sarlota-cu-cacao

Un desert ciocolatos, rece, racos si… dietetic. Un desert rapid, de vara, pe care il putem consuma

fara prea multa vinovatie 🙂 Unde mai pui ca este ultra-mega-delicios!! 🙂

In varianta cu lapte degresat, poate fi consumat si in Dieta Dukan.

Pentru un plus de savoare (dar si mai multe calorii), puteti folosi 100 ml smantana pentru frisca si 150 ml lapte.

Ne trebuie:

250 ml lapte (3,5% grasime sau 0% daca tineti dieta)

3 folii de gelatina (6 grame)

3 lingurite cu varf de cacao

2 linguri xylitol (sau orice alt indulcitor preferati)

1 lingurita de cafea instant

un praf de sare

vanilie

– cantitati pentru cca 2 portii –

Cum se face:

Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 3-4 minute.

Punem laptele amestecat cu indulcitorul, sarea, cacaua si cafeaua instant la incalzit si amestecam

pana amestecul este omogen. La sfarsit adaugam vanilia. Cand este fierbinte, inlaturam de pe foc

si adaugam foile de gelatina stoarse bine de apa. Omogenizam amestecul bine.

Puteti folosi 4g de gelatina, daca urmeaza sa consumati desertul direct din recipient,

cu lingurita, fara a-l rasturna si a fi nevoie sa stea foarte ferm.

Lasam sa se racoreasca, turnam in forme (eu am pus in forme de muffins din slicon) si dam la frigider minim 3 ore.

Scoatem din forme (le cufundam cateva secunde un apa fierbinte) si servim cu pofta. Putem orna si cu frisca. Mmmmm 🙂

sarlota-cu-cacao-2

Enjoy!

 sarlota-cu-cacao-1