Biscuiti rustici cu mere si nuci sunt cei mai buni biscuiti facuti in ultima vreme.
Cu gust de mar si scortisoara, usor crocanti pe margini, cu nuca delicioasa, musai sa-i incercati.
Puteti sa dublati cantitatile, nu va va parea rau.
Ne trebuie:
70 g unt la temperatura camerei
un praf de sare
2 linguri de zahar brun
1 ou
1 lingura coaja de portocala
10 linguri cu vrarf de fulgi de ovaz
3 linguri de faina de ovaz (sau alba)
1 lingurita praf de copt
2 linguri stafide
3 linguri nuci tocate
2 mere (cca 200 g curatate) + 2 linguri de zahar brun + 1 lingurita scortisoara
– cantitati pentru cca 16 bucati –
Cum se fac:
Intr-un bol amestecam cu o spatula untul cu sarea si zaharul, apoi adaugam oul. Omogenizam.
Adaugam coaja de portocala si fulgii de ovaz si amestecam.
Acoperim si lasam sa se hidrateze fulgii 20 minute.
Intre timp scoatem cotorul merelor, le taiem in 6 felii apoi fiecare felie in cubulete de cca 1 cm.
Punem merele intr-o craticioara antiaderenta cu 2 linguri de zahar brun si amestecam pe foc cca 6-7 minute,
pana se inmoaie. La sfarsit adaugam scortisoara.
Peste compozitia care s-a odihnit 20 minute, adaugam faina si praful de copt si omogenizam bine.
Apoi punem merele, stafidele si nucile si amestecam din nou.
Formam biscuitii cu o cupa de inghetata (pentru a fi toti egali), apoi ii aplatizam putin.
Ii punem in tava, pe hartie de copt
si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-22 de minute.
Ii lasam sa se raceasca 5 minute in tava, apoi ii transferam pe un gratar pana se racesc complet.
Absolut deliciosi!
Enjoy!