vinete-la-cuptor-cu-usturoi

Suntem in plin sezon al vinetelor, asa ca va aduc o reteta noua si delicioasa cu vinete.

Pregatite la cuptor, cu usturoi si chilli, servite cu iaurt racoros. Tare bune caldute, dar parca mai bune reci.

Se fac repede si se mananca si mai repede! Sper sa va placa la fel de mult cum mi-au placut mie.

Ne trebuie:

3 vinete

6-7 catei de usturoi

8 linguri de ulei (6 + 2)

1 lingurita fulgi chilli

sare, piper

patrunjel (optional)

iaurt grecesc – pentru servit

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se fac:

Taiem cozile vinetelor si le taiem in jumatate pe lung. Crestam miezul vinetei fara sa intepam coaja (ca in imagini).

Punem vinetele intr-o tava antiaderenta sau de yena sau in tava de la aragaz (pe hartie de copt).

Condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli si cate o lingura de ulei pe fiecare jumatate de vanata (6 linguri in total).

Avem grija ca uleiul, sarea si condimentele sa patrunda si intre taieturi (operatiune ce va necesita sa va ajutati de degete).

vinete-inainte-de-cuptor

Coacem vinetele la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 30-35 minute.

Intre timp, pisam usturoiul si il amestecam cu celelalte 2 linguri de ulei. Dupa cele 35 minute, scoatem vinetele si

cu ajutorul unei pensule de silicon, le ungem cu amestecul de ulei si usturoi, si intre taieturi.

Mai coacem inca 15 minute (20 daca vinetele sunt mari).

Lasam sa se racoreasca putin si le servim cu iaurt grecesc, cu sau fara patrunjel tocat deasupra.

Foarte gustoase sunt! Mie mi-au placut mult si reci.

Nota: a doua oara cand le-am facut am presarat pe ele si putin condiment pentru friptura de pui (atentie, sa nu

folositi din cel cu potentiator de aroma – monoglutamat!).

Enjoy!

vinete-la-cuptor-cu-usturoi-1

Multumesc Andra pentru reteta!