Bors taranesc de legume 1 - Bors taranesc de legume

Vremea s-a racit, asa ca intram incet-incet in sezonul ciorbelor. Astazi avem bors taranesc de legume, imbogatit cu ou si smantana.

Daca nu aveti in casa alte legume, sau vreti sa alegeti varianta mai rapida, recomand sa folositi doua pungi de amestec de legume congelate,

nu doar una cum am folosit eu. Adaugati la ele musai ceapa calita pentru un plus de gust si rosia. Evident si borsul si leusteanul verde la sfarsit.

Ne trebuie:

450 g amestec pt bors taranesc Edenia

o ceapa mare

un morcov

o radacina pastarnac

o radacina patrunjel

2 linguri de ulei

o rosie mare decojita

un pumn de orez

un ou

200ml smantana pentru gatit 32%

2,5 litri de apa fierbinte

500 ml bors

leustean verde

sare, piper

Legume pentru bors taranesc Edenia - Bors taranesc de legume

Cum se face:

Calim ceapa in ulei cu sare pana devine usor sticloasa, adaugam si radacinoasele tocate cuburi nu foarte mici

si calim pe foc inca cateva minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam si legumele congelate si turnam peste ele apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba cca 20-25 minute la foc mic.

Adaugam borsul fierbinte, cartoful taiat cuburi mari si orezul iar dupa alte 10-12 minute adaugam si rosiile

si rasnim piper si gustam pentru a verifica continutul de sare. Lasam sa fiarba inca 10 minute.

Batem oul intr-un bol incapator, adaugam smantana si 3 polonice din zeama de ciorba si turnam in oala.

Lasam sa dea un clocot si inchdem focul. Dup 15 minute, adaugam leustean tocat marunt.

Delicios!

Enjoy!

Bors taranesc de legume - Bors taranesc de legume