Pe o vreme ploioasa si racoroasa ca asta, o supa crema calda e mai mult decat binevenita.
Supa asta am mancat-o prima data la un restaurant din zona Primaverii si mi-a placut
asa de mult incat am vrut sa o reproduc si acasa. A fost aproape la fel de buna ca acolo.
In caz ca va intrebati, da este o supa ce poate fi consumata in dieta Dukan.
Ne trebuie:
cca 300 g somon afumat
2 cepe medii
1 morcov
1 ardei gras mic
5 cani de apa (1,25 litri)
piper, un praf de sare, chilli
chives/cozi de ceapa verde pentru servit
Cum se face:
Simplu de tot. Punem la fiert legumele taiate bucati potrivite cu putina sare (nu punem multa pt ca este si somonul sarat).
Lasam sa fiarba cca 30 minute. Punem piper, chilli, lasam sa se racoreasca putin
apoi punem toate legumele impreuna cu somonul in blendar si omogenizam bine compozitia.
Puteti opri putina apa din cea in care au fiert legumele si regla la sfarsit grosimea supei.
Musai serviti cu chives proaspat sau in lipsa cu ceapa verde – doar partea verde – taiata marunt.
Nu renuntati la ea, ceapa face toti banii, credeti-ma!
Se serveste calda.
Enjoy! I’m sure you will 😉
Ce ingenios! Nu m-as fi gandit. Iubesc somonul afumat, asa ca sunt sigura ca si supa asta imi va placea. O incerc cu siguranta.
Multumesc.
Sorina
Like, like, like!!!
🙂 si mie!
vai, vai ce bunatateeeeeeee … ador somonul iar supa aceasta e parca venita din cele mai gurmande vise! O testez curand 🙂 si a venit la fix 😉 caci sunt pe supe creme si piureuri :))
te pup draga mea Edith! Sa ai o zi de milioane!
Pup scumpa, abia astept sa o incerci sa vedem daca iti place 😉 puup!
Arata foarte bine. Eu sunt o mare amatoare de somon afumat, asa ca o sa o incerc cu siguranta. Multumesc pt idee 🙂
Vera
Vera, ai incercat-o? Cum ti-a placut? 🙂
Am incercat-o in weekend si ne-a placut tare mult. Multumesc pentru reteta 🙂
Sorina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
de unde si ce fel de somon afumat ati gasit? mai toate carora le studiez eticheta contin zahar..
Somonul afumat se gaseste in orice supermarket, insa sincer nu am vazut ca vreunul sa aiba zahar.
Am acum in frigider unul de la Mega Image, marca proprie 365 si nu cotine zahar.
edith, help!
am luat somon (nu e afumat) la kg.. trebuie fiert/ fript/something? 😕
uf.
eu l-am pus un pic pe gratar..
o s intru sa zic cum a iesit 🙂
de mult ochisem reteta ta si acu ma mandream ca o fac dar uite ca uitasem un mic mare amanunt, ca somonul tau s-a afumat inainte 🙂
bia
Bia, nu stiu cum va iesi din somon crud 😀 Eu iti recomand sa il faci asa: https://www.edithskitchen.ro/2010/04/somon-cu-sos-teriyaki.html
sau asa: https://www.edithskitchen.ro/2008/09/peste-glazurat.html
Si incearca alta data supa cu somon afumat 🙂
am facut si eu in seara asta, yum yum ce bunatate! eu am pus si cativa cartofi noi.
edith, personal trebuie sa iti multumesc pt toate retetele pe care le imparti cu noi!
pana acum cateva luni nici nu gateam, iar acum, multumita tie, am facut cateva feluri de mancare inspirate de aici, ca sa nu mai zic de negresa de post pe care am savurat-o la maxim in timpul postului!
andreea
Andreea, ma bucur ca ti-a placut supa 🙂 Negresa de post este minunata!
Sper sa iti placa ce mai incerci pe viitor 😉
am facut-o si eu si a iesit super ! Ca la marile restaurante !
Merci pentru reteta !
Ma bucur ca ti-a placut 🙂 Esti draguta! La un restaurant am mancat-o si eu pt prima data 🙂
Cel mai bun preparat Dukan!
Ilinca, ma bucur ca ti-a placut 🙂