A venit frigul, asa ca am aprins cuptorul pentru ceva crumble si aragazul pentru un ciorba de fasole boabe cu tarhon.
Am folosit un amestec de legume pentru ciorba de fasole boabe de la Edenia, pentru a fi gata totul mai repede.
Am adaugat in plus o ceapa calita, rosii cuburi, bors, dafin, usturoi si tarhon.
Ne trebuie:
o ceapa mare
3 linguri de ulei
1 punga legume pt ciorba de fasole boabe Edenia
1,7 litri apa fierbinte
1/2 conserva de rosii cuburi
cca 200ml bors
o foaie de dafin
un catel de usturoi mare
3 ramurele tarhon
sare, piper
Cum se face:
Calim ceapa tocata marunt in ulei cca 8-10 minute, pana devine sticloasa, adaugam si sare.
Intre timp aducem la fierbere 1,7 litri de apa (mie imi plac ciorbele mai groase, in plus voi pune si borsul).
Peste ceapa calita adaugam legumele congelate apoi apa fierbite, o foaie de dafin si dam focul iute pana incepe sa fiarba.
Fierbem cca 10 minute, apoi adaugam cam o jumatate de conserva de rosii taiate (eu le caut intotdeauna pe cele fara acid citric).
Tot atunci aduagam si un catel de usturoi pisat (sau 1/2 lingurita de usturoi granule) si borsul fierbinte,
apoi mai lasam sa fiarba cca 20 minute, sau pana cand fasolea este fiarta.
Stingem focul si adaugam tarhon tocat si patrunjel (optional).
Noi am mancat cu ceapa rosie si carnati afumati si niste ceapa crocants deasupra.
(Puteti adauga rondele de carnati sau felii de kaiser odata cu ceapa la calit, daca vreti).
Enjoy!
Multumesc ❤️! Imi plac retetele ! Sunt practice, contin ingrediente accesibile ( pret si digestie)si se incadreaza in tiparul unui stil gastronomic sanatos .
Mariana, ma bucur ca iti plac retetele si sunt pe gustul tau.
Nu sunt toate chiar asa sanatoase, dar fiecare isi alege dupa preferinte si stil de viata. Am si retete sanatoase si mai putin sanatoase, le impletim cumva. 🙂
Te mai astept sa te inspiri.