tarta cu spanac

Sunt o mare amatoare de tarte, nu le fac mereu dietetice, insa din cand in cand,

ca sa fiu cu constiinta usor mai impacata, mai pregatesc si cate o tarta dietetica.

Astazi, o tarta dietetica cu branza, spanac si rosii cherry. Cu o crusta din tarate de ovaz, fara unt sau faina.

Poate fi consumata si in Dieta Dukan.

Ne trebuie:

Pt. crusta:

6 linguri tarate de ovaz

4 linguri tarate de grau

5 oua de prepelita (sau un ou mare)

3 linguri sana 0,9 % grasime

2 linguri branza dulce degresata

1/3 lingurita sare

Pt. umplutura:

250 g branza dulce degresata

2 pumni de spanac (eu am folosit o caserola de baby spanac)

1 lingura ulei

3-4 catei de usturoi

4-5 rosii cherry

10 oua de prepelita (sau 2 oua)

1/2 lingurita boia iute

1/3 lingurita turmeric (pentru culoare – optional)

sare, piper

– cantitati pentru o tava de 20 cm diametru –

Cum se face:

Amestecam ingredietele pentru crusta pana obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul in tava, il intindem cu mana sau cu dosul unei linguri. Coacem 20-25 minute in cuptorul

preincalzit la 180 C. Lasam sa se raceasca usor.

tarta-cu-spanac_pasi

Intre timp ne ocupam de umplutura: sotam intr-0 tigaie antiaderenta spanacul cu o lingura de ulei

si usturoiul pisat. Lasam cca 1 minut pe foc, amestecand. La sfarsit adaugam boiaua.

spanac-in-tigaie

Amestecam branza dulce cu ouale, sare, piper si turmericul (daca folositi), apoi adaugam spanacul.

Punem umplutura peste crusta coapta inprealabil si usor racita, punem jumatati de rosii cherry deasupra

si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25 minute.

Feliem rece, pentru rezultate aspectuoase 🙂

tarta cu spanac 1

Enjoy!

tarta cu spanac 2