Astazi avem o reteta de supa pentru vreme rece (care nu prea e acum afara, dar vine curand, doar suntem in ianuarie..).
Supa de broccoli cu cheddar, cremoasa, gustoasa si satioasa.
Un nou mod in care putem introduce in meniu broccoli-ul.
Ne trebuie:
2 cepe medii
3 linguri ulei
3 catei mari de usturoi
2 morcovi
2 linguri de faina
300 g broccoli Edenia
1,3 litri de apa
1 lingurita boia dulce
1/2 ligurita fulgi chilli (optional)
200 ml smantana pentru gatit
sare, piper
120 g branza ceddar rasa
– cantitati pentru cca 4 portii –
Cum se face:
Am scos broccoli din congelator si dupa cam 20 minute am taiat buchetele in bucati mai mici sa se fiarba mai repede.
Calim in ulei ceapa tocata marunt cu sare, acoperit cu capac, pentru cca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam apoi morcovul ras (eu l-am taiat betisoare subtiri, ca la preparatele asiatice), usturoiul pisat si le mai lasam 2-3 minute,
apoi adaugam faina, boiaua, fulgii de chilli si piper si omogenizam bine.
Adaugam apoi broccoli si apa fierbinte, omogenizam si le lasam sa fiarba acoperit pentru cca 15-20 minute.
Dupa aceea punem smantana pentru gatit, lasam sa mai fiarba putin, potrivim de sare, adaugam branza cheddar rasa
si lasam pe foc pana se topeste, amestecand in ea.
Stingem focul si o savuram cu placere.
Enjoy!