supa toscana

Astazi va arat una dintre cele mai bune retete de mancare incercate de mine in ultima vreme.

Si nu exagerez cu nimic cand spun asta. Este plina de aromeee, minunata, numai buna de servit fierbinte acum iarna.

Este o supa specifica zonei italiene Toscana, zona pe care eu o ador si unde sper sa ajung intr-o zi..

Celor care ati incercat tocanita poloneza, va spun ca aduce la gust cu ea.

Ne trebuie:

500 g carnati italieni (eu am folosit carnati grosi de casa)

2 ceape medii

2 lgt fulgi de ardei dulce + 1/2 lgt fulgi ardei iute

4 catei usturoi

3,5 l apa/supa de legume

200 ml smantana dulce

3 cartofi mari

sare, piper

5-6 frunze salata verde (kale in reteta originala)

(pentru 8-10 portii)

Smantana lichida si fulgii de ardei dulce folosite:

Untitled-1

Cum se face:

Simplu de tot. Calim carnatii taiati rondele potrivite in oala in care urmeaza sa facem supa, dar fara ulei

(folositi carnati de calitate, de casa de preferat, pentru ca de gustul lor va depinde gustul final al supei!).

Cand sunt usor rumeniti (dupa cca 5 minute), ii scoatem din oala si indepartam excesul de ulei,

lasand numai 2-3 lg de ulei pentru a praji ceapa tocata cubulete impreuna cu usturoiul pisat.

Adaugam apoi apa/supa de legume fierbinte, cartofii taiati cuburi potrivite, sare si piper  si fierbem cca 20 de minute.

Adaugam apoi si carnatii, smantana (amestecata inainte cu 2-3 polonice de supa fierbinte) si lasam inca 5 minute sa fiarba.

In ultimele 2 minute adaugam foile de salata rupte bucati (in reteta originala foloseau kale, pe care nu am de unde sa le iau..).

Asta este tot!

Savuram cu muuuulta poftaaa si eventual cu paine de casa!!

Enjoy!

supa toscana 1

Sursa