500 gr dovlecei
1/4 cana de orez
2 – 3 catei de usturoi
150 – 200 gr branza telemea sfaramata
2 oua
o mana de ceapa verde (eu am pus ceapa uscata ca nu am avut verde)
marar, patrunjel verde
aprox. 2 cani de lapte (cititi reteta si veti vedea cat este nevoie exact)
sare, piper
1 lingurita de seminte de susan alb
1 lingurita de seminte de susan alb
(eu am pus seminte de in)
o rosie (pt deasupra)
ardei verzi pt decorat deasupra
Iese un amestec cam asa:
Punem amestecul intr-o tava unsa (eu am facut intr-un vas de yena).
Taiem rosiile felii si ardeiul verde
(eu nu am avut ardei gras vede si am pus niste ardei iute verzui) si decoram deasupra.
Turnati deasupra laptele cat sa acopere amestecul de dovlecei
– de aceea cantitateade lapte poate fi variabila.
Presarati deasupra seminte de susan alb si negru (eu in loc de cel negru am pus seminte de in).
Dati la cuptorul incins pentru 40 – 50 minute pana cand e putin rumena pe margini
(cuptorul meu nu prea rumeneste desupra…).
Asa arata scoasa de la cuptor:
Buna si nu prea “coloarioasa”.
Edith, eu mor dupa mancarea turceasca!!! Si taaaare ma atrage tarta ta! Cred ca e f buna…
Ce ma fac acuma ca vreau si eu?
o zi minunata iti doresc
Edith ai un premiu pe blogul meu!
Uaaai, ce bine arata si, sunt convins, tre’ sa si “guste” bine. Chiar am adunat ieri, din gradina, niste dovlecei sferici ca o bluca 🙂 si ma bate gandul sa incerc reteta ta.
Felicitari pentru blog !!!
O zi minunata iti doresc
Ina, eu mancare turceasca nu am manct pana acum.. insa asta mi-a placut. Daca ai tu alte retete cu sepcific turcesc le astept cu interes 🙂
James, faci si tu!
O zi frumoasa!
Ina, multumesc frumos! Acum o sa ma duc sa vad.
Multumesc, Cristi pt vizita, sper sa-ti placa daca te hotarasti sa o incerci 🙂
suna delicios . am o mica intrebare totusi .. orezul nefiert ?
multumesc
da, orezul nefiert se pune. Se va fierbe in lapte la cuptor.
Merci si eu de vizita! 🙂
si ce fel de branza ar trebui sa fie? branza dulce de vaci sau o branza mai sarata, tip telemea?
telemea de oaie am folosit eu. O sa specific si in reteta.
Eu nu am inteles :orezul il punem crud.Se umfla la copt, trage apa destul din dovlecei ca sa nu ramana crud ?
Didina, orezul se pune crud, trage laptele la copt.
cred ca “amestecul” defineste aceasta cultura culinara care prin definitie e atat de atenta imbintata in gusturi! Felicitari!
Multumesc frumos!
Venind de la un restaurant turcesc nu poate decat sa ma onoreze 🙂
Felicitari pentru reteta Edith. Tocmai ce a iesit din cuptor… demential de buna.
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂 Te mai astept!