3-4 cartofi
2 cepe mari
50 g stafide
4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
sare, piper negru macinat
2 ardei chili
1 cutie de rosii decojite
1 lingurita chimen macinat
1 lingurita oreganoCum se face:
Stafidele se inmoaie aproximativ 30 de minute in apa rece.
Cartofii se taie in cuburi mici si se fierb cca 15 minute (eu i-am fiert putin la aburi).
Ceapa se taie marunt si se caleste putin in ulei.
Separt se caleste carnea, se prajeste aproximativ 15 minute apoi se condimenteaza
cu sare si piper si se adauga ceapa putin calita peste.
Se adauga ardei chili taiati rondele subtiri (eu am pus ardei iute normal) si usturoiul pisat.
Se zdrobesc rosiile, si se adauga impreuna cu stafidele la carne apoi se pun si cartofii,
se condimenteaza cu chimen si oregano si se lasa sa fiarba inca cca 10-15 minute, la foc mic.
A fost picannnnta si foarte buna.
OOOOOO, ti-a luat gura foc ? Imi aduc aminte ca acum cativa ani mancam destul de des la un restaurant indian! Picant rau… Patronul restaurantului (un domn foaaarte in varsta) ne-a spus ca apa nu are nici un efect daca vrei sa iti calmezi senzatia de picant. Trebuie sa mananci un iaurt sau lapte sau peste (ton)!
Daaa a fost picant rau, dar ne plaaace 😛 Cred ca ar fi fost si mai picant cu chilli…
Am facut si eu azi si mi-a placut.:)Delicioasa mancare!
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Buna sunt noua pe acest site am sa încerc si eu acesta reteta chiar maine si am sa iau chili original si va zic după aia cat de picanata a fost mâncare foarte frumos siteul felicitări 🙂 😉
Maria, sper ca ti-a placut 🙂 Te mai astept!
Felicitari pentru calitatea site-ului, este f bine conceput, retete delicioase. Ma bucur mult ca te-am descoperit!Chiar azi voi incerca aceasta reteta 🙂
Bianca, eu nu am incercat cu ou… dar ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!