Reteta de la Teo
Ne trebuie:
8 cartofi
3 morcovi
3 carnati afumati
o ceapa mare
1 l apa
2 linguri ulei
200g smantana
o cutie (200g) de branza topita cu verdeata
1 fir de praz
2 linguri de bulion
8 cartofi
3 morcovi
3 carnati afumati
o ceapa mare
1 l apa
2 linguri ulei
200g smantana
o cutie (200g) de branza topita cu verdeata
1 fir de praz
2 linguri de bulion
patrunjel tocat
sare, piper
eu am pus si putin sos de chilli
sare, piper
eu am pus si putin sos de chilli
Cum se face:
Cartofii se taie cubulete si morcovii rondele si ii punem la fiert separat cu sare.
Taiem carnatii ii prajim putin apoi ii scoatem din tigaie si punem ceapa la calit,
dupa 5 min adaugam si carnatii, apoi completam cu apa.
Dupa ce fierb cateva minute adaugam 2 linguri de bulion, delikat, piper, am pus si putin sos de chilli,
mai lasam sa fiarba putin apoi punem smantana amestecata cu o lingura de faina si mai lasam sa fiarba.
Cand s-au fiert legumele le amestecam cu acest sos, adaugam branza, si lasam pe foc sa se lege si sa se topeasca branza
Foarteeeee bun! si FOARTE FRUMOS arata. E mai faina ca a mea!
pup
merci vero! ei, lasa ca si a ta arata f bine (asta m-a si convins sa o incerc:P) pupicei
Edith, abia acum am vazut reteta…adevarul e ca Vero a facut-o dupa reteta publicata pe blogul meu si eu dupa o reteta din Ioana, Secretele Bucatariei….deci da..asa e la telefonul fara fir…se mai pierde initiatorul :))
P.S. Edith, sa nu crezi cumva ca am zis cu rautate, Doamne fereste! Vero chiar a si scris pe blog ca e reteta de la mine ๐
Teo, scuze de incurcatura..Eu am gasit-o pe blogul Verei si am prestat-o imediat ce am gasit-o ๐
O sa scriu ca e de la tine ๐
Ma bucur ca nu te-ai suparat…
Muuuah
Buna,
Intr-o seara pe la 10 nu aveam de mancare si eu am pornit la vanatoare de retete pe net. A iesit foarte misto mancarea mea, desi am facut cateva greseli: am pus 2 l in loc de 1 l de apa si a iesit ciorba, dar f buna si asa. Si nu am pus ceapa am pus gogosari (fiindca prietenul soru-mii nu suporta ceapa). Si in loc de branza de comert, am avut eu niste cas afumat dat pe razatoare. A iesit minunatie. PArerea mea. Eu sunt baiat, dar imi place sa gatesc. Buna reteta, chiar si cu completarile mele :)) POate incercati odata. Mersi de reteta, o salvare .
p.s. in seara aia nu am mai mancat nimic, dar m-am ales cu o ditai oala pentru urmatoarele zile ๐
Buna,
Ma bucur ca ti-a placut. Trebuie sa fie interesanta si varianta ta cu cas afumat…
Te mai astept si daca mai incerci alte retete, daca esti mai atent n-o sa-ti mai iasa tocanita ciorba ๐
foarte buna tocanita am facut-o azi delicioasa ca si restul retetelor facute de pe blogul tau.
felicitari ma salvezi de fiecare data cand nu am idei culinare:)
am incercat nenumarate retete de la tine si nu cred ca ma opresc aici.pupici si tine-o tot asa!
Ma bucur ca v-a placut. Intr-adevar e delicioasa.
Si de asemenea ma bucura ca v-a placut ce ati mai incercat.
Va mai astept!
Super tare tocanita,a mancat si baietelul meu care e foarte pretentios deci nota 10 de la mine pentru reteta.poop.crisa
Crisa, asa e, e taare buna. Ma bucur ca v-a placut! Te mai astept! ๐
a fost extraordinar de gustoasa! saru-mana!
Smaranda, asa este, ma bucur ca ti-a placut ๐ Te mai astept!
super faina reteta,am incercat-o e super gustoasa.
am gresit insa sa citesc comentariile si sincer nu inteleg rautatea gratuita a celei(celui) ce semneaza teo. daca a luat reteta din revista ioana si nu a scris asta pe blog nu inteleg cat de gros poate avea obrazu’ incat sa mai aibe tupel sa spuna ca nu e trecuta ca inceput de fir. daca e sa se citeze o sursa, aia ar trebui sa fie revista si nu site-ul ei(lui)care nespecificand sursa si-a “insusit” reteta.
ce oameni…
oricum superb blogul tau,cu gust, de clasa, si mancarea …sa lingi monitotul si alta nu! tine-o tot asa…te urmarim ๐
Maria, ma bucur ca ti-a placut, e delicioasa intr-adevar ๐
In ceea ce priveste comentariile.. nu-ti mai face sange rau (ca nici eu nu imi fac ๐ )
Iti multumesc pt cuvintele frumoase si te (va) mai astept! ๐
Draga Edith,
Am gasit reteta ta in revista alege TV din 11-17 decembrie 2009. Cand am vazut-o, mi-am amintit ca o mai citisem undeva, asa ca am dat un search pe google. Reteta este identica, iar poza cu preparatul final este preluata tot de la tine, numai ca este indicata o sursa gresita, si anume egustos.ro.
Chris, reteta nu-mi apartine, si ea este luata tot dintr-o revista.. insa poza da imi apartine. Dar ce putem face? Asta e Romania in care traim, e mai usor sa furi decat sa faci tu ๐