .
Gabyta, sigur ca il poti orna ca mine 🙂
Abia astept sa-l vad, sper sa-ti placa, e tare bun 🙂
Spor!
Edith draga acuma am blatul in cuptor,,sunt convinsa ca iasa ceva super,, textura blatului mi-a placut f mult si gustul nu mai spun,,cand o sa mai pus si crema o sa fie o nebunie,,si cand ma gandesc de cand il am in plan,,,hmmmmmm,,incep sa ma ,,zgarii pe ochii,,,,,,:)))))))))) am asteptat eu atat,,,,multumesc ptr reteta,poop :*
Vreau sa va spun ca am facut tortul si e super gustos si aratos 🙂 si se face si usor ,,,, desii are multa ciocolata nu este un tort f dulce,,din contra cred ca la urmatorul am sa dublez cantitatea de sirop de ciocolata,,,,in rest doar laude de la musafiri si binenteles dupa ce au plecat mi-au mai lasat doar firmiturile :)))),,,sa fim sanatosi ca mai facem :))
Multumesc mult ptr reteta draga Edith :**
Ti-a iesit foarte frumos, Gabyta, ma bucur ca v-a placut 🙂
De cand am descoperit blatul asta, e singurul pe care-l folosesc la torturi. E minunat! In forma de 17 iese perfect cu jumatate din cantitate. In forma de 28 abia am scos 3 straturi, cam subtirele. Asa ca, fetelor, folositi o forma intre 22 si 28. 🙂
Crema am mai schimbat-o. Am renuntat la ciocolata si am facut o spuma de unt, amestecata cu piure de visine si frisca. Am ornat cu frisca si pe deasupra, fructe de padure decongelate si tinute cu zahar dupa gust.
Cami Bv
Cami, ma bucur ca iti place blatul asta 🙂
Asa este, mai mare de 22 am spus si eu sa iasa mai putin inalt decat mi-a iesit mie.. 🙂
Am facut si eu tortuletul dar am pus blatul in forma de 26 cm si nu a prea crescut. L-am taiat insa numai in doua parti si a fost ok. Ca si gust e excelent blatul, nu am ce zice…Crema am facut una de cacao care imi iese mie intotdeauna :)) l- am facut pe fuga si mi-a fost teama sa incerc crema asta cu frisca desi cred ca e delicioasa in combinatie cu blatul acesta si glazura. De aceea vreau sa repet experienta si de data aceasta sa il fac cu tot cu crema. De aceea vreau sa te intreb: daca folosesc frisca din smantana oare nu se taie tot batand la ea pana se amesteca bine cu untul ? Pt ca inteleg ca se pune lingura cu lingura in unt batand continuu. Intreb asta pt ca stiu din experienta ca daca bati prea mult smantana se taie si practic se transforma in unt. Ori, batem o data smantana ca sa se transforme in frisca si apoi o mai batem pana se amesteca bine cu untul, oarenu e prea mult si se taie? Am patit-o de cateva ori. Cu frisc lichida artificiala e altceva. Mie nici crema ganache nu mi-a iesit cu frisca din smantana. Care sa fie cauza? Oare nu se face cu frisca din smatana naturala sau imi scapa mie ceva? Ufff….sper ca nu te-am innebunit prea tare! 🙂 Ana Rebeca
Nu stiu ce sa-ti spun, pentru ca nu prea fac frisca din smantana naturala. Daca nici ganache-ul nu ti-a iesit.. inseamna ca este mai pretentioasa. Nu stiu daca crema asta cu unt iese.
excelent!!! am facut reteta si a iesit o nebunie. a avut un succes nebun.multumim pentru idei si retete.felicitari!!!
ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Acest tort este super bun -chiar daca la creme am pus alteceva, blatul este o minune !
Buna, am cautat o reteta speciala de tort pentru aniversarea casatoriei si am dat de reteta asta care promitea mult, in special dupa parerea celor care au pregatit.o…..a Incorpora untul,o masa destul de grasa, cu frisca, nu atat de grasa ca untul, este o provocare la care din pacate am esuat……mixasem bine untul cu zaharul pudra si dupa a treia lingura de frisca totul s.a taiat, deci nu am mai reusit sa incorporez restul de frisca si sa rezulte in final un amestec omogen….Am asamblat tortul si l.am dat la rece sunt insa dezamagita si nu am asteptari prea mari la final….
Mihaela, imi pare rau ca nu ti-a iesit ok. Frisca era foarte rece cand ai incorporat-o in unt? Asta ar putea fi una din cauze… Una peste alta, nici gustul nu ti-a placut?
Super buuuun! Este tortul meu preferat de cand l-am descoperit si de fiecare data mi-a iesit super!(chiar daca la creme improvizez de fiecare data ).
Multumesc pentru reteta!
Ma bucur ca iti place 😉
De ce ma uit eu pe site-ul tau numai cand mi-e foame sau pofta de dulce? As zice ca e curata nebunie, dar daca nu rezist?! Ma ucizi cu pozele astea!
Te rog tare mult sa ne dai si dimensiunile tavii, tortul acesta arata delicios si nreau sa-l incerc de Pasti. Merci tare mult
Gabi, am scris in reteta 🙂 “(eu am folosit o forma de 22 cm diametru si a ieisit cam inalt, puteti folosi una mai mare si va iesi mai putin inalt)”
Rar uit sa scriu amanunte din astea importante in reteta 🙂
Multumesc tare mult Edith, am vazut si eu mai tarziu dimensiunile, dar deja iti scrisesem.(mai trag cu ochiul in timpul serviciului si mai imi scapa). merci
o reteta super gustoasa!! desi sunt incepatoare in ale bucatariei, blatul, crema si glazura sunt o combinatie minunata!eu am folosit o tava de 26 cm si a crescut suficient cat sa-l tai in 3!
