supa20crema20de20conopida thumb5B35D - SUPA CREMA DE CONOPIDA
Imi place conopida insa supa asta nu credeam ca o sa iasa atat de buna. Combinatia cu baconul putin afumat si crutoanele este perfecta.Ne trebuie:
cca 500 g conopida
200-300 ml lapte
200 ml smantana lichida
150 g kaizer
paine
ulei de masline
sare
piper
Cum se face:
Punem conopida la fiert in cca 200-300 ml lapte (bine spalata si desfacuta in buchetele). Eu de obicei las buchetelele
in apa pentru 10-15 min sa iasa eventualii “vizitatori”.
Adaugam apoi smantana lichida, dar si putina apa, pana cand lichidul din oala acopera usor conopida
(la mine a acoperit ca in poza si am mai amestecat in ea din cand in cand).
IMG 2586 thumb5B35D - SUPA CREMA DE CONOPIDA
Am folosit smantana asta pt gatit:
IMG 2588 thumb5B35D - SUPA CREMA DE CONOPIDA
Punem sare si piper. Punem capacul putin inclinat peste vas si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute.
Se supravegheaza cantitatea de lichid, pentru a nu scadea prea mult.
Facem cateva crutoane din felii de paine: taiem coaja a 2-3 felii de paine, taiem feliile in mici bucati,
pe care le prajim in putin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.
Le scoatem pe un servetel sa absoarba uleiul. Taiem kaizerul felii subtiri si il prajim in tigaie de teflon fara ulei pana devine crocant.
Dupa ce s-a fiert conopida, se scoate si se pune in vasul de plastic al blenderului de mana (sau intr-un bol mai adanc).
Adaugam o parte din lichidul din oala, apoi se mixeaza totul cu ajutorul blenderului, pana se obtine o crema omogena.
Amestecam si restul de lichid si omogenizam.  Servim supa cu crutoane si baconul prajit deasupra.
Buuuna buna!
Enjoy!