Amestecurile deja pregtatite pentru diverse preparate culinare ne usureaza mult viata cred eu.
Amestecul asta pentru supa crema de ciuperci de la Edenia, are tot ce-i trebuie pentru ca in maxim 30 minute sa avem
o supa crema de ciuperci delicioasa, ideala pentru o cina rapida.
Eu, pentru un plus de savoare am calit si o ceapa in plus, insa el contine deja ceapa, deci pentru rapiditate puteti sari peste aces pas.
Ne trebuie:
1 ceapa
2 linguri de ulei
3 catei de usturoi
1 lingura cu varf de faina
o punga amestec pentru supa crema de ciuperci Edenia
500 ml supa de legume (sau apa)
200 ml smantana pentru gatit
un varf de lingurita cimbru uscat
sare, piper
Pentru ceapa crocanta:
1 ceapa
cca 100ml lapte batut
2-3 linguri de faina
1/2 lingurita sare
ulei pentru prajit
Cum se face:
Calim ceapa tocata grosier in ulei timp de 5-6 minute, adaugam si usturoiul taiat felii in ultimele 2 minute,
adaugam faina, omogemizam, apoi adaugam legumele congelate si supa de legume (apa) fierbinte peste ele.
Adaugam cimbrul, sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pentru cca 20 minute.
Cu benderul de mana pasam toata compozitia, fierbinte, direct in oala in care am fiert-o, apoi adaugam smantana pentru gatit
si mai lasam pe foc 5 minute. La sfarsit potrivim de sare si piper.
Cum facem ceapa crocanta:
Taiem ceapa fasii subtiri, o lasam 15-20 min in laptele batut, apoi o dam prin faina amestecata cu sare si prajim in ulei bine incins pana se rumenesc.
Recomand sa le prajiti in 3 transe pentru a nu se suprapune in tigaie si a iesi crocante.
Le scoatem din tigaie cu u o spumiera si le punem la scurs pe un prosop de hartie.
Mancam supa crema cu ceapa crocanta pusa deasupra.
Enjoy!