Din ciclul: “Ce sa faci de mancare in 15 minute cu ce mai ai prin frigider cand ti-e tare foame” va arat si voua minunatia asta.
Sa va spun povestea ei. Acum vreo 2 saptamani, ploua rau afara, am ajus de la servici si mi-era foame si pofta de ceva asiatic…
Nu prea mai aveam mare lucru in frigider si nu prea eram nici dispusa sa astept o ora si ceva sa comand mancare asiatica.. plus ca mai eram si inainte de salariu :))
Asa ca.. in cam 15 minute am “fabricat” supa asta din ingrediente pentru care stiu ca o sa ma certati, dar crede-ti-ma ca e incredibil de buna 🙂
Initial nici prin cap nu mi-a trecut sa o postez pe blog, dar avand in vedere ca am “recidivat” cu ea de 3 ori pana acum, si ne-am indragostit de ea,
am zis ca poate fi utila pentru grabitii flamanzi 🙂
Ne trebuie: (pt o portie maare)
1 plic de supa cu taitei instant (de la Rolton, Vifon…)
cca 150 g salam (Rustic de la Cristim am avut eu)
2 fire ceapa verde
2-3 lg sos de soia
1 lgt sos chilli
1 ou
1 catel mare de usturoi
2-3 lg zeama de lamaie (optional)
Cum se face:
Simplu si rapid. Punem cca 500 ml apa la fiert intr-un ibric.
Taiem salamul cubulete mici. Taiem ceapa in bucati de cca 2 cm si o punem impreuna cu salamul intr-o cratita.
Lasam pe foc, 1-2 minute timp in care amestecam putin in ele.
Turnam apa care intre timp s-a infierbantat si plicul de concentrat de supa din supa instant (sau daca vreti mai fara.. monoglutamat, inlocuiti cu 1 lg de concentrat de legume bio).
Lasam cca 5 minute sa fiarba (5 min sunt suficiente – nu trebuie lasat sa fiarba pana fierbe ceapa).
Batem oul si il adaugam in supa amestecand cu o furculita cand il turnam.
Punem si catelul de usturoi zdrobit, sosul de soia si chilli, zeama de lamaie (puteti sa omiteti zeama de lamaie, eu am vrut ceva acrisor si tare bun a fost asa).
Adaugam taiteii (sfaramati cu mana – ca sa nu va chinuiti sa ii mancati pt ca sunt luuungi) si stingem focul.
Lasam acoperit 3-4 minute.
Apoi savuraaaaaaam 🙂
Poate pare incredibil, dar credeti-ma ca este foarteee buna :))
Arata tare bineeeee. Chiar sa stii ca nu prea am nik prin frigider.
Astazi o incerc, am incredere daca tu zici ca e asa bunaaa.
Revin sa-ti spun cum a fost :))
Anca
off off cum ma zapacesti tu pe mine !! arata demential… fur si eu o linguroi !! Pupici
Buna, Anca sunt!! Am uitat sa revin cu impresiile :((
A iesti bestiala, am facut-o de 2 ori la rand!!! Nu credeam ca e asa buna, de fapt ar fi trebuit sa te cred pe cuvant ca nu am dat gres niciodata cu retetele de la tine!!
Azi “ma dadeam” la tine pe blog si mi-am adus aminte 🙂
Scuzee de intarziere.
Weekend frumos sa ai!!
E buna supica,atata doar ca trebuie avut grija pt ca dupa parerea mea condimentul acela din punga de fidea sareaza un pic cam tare…plus ca si salamurile au destula sare, sosul de soia si el…Eu am mai diluat-o ulterior, mi s-a parut cam ocna pt gustul meu 😛
Ozana, mie la cca 500 ml pt un plic de noodles nu mi-a iesit sarata.
Ai pus cumva apa doar cat scria pe plic?
Sau poti incerca sa pui doar 1/2 din plicul de comdimente.
Recent am descoperit acest site si pot sa spun ca din 5 retete nu am fost dezamagit. Eu am facut o variatie interesanta, am folosit taitei instant cu aroma de goulash din Lidl. Jumatate din acel plic de condimente (care este destul de mare in comparatie cu alte branduri gen Vifon). Condimentele acestea combinate cu un salam afumat au facuto geniala. Data viitoare cand mai fac o sa incerc sa mai schimb ceva la ea, dar nu stiu daca o sa pot sa fac asta avand in vedere ce succes am avut cu cea de goulash.
Interesanta combinatia 🙂
Ma bucur ca ti-au placut toate cele 5 retete incercate de la mine. Care au fost? 🙂
te mai astept!