Cred ca e singura supa chinezeasca/japoneza pe care am mancat-o si,
cand am gasit reteta la Totoro, m-am hotarat sa o incerc si eu.
Nu a iesit la fel de buna ca cea mancata la restaurant insa mi-a placut.
Si are avantajul ca se face foarte repede.
Ne trebuie:
2 oua
1,5 litri de apa
praz 100 g
2 fire de ceapa verde
3 linguri concentrat de legume (plafar)
putin sos de soia
2 lingurite ulei de susan
2 linguri sake sau vin alb
2 linguri amidon
sare
Eu am pus cantitati mai mari decat in reteta originala.
Cum se face:
Se pune apa intr-o craticioara iar cand incepe sa clocoteasca se adauga prazul si ceapa taiate rondele.
Se fierbe cateva minute impreuna cu concentratul de legume, sosul de soia, sake si putina sare dupa gust.
Ouale se bat, se adauga cate putin amestecand continuu.
Amidonul se dizolva 3-4 linguri de supa, apoi ila daugam peste supa amestecand continuu.
La sfarsit se adauga uleiul de susan (eu nu am avut si am pus putin ulei de masline).
Se serveste calda.

Edith am gatit amandoua acelasi fel de mancare numai ca retete diferite :)), uite unde duce dependenta de gatit :)) Pupici !
Amalia, ce coincidenta! Acum fug sa o vad si pe a ta. Io-s fan mancare asiatica si trebuia sa o incerc si pe asta.
Pup!
si io,si io,si supica asta o pap la chinezari cind dau pe la ei.Vad ca ale voastre au parz,iar io ce-am papat avea numai zdrente de ou.Trebe sa o incerc si pe asta.
Paradis, sa stii ca cea pe care am macant-o eu avea ceapa sau praz.. Or fi mai multe feluri… 🙂
cam cat inseamna 100 gr de praz? cu aproximatie as vrea sa stiu. un fir de praz sau doua? 🙂 multumesc.
O bucata dintr-un fir de praz 🙂 Cand il cumperi, vezi cat cantareste, ia in considerare ca vei arunca din el cam 30% si vezi cu ce ramai 🙂