iar daca iti plac specialitatile cu iz asatic, supica asta este o solutie rapida si la indemana.
Ne trebuie:
2 pungi de supa instant cu taitei
(oriental style am folosit eu – puteti folosi din cele de la Vifon)
2 fire de ceapa verde
2 morcovi medii
1 ardei gras mediu
ardei iute
2 catei de usturoi
sos chilli
sos soia
Cum se face:
Taiem legumele fasii subtiri
si le punem la fiert in 1.5-2 litri de apa pentru cca 10 minute.
Punem condimentele din pliculete (pe care le contin pungile de supa cu fidea
– eu am pus si unul din plicurile cu ulei de palmier, zic ei) si mai lasam sa farba cca 5 minute.
Adaugam sosul de soia si sosul de chilli, potrivim de sare.
Adaugam si fideaua (eu am mai sfaramat-o ca nu-mi place sa fie lunga)
si usturoiul taiat feliute subtiri sau maruntit, mai lasam 2-3 minute pe foc si gata.
Putem pune si ciuperci (eu nu am avut).
Foarte interesanta supa. O s-o incerc si eu.
ham ce supa buna se simte pana aici, vreau si eu o portie mica.
@Alina: e rapida si buna 🙂
@Nicolina: cu drag data viitoare ca asta s-a terminat de muuult 🙂
Superba reteta! Am incercat-o si eu azi. Simpla si gustoasa.:)
DiAnais, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Cam cat sos chilli/soia trebuie adaugat? La ochi? Mersi!! O sa incerc si eu astazi 😀
OMG, peste ce grozavie ai dat tu aici!! Supa la pliiiic, uitasem de ea! :)))
Pai, pune dupa gust chilli, cu stii tu ca preferi, o gusti.. Iar sos de soia eu nu am pus, dar poti adauga in castron cand o servesti, daca nu este deja suficient de sarata..
La fel poti face si cu chilli. Unii prefera mai picant, altii mai putin picant…
Scuze ca nu am fost pe faza mai devreme. Probabil ca deja te-ai descurcat 😛
Si daca tot suntem la capitoul supe la plic asian style si nu tii post, poate o incerci si pe asta: https://www.edithskitchen.ro/supa-asiatica-cu-afumatura/
Mie mi-a placut mult.
Buna!!! Pai sunt clienta noua :)) sa te astepti si la alte descoperiri 😀 a fost extra spicy 😀 perfecta!! Chiar acum fac a doua tura. Am pus 2 lg de soia, in toata cantitatea 🙂
Ma bucur ca ti-a placut!
Daca a fost suficient de sarata e bine. Daca mai tb sare, nu pui sare, pui sos de soia, ca iese mai buna 🙂