Imi place conopida insa supa asta nu credeam ca o sa iasa atat de buna. Combinatia cu baconul putin afumat si crutoanele este perfecta.Ne trebuie:
cca 500 g conopida
200-300 ml lapte
200 ml smantana lichida
150 g kaizer
paine
ulei de masline
sare
piper
Cum se face:
Punem conopida la fiert in cca 200-300 ml lapte (bine spalata si desfacuta in buchetele). Eu de obicei las buchetelele
in apa pentru 10-15 min sa iasa eventualii “vizitatori”.
Adaugam apoi smantana lichida, dar si putina apa, pana cand lichidul din oala acopera usor conopida
(la mine a acoperit ca in poza si am mai amestecat in ea din cand in cand).

Am folosit smantana asta pt gatit:
Punem sare si piper. Punem capacul putin inclinat peste vas si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute.
Se supravegheaza cantitatea de lichid, pentru a nu scadea prea mult.
Facem cateva crutoane din felii de paine: taiem coaja a 2-3 felii de paine, taiem feliile in mici bucati,
pe care le prajim in putin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.
Le scoatem pe un servetel sa absoarba uleiul. Taiem kaizerul felii subtiri si il prajim in tigaie de teflon fara ulei pana devine crocant.
Dupa ce s-a fiert conopida, se scoate si se pune in vasul de plastic al blenderului de mana (sau intr-un bol mai adanc).
Adaugam o parte din lichidul din oala, apoi se mixeaza totul cu ajutorul blenderului, pana se obtine o crema omogena.
Amestecam si restul de lichid si omogenizam. Servim supa cu crutoane si baconul prajit deasupra.
Buuuna buna!
Enjoy!
Ce frumoasa ti-a iesit! Mie imi iese mereu un alb inchis…spre murdar. Desi la gust e foarte buna. 🙂
Merci Diana.
O fierbi numai in lapte si smantana cum am facut-o eu? Daca o fierbi in apa, asta s-ar putea sa fie motivul pt care nu iese f alba. 🙂
drept ai,e grozava ! eu nu o fierb in lapte dar o dreg cu smantana amestecata cu 1-2 liguri de faina,ingroseala cum ii zice in ardeal,depinde de cantitate si dupa ce am blendaruit-o ii mai dau un clocot .si musai marar tocat in plus fata de ce ai spus tu.e o nebunie de supa crema.cu sau fara afumatura care ii da strelicii cunoscuti.
si am uitat sa spun ca iese alba.
Pansy, asa e e buna rau 🙂
Eu nu am mai vrut sa pun verdeata, mi-a placut prea mult combinatia conopida-lapte.
Yumm! E una din supele mele preferate! 😀
Imi poti spune te rog cam ce cantitate iti iese din cantitatile de mai sus?
Pentru cate persoane…eu as vrea sa o gatesc pt 7…ce spui?
multumes!
cred ca au fost cam 3 maxim 4 portii nu foarte mari 🙂
sper sa va placa, e una din preferatele mele 🙂
Nu ti se pare ca e un pic cam prea dulce pt o supa? Nu stiu de ce, mie supa de conopida mi se pare dulce in orice varianta…
Ozana, nu mi se pare dulce. Supele oricum sunt mai dulci..
Este evident o chestiune de gusturi..
Este delicioasa, chiar si varianta mai simpla, fara kaizer. Imi imaginez cum trebuie sa fie cu haizer! 🙂
edith, tocmai am incercat supa ta crema de conopida azi si este cea mai buna reteta cu conopida pe care am intalnit-o in viata mea :))) eram intr-o vreme foarte multumita de conopida cu maioneza si usturoi, dar cum inaintam in varsta, maioneza nu prea e o solutie, asa ca aceasta supa este o reteta perfecta. ai adaugat si bacon?
Ma bucur ca ti-a placut 🙂 Poate incerci si piure-ul de conopida 🙂 https://www.edithskitchen.ro/2013/01/piure-de-conopida.html
Da, am pus bacon prajit cand am mancat, ce se vede deasupra 🙂
Am incercat reteta weekend-ul trecut si a fost buna. Mi-a placut. 🙂 Am adaugat si cateva bucati de avocado deasupra.
Ela, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Te mai astept!
Am facut supa asta azi si a iesit absolut si de a dreptul delicioasa. Mi am impresionat prieteni veniti la cina. Asa buna a iesit incat s a lins oala la propiu. Ca modificare am mai pus dafin, leustean si 2 linguri de iaurt grecesc in plus. Bestiala!
Ramona, ma bucur mult ca ti-a placut 🙂
Cu dafin si leustean deja i-ai schimbat complet gustl. Mie mi-a placut asa simpla, cu gustul de lapte si bacon prajit 🙂
S a schimbat gustul nitel dupa ce am adaugat dafin si leustean dar tot bestial de buna a fost. Plus ca a placut si la bebe din burtica. Azi incerc alta nebunie de a ta…vedem cum iese 🙂
hihi, astept impresii 🙂