supa crema de conopida
Imi place conopida insa supa asta nu credeam ca o sa iasa atat de buna. Combinatia cu baconul putin afumat si crutoanele este perfecta.Ne trebuie:
cca 500 g conopida
200-300 ml lapte
200 ml smantana lichida
150 g kaizer
paine
ulei de masline
sare
piper
Cum se face:
Punem conopida la fiert in cca 200-300 ml lapte (bine spalata si desfacuta in buchetele). Eu de obicei las buchetelele
in apa pentru 10-15 min sa iasa eventualii “vizitatori”.
Adaugam apoi smantana lichida, dar si putina apa, pana cand lichidul din oala acopera usor conopida
(la mine a acoperit ca in poza si am mai amestecat in ea din cand in cand).
IMG_2586
Am folosit smantana asta pt gatit:
IMG_2588
Punem sare si piper. Punem capacul putin inclinat peste vas si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute.
Se supravegheaza cantitatea de lichid, pentru a nu scadea prea mult.
Facem cateva crutoane din felii de paine: taiem coaja a 2-3 felii de paine, taiem feliile in mici bucati,
pe care le prajim in putin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.
Le scoatem pe un servetel sa absoarba uleiul. Taiem kaizerul felii subtiri si il prajim in tigaie de teflon fara ulei pana devine crocant.
Dupa ce s-a fiert conopida, se scoate si se pune in vasul de plastic al blenderului de mana (sau intr-un bol mai adanc).
Adaugam o parte din lichidul din oala, apoi se mixeaza totul cu ajutorul blenderului, pana se obtine o crema omogena.
Amestecam si restul de lichid si omogenizam.  Servim supa cu crutoane si baconul prajit deasupra.
Buuuna buna!
Enjoy!