Eva, ma bucur tare ca ti-a placut tortul 🙂
Te mai astept!
Crezi ca daca as adauga zeama de lamaie in crema s-ar putea taia? Sau macar coaja? Desi as vrea sa iasa putin mai aromat! 🙂
Hm.. nu stiu ce sa zic. Eu la nuca si ciocolata nu as mai adauga nimic. Nu mi se pare ca ar merge lamaie. Daca vrei altceva, alege alta crema 🙂 Nu stiu cum ar da ciocolata+nuci+lamaie. Si daca chiar vrei sa faci varianta asta, pune coaja, nu zeama 🙂
Sau incearca lamaiosul asta 🙂 https://www.edithskitchen.ro/krantz/
Cred ca stii prajitura aceea cu foi si crema de smantana cu nuci si lamaie. Un deliciu! Doream ceva asemanator, dar cu mai putina munca! ::)) Merci de sfaturi, apreciez mult implicarea ta! Nu stiu cum sa-ti desenez o inimioara, dar poti sa ti-o imaginezi! :))
Nu cred ca stiu prajitura, insa tot ce-i cu foi e bun si ma sperie :))
Multumesc pentru inimioara! 🙂
Buna, arata super! Felcitari!
Azi maine am sa il fac si eu, insa am doua intrebari:
400 de gr de frisca de care?
100 ml smantana lichida de care anume?
Multumesc! 🙂
Poti folosi orice fel smantana pentru frisca: fie naturala fie vegetala si o mixezi bine (sa fie rece in prealabil). 400 ml din care rezulta cca 400 g frisca pentru crema.
100 ml smantana lichida la fel, de care preferi, vegetala sau din smantana. Asta trebuie lichida, topita pe foc impreuna cu ciocolata, pentru glazura 🙂
Sper ca te-am lamurit 🙂
te astept cu impresii.
Suna si arata delicios! O sa încerc si eu reteta si revin cu păreri. O întrebare: cat cântărește aproximativ tortul?
Mulțumesc, Anca 🙂
Anca, habar nu am. Nicidata nu am cantarit un tort. Din ce imi amintesc, estimez undeva pe la 3 kg aprox..
Multumesc frumos, Edith! 🙂 vreau sa l fac pentru o aniversare, Inca nu stii numarul de persoane, dar e bine ca stiu aproximativ cat are tortul 🙂 Mulțumesc frumos pentru inspirație! <3
buna edith
spune-mi te rog pt un tort dreptunghiular 30/40 cum crezi ca ar fi? de 3 ori reteta ta? ms. pupici. esti geniala.
Georgeta, s-ar putea sa fie cam mult de 3 ori.. Parca as incerca de 2 ori…
Am făcut acest tort de ziua soțului și a ieșit minunat. Are o textura deosebita.
Mariana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Bună, Edith! Poți să îmi spui, te rog, cam câte porții ies din acest tort? Sunt curioasa, dacă l-as face dintr-o tavă cu diametrul de 26 cm, crezi ca ies 15 porții? Mulțumesc anticipat!
Andreea
Andreea, in forma de 22 cm tortul meu a iesit inalt, cu 3 straturi de blat si 2 de crema, cum se vede si in poza. Tu la 26 cm probabil ca vei putea taia blatul doar in 2, nu stiu exact. Deci posibil sa nu fie atat de inalt ca al meu.
In ceea ce priveste portiile, daca sunt subtiri feliile, probabil ca poti obtine si 15. Sincer, nu am impartit un tort niciodata in 15 felii 🙂 Cel mult 12. Adica, taiat in doua, apoi in 4, in cruce si apoi fiecare sfert in 3 felii.
Bafta! 🙂
Îți mulțumesc mult de tot pentru răspuns!!! Pentru ca voi avea nevoie de 15 porții cel puțin, cred ca îl voi face dintr-o tavă dreptunghiulară de 28 x 38 cm, și mă gândeam să dublez cantitățile sau o cantitate și jumătate crezi ca e de ajuns?
Zi frumoasă îți doresc! 🙂
Andreea, pentru 2 straturi de blat si unul de crema cred ca jumatate din cantiati in plus ar trebui sa fie de ajuns. Daca vrei sa fie ca al meu, 3 de blat si doua de crema, dublatul este o solutie mai buna. 🙂
Astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂 Spor!
Un ort extraordinar ! L-am facut de ziua mamei mele si mi-a iesit perfect ! Multumesc,Edith!
Erika, ma bucur tare ca ti-a placut!
La multi ani cu sanatate mamei tale! 🙂
buna.am facut tortul acesta pentru ziua fetitei mele,de 2 ani.a fost primul meu tort.a iesit perfect..exact ca-n poza..exact cum trebuia..demential.am primit numai laude..atat pentru aspect cat si gust…super
Anca, ma bucur ca ti-a iesit si ti-a placut 🙂
La multi ani fetitei tale!
multumim de urari
Credeti ca ar merge si ceva fructe in crema?
Eu nu as combina nuci, ciocolata si fructe. Dar este strict gustul meu 🙂 Daca ati mancat si va place, puteti pune.