Imi plac ardeii in general si cei copti in mod special, insa pana acum ii
mancasem numai in salata. Am auzit de multa vreme de supa crema de ardei copt,
insa abia acum i-a venit randul sa o incerc. Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu?
Trebuie sa o incercati si voi, daca iubiti ardeii copti, pentru ca este minunata!
Este evident tot o reteta ce poate fi consumata in dieta dukan 🙂
Ne trebuie:
5 ardei capia mari-mari
1 ceapa mare
1 morcov mare
1 catei mari de usturoi
150 g iaurt grecesc
(il puteti inlocui cu un iaurt cremos, sau cu unul scurs pentru cateva ore intr-o sita deasa)
2 lg de otet balsamic (optional)
sare, piper, chilli
Cum se face:
Simplu de tot, ca orice supa crema. Mai intai spalam ardeii (intregi) si ii punem la copt
in tava de la aragaz, pe hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 180-200C pentru cca 50-60 min.
Din cand in cand, ii intoarcem sa se coaca pe toate partile.
Puteti desigur folosi si varianta clasica, cu placa, pe ochiul de la aragaz.
Eu nu o folosesc, unu – din cauza mirosului degajat, doi – din cauza ca se murdareste aragazul.
Cand ardeii sunt copti, ii punem intr-un castron, presaram putina sare pe ei si ii acoperim
cu o farfurie. Ii lasam asa cca 20 minute.
Eu i-am lasat ceva mai mult, timp in care am pus la fiert morcovul si ceapa taiate bucati mari
in cca o cana de apa, putin chiilli si o lg de legume uscate (de la plafar).
Lasam sa fiarba pt cca 20 minute, in ultimele 5 minute adaugam usturoiul taiat felii.
Curatam ardeii de cotoare si coaja, ii trecem printr-un jet de apa, sa fim siguri ca am indepartat
toti samburii si ii punem in blender impreuna cu legumele (impreuna cu jumatate din apa in care au fiert).
Ardeii isi vor lasa sucul in castron, eu l-am folosit si pe el la supa.
Punem si iaurtul, sare, piper si blenduim bine, pana la omogenizare.
Eu am adaugat si 2 lg de otet balsamic, sa fie usor acrisoara.
Servim rece (de preferat) dar si usor calduta este buna, cu sau fara iaurt deasupra.
Eu am adaugat si crutoane facute dupa reteta de paine dukan, intinsa in strat de cca 1 cm pe
hartie de copt, in tava de la aragaz, coapta cca 30 minute si taiata cubulete dupa racire.
Enjoy!
Sa aveti un weekend frumos, ca eu deja l-am inceput, sunt plecata din Bucuresti, cand voi cititi reteta 🙂
Tavita frumoasa din poze este custom-made de catre Diana de la Dreams Factory,
o fata tare, tare talentata, aruncati un ochi in magazinul ei, sa vedeti ce minunatii face 🙂
Mai fac supa crema de cartofi cu praz dar de ardei gras inca nu am facut. Trebuie sa o fac si eu…te imbie cand o vezi. Ador ardeii in toate felurile. Mai fac supa crema de cartofi cu praz , de ciuperci dar de ardei gras inca nu am facut.
ciao !
Dupa cum stiu gustul ardeiului copt cred ca a fost bestiala supa!Faina ideea!
Grozava ideea de supa crema de ardei copti!!!Noi suntem fani supe creme!O seara frumoasa!
wow, arata fantastic! Adorrrrr ardeii copti, chiar acum am unii in cuptor :)) Te pup draga mea! Weekend placut si distractie la maxim :*
Eu am sa calesc putin de tot morcovii si ceapa intr-o lingura de ulei, ca nu ma pot abtine;ador ardeii copti; multumesc de reteta, chiar nu ma gandeam la asa ceva…Marina.
ce buna tre sa fie , ardeii copti ii iubesc 🙂
Doamne cum poate sa arate. Felicitari!! Minunat. Te urmaresc constant si imi place mult ce faci. Pozele arata ffff bine.
Va mulumesc frumos! Ma bucur ca va place 🙂
Poate o incercati, ca-i tare buna 🙂
Iti multumesc frumos pentru aceste idei. Succes in continuare! sunt cu ochii pe “tine”.Numai bine iti doresc!
Iti multumesc frumos 🙂 Ma bucur ca te inspiri.
Te mai astept!
Arata supermegafantastic !!! :):) Sunt sigura ca as savura cateva boluri fara sa ma satur de acest gust , ador ardeii copti !!!
PS.Ai umblat la setari in legatura cu cometariile sau am eu noroc azi ? 😉
e si buna rau 😉
Nu, nu am facut nimic, nici nu stiu ce as putea face.. 😀
Ma bucur ca ai putut comenta.
Cred si eu ca e buna rau !!! 😉 Nici nu mai conteaza daca ai umblat sau nu :))) , sunt happy ca pot comenta !!! 😉
Foarte delicioasa! Si inca o intrebare daca nu te superi , cand o sa mai fie vreun concurs??? 😛
Nu stiu exact inca, dar tu stai pe aproape, sa fii pe faza :))
Am făcut-o deja de două ori, mă pregătesc pentru a treia porție, am dat din ea în stânga și în dreapta, e minunată, toată lumea a adorat-o… și se face atât de ușor!
Musai copti pe loc sau merg si cei copti din congelator?
Nu am incercat, insa cred ca iese buna si cu ardei copti congelati 🙂
Cam cate portii ies din cantitatile postate?
Ies doua portii 🙂
Am făcut şi eu o oală mareeeeeeeeee (nu ştiu să gătesc scurt haha, deşi suntem doar 2)
Foarte bună! Deşi ar fi trebuit poate să pun mai puţină apă, că nu am măsurat cantităţile şi am pus 2 castroane de ardei dar nu ştiu ce greutate aveau…
Am pus “piper” cayenne şi a ieşit spicy.
Acum va trebui să mâncăm 3 zile la ea, dar nu ne displace.
Şi o mâncăm alături de crispbreads dar cred că merge şi cu crackers dietetici.
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Wow, excelenta idee, o sa o fac chiar azi 🙂 Edith, ai un super blog, esti modelul meu! :*
Mada, te astept cu impresii. Multumeeesc, ma bucur 🙂