Zilele trecute am avut pe blog o reteta de negresa de post, acum a venit randul celor care tin dieta sa se bucure
de o minunata reteta de negresa Dukan. Este absolut minunata, glazura face toti banii.
Este un dulce fara faina, fara zahar, fara grasimi, fara remuscari. 🙂
Ne trebuie:
4 linguri de tarate de ovaz macinate
1 plic de budinca de ciocolata
1 lingura lapte praf degresat
1/2 plic de praf de copt
2 oua
100 ml lapte degresat
5-6 linguri de xylitol/eritritol
1 lingurita aroma de unt
un praf de sare
Pentru glazura:
2 linguri lapte praf degresat
1 lingurita cacao
2 linguri indulcitor
1 lingurita vanilie
3-4 linguri de apa/lapte degresat
– cantitati pentru o tava de 20 x 20 cm –
Cum se face:
Pentru o aroma deosebita, de unt, am folosit aroma de unt de la No Sugar Shop.
Pentru cei care tineti dieta, site-ul este o adevarata comoara. Gasiti aici indulcitori naturali (printre care si cei pe care ii folosesc eu, xylitol si eritritol)
Trecem la reteta noastra. Amestecam ingredientele uscate (taratele de ovaz macinate, budinca de ciocolata,
laptele praf si praful de copt) si le cernem printr-o sita.
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galebnusurile le amestecam cu laptele si aroma de unt.
Peste ele adaugam ingredientele uscate, omogenizam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma
cu sarea si xylitolul (adaugat lingura cu lingura, in ploaie, dupa ce albusurile au devenit spuma).
Ungem o tava cu putin ulei (sau punem hartie de copt) si rasturnam compozitia. De preferat, folositi o tava antiaderenta
sau o tava din silicon. Cum prajitura nu are grasime, riscam sa se lipeasca in tavile clasice.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40 minute.
O lasam sa se raceasca si intre timp preparam glazura.
Amestecam laptele praf cu cacaoa, indulcitorul , vanilia, apa/laptele si omogenizam bine.
Adaugati apa/laptele dulce treptat, pana obtineti o compoitie care curge, asemenea unei glazuri.
Turnam glazura obtinuta peste prajitura si o feliem (sau o feliem inainte si apoi o glazuram).
Este absolut minunata! Trebuie sa o incercati!
Enjoy!
Din ce etapa se poate consuma. Mulțumesc
Croaziera
Georgiana, daca pana acum faceai budinca singura, o poti face si acum 😉
Eu am ales varianta cea mai rapida si la indemana pt oricine 🙂
Ce bine îmi pare ca te-ai intors!!! Credeam ca ne-ai parasit!! Abia astept sa fac negresa, arată delicios!!!! O zi minunata!!!
Cristina, nu m-am apucat din nou de Dukan (daca la asta te referi..) Mai fac cate o reteta din cand in cand 🙂
Asta e de departe cel mai bun dulce Dukan. Până acum adoram crema si checul, dar negresa asta m-a dat pe spate. Mi-a iesit umedă, compactă, deloc pufoasa. Exact cum imi place mie. Iar glazura, e cireasa de pe tort.
Cum ma trezesc, o fac din nou. :))
Alex, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Arata extraordinar! Dupa ce am facut checul de foarte multe ori,m-am decis sa incerc si aceasta reteta. O singura intrebare am: pot folosi indulcitor lichid? Si cam cat ar trebui fara sa risc sa curga glazura. Multumesc!
Ramona, poti folosi indulcitor lichid. Stiu ca este foarte concentrat, nu am folosit niciodata, deci nu stiu sa iti recomand o cantitate. Orienteaza-te in functie de cat stii tu ca e de dulce. 1-2 lingurite nu ar trbui sa influenteze atat de mult consistenta glazurii. Daca ti se pare totusi prea subtire, mai adaugi un varf de lingura de lapte praf.
Dar poate nu mai folosesti indulcitor lichid, ca nu e sanatos deloc (cu exceptia celor naturale…).
Te astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
Am facut cu indulcitor lichid si a iesit dementiala! 🙂 a disparut rapid de pe farfurie si a fost apreciata si de cei care nu sunt “dukanei”. Eu sincer pus indulcitor la ochi si am tot gustat pana mi s-a parut suficient de dulce. Stiu ca nu e foarte sanatos insa am avut o experienta neplacuta cu indulcitorul praf din stevia asa ca sunt retinuta. Folosesc tot timpul indulcitor lichid, chiar si pentru cafea 🙂
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Xylitol ai incercat? Nici eu nu suport stevia, dar cu xylitolul ma impac foarte bine si este natural, spre deosebire de cele lichide… 🙂 Gasesti preturi bune pe bannerul de pe site, la cei de la Adiograsime. 😉
Te mai astept!
In cate zile se poate consuma?
probabil in vreo 4 zile…
cum poti face budinca dukan? Multumesc !
Budinca de ciocolata din reteta este cumparata, praf, la plic, de la Dr Oetker.
O budinca dukan pregatita in casa poti gasi aici: https://www.edithskitchen.ro/crema-de-cacao-si-vanilie-la-pahar/
multumesc. am cautat la plic fara zahar, dar nu cred ca exista.. si vreau sa fac si budinca tot dukan. multumesc !
Nicole, stai in Romania? Cea de la Dr Oetker nu are zahar.
Da, in Romania. Serios?! Deci o pot folosi la dukan ?? wow ! multumesc mult, esti f draguta !
da, sunt frecvente retetele pt dieta dukan care folosesc budinca Dr Oetker. Citeste cu atentie eticheta. 🙂
Vorbim de cele care se fierb – Pudding.
Edith, iar te deranjez.. Daca nu am lapte praf, ce pot sa pun in locul lui?
Nu ma deranjezi 🙂 Poti pune 1 lingurita rasa de amidon 🙂
e imposibil de gasit laptele praf degresat, am cautat in toate supermarketurile 🙁
Nicole, nu vei gasi lapte praf degresat in supermarket, ci in magazinele online 😉
da, am gasit pe un site.. o sa comand, pana atunci o sa fac negresa cu amidon. Multumesc mult !
Cu placere! Astept impresii 🙂
draga mea Edith,gatesti impecabil.eu sunt uimita de darul pe care l-ai primit.am o mica obiectie legata de o informatie medicala pe care o am (in calitate de medic).aroma de unt a fost relationata cu cancerul de pancreas si ,desi stiu ca se foloseste rar acasa,am vrut sa iti spun si tie ca poate mai bine o eviti.de altfel,la cat de bine gatesti,nu e nevoie de nici o aroma 😉
Catalina, inca ceva ce ne face rau?!? 🙁 Mai este ceva care NU ne face rau? Fir-ar sa fie de treaba, incotro ne indreptam…
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Pe langa multe altele care ne fac rau (inclusiv aerul pe care il respiram…), posibil ca voi continua sa consum, din cand in cand, aroma de unt.. 🙁
Crede-ma, un desert fara aroma, nu e ce trebuie, indiferent cat de bun, pufos, aratos il faci. Secretul sta in imbinarea aromelor si, damn, aroma asta de unt ce gust bun le da 🙂
Te mai astept!
buna! am si eu o intrebare, as putea gasi xylitol la vreun supermarket sau hypermarket? ori numai online? multumesc!
Lavinia, gasesti in plafaruri sigur 🙂
Multumesc frumos! Felicitari pt blog!
Multumesc! Te mai astept! 🙂
Buna, Edith.
Spune-mi, te rog: e ok si pe zilele de PP. adică tot ce e permis din croaziera (fără legume, evident), e voie Si la PP. Mulțumesc.
Alex, da 1 bucata cred ca poti manca si la pp.
Ahh, deci nu prea merge… adică toleratele nu merg Si la pp. Multumesc frumos.
In atac nu merg toleratele din cate imi amintesc. La pp merg. Eu nu mai tin dieta de cativa ani deja si am mai uitat regulile..
Oricum, avand si lapte praf, budinca – amidon si cacao (find tolerate) nu cred ca mai mult de 2 bucati ar fi indicat sa mananci pe zi. 🙂
Buna Edith,
Te rog sa-mi spui daca specialitatile konjac sunt recomandate in dukan si daca sunt indicate in ce cantitate si in ce faza a regimului?
Multumesc
Iuliana, pastele din faina de konjac sunt permise in dieta dukan, inca din croaziera. 🙂
MULTUMESC PENTRU RASPUNS, TOTUSI IN RETETELE TALE (CARE SUNT ABSOLUT DELICIOASE-AM INCERCAT CATEVA) NU FOLOSESTI SPECIALITATILE KONJAK? SPER SA NU TE DERANJEZE INTREBARILE MELE SAU FAPTUL CA SUNT TOMA NECREDINCIOSUL DAR AM O PERIOADA DE STAGNARE DE MAI BINE DE 2 SAPTAMANI PT CA AM MANCAT 5(CINCI)MASLINE.(NU EXAGEREZ).
Am o singura reteta cu paste shirataki pe blog, care insa nu este pentru dieta dukan: https://www.edithskitchen.ro/budinca-de-paste-cu-nuca/
Cat am tinut dukanul nu am mancat shirataki deloc. Mai exista perioade de stagnare, nu te descuraja! 🙂
Si nu ma deranjeaza intrebarile voastre 🙂
Buna! De ce avem voie budinca Dr. Oetker daca ea contine 12.1 g zahar la 100 g?
Acum am observat ca acele informatii nutritionale erau pentru prepararea cu lapte normal si zahar
da, nu contine zahar budinca… 🙂
Draga Edith, am facut negresa asta de nenumarate ori si nu am venit sa-ti multumesc pentru ea. O fac acum 🙂 Mea culpa! Multumesc din suflet pentru asta si pentru multe alte retete delicioase (dukan si nu numai) pe care le-am incercat de la tine.
In seara asta, pe un grup pe facebook, m-a mahnit cand cineva te-a acuzat ca ai copiat reteta de la ea. Am aruncat un ochi si la reteta ei si am vazut ca nu sunt indentice nici pe departe. Sunt negrese cu glazuri, dar atat.
Sper ca pe viitor sa se gandeasca mai bine inainte de a arunca cu noroi si tu sper ca vei continua sa ne incanti cu minunatiile pe care le faci! 🙂
O seara frumoasa!
Dana, ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele si te mai astept cu drag sa te inspiri si in continuare.
In legatura cu discutia din grupul de facebook, stiu, mi-a scris cineva aseara si mi-a spus.
Si eu am comparat retetele si intr-adevar nu sunt la fel. Eu am un plic de budinca, ea are doar 1 lg de amidon, eu am 100 ml lapte dulce, ea nu are, ea parca avea 3 oua, eu 2, eu am macinat taratele. “Aceeasi” reteta, clar! 🙂 Dar na, e usor sa vorbesti… 🙂
Doar eu nu m-am prins cand sa pun indulcitorul in blat? 🙁
Diana, scuze, am omis, il poti pune cand bati albusurile spuma, la fel cum procedezi si cu zaharul.. Modific acum si in reteta.
Dar in principiu, il puteai pune oricand 😉
Buna! Imi poti spune te rog, glazura se face pe foc? Sau asa…la rece? Chiar acum prepar reteta si nu vreau sa gresesc…
Diana, glazura nu trebuie preparata pe foc. Se ingroasa de la laptele praf.. 🙂
Edith, am o intrebare, cate calorii are negresa facuta, dupa cantitatiile sale?
Maria, imi pare rau, dar nu stiu sa calculez caloriile unui preparat